Noua listă de produse cu adaos comercial plafonat

Noua listă de produse cu adaos comercial plafonat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Guvernul a aprobat vineri actul normativ prin care se prelungeşte cu 90 de zile limitarea adaosului comercial la unele alimente de bază şi se adaugă noi produse pe lista existentă.

"Având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilităţile în locuinţe şi gospodării se majorează, şi ţinând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum creşte, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderenţă achiziţia de alimente, s-a considerat ca fiind necesară extinderea perioadei de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri de combatere a creşterii excesive a preţurilor la unele produse agricole şi alimentare pentru o nouă perioadă de 90 de zile", informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Actul normativ prevede extinderea listei cu produse agricole şi alimentare cu următoarele produse: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roşii, cozonac, margarină, drojdie, smântână şi pere. Pe lista inițială se aflau produse de bază precum lapte, făină albă, mălai, ouă, carne de porc și de pui, zahăr, orez etc. În total, pe listă sunt în prezent 21 de produse cu adaos comercial plafonat.

Citit 996 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2023 13:34

2 comentarii

  • postat de Iordache
    Marți, 31 Octombrie 2023 12:01
    95.77.107.***
    Trebuia sa introduca si faina de secara, cartofi sau gandaci (din paine) pentru a vedea inventivitatea evazionistilor din categoria "leii painii", daca reinventeaza "painea cu secara alba, cartofi si alte chestii", numai sa nu reduca pretul. Ca asa-i in romanica.Escrocul face legea."Pentru ca poate"
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 31 Octombrie 2023 11:13
    5.13.167.***
    ESTE O MINCIUNA GOGONATA! Zaharul de ex de la 2.99 a ajuns 6...6.5... 7 Ron. Dupa "reducerea calculata de marketuri" a ajuns inloc de 3 Ron sau 4.5... sa coste 5.4Ron sau 5.75! Eu as inchide marketurile astea de 2x pe saptamana! Nu amenda! Sa se invete minte...

    Uleiul se dublase ca si untul!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.