Răsplată pentru idei la ArcelorMittal Galaţi

Răsplată pentru idei la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a anunţat lansarea unui proiect care urmăreşte acordarea de recompense speciale pentru angajaţii Combinatului. Proiectul, intitulat „Idei de progres”, propune ca muncitorii şi maiştrii să vină cu soluţii pentru rezolvarea anumitor probleme pe care le identifică la locul de muncă.

În cazul în care soluţiile oferite de către aceştia pentru îmbunătăţirea calităţii produselor, pentru scăderea costurilor sau creşterea siguranţei şi protecţia mediului vor da rezultate, oamenii vor primi bonusuri financiare.

„Am început, în urmă cu 18 luni, un program de transformare, care are drept scop îmbunătăţirea performanţelor noastre. În această fază, cei implicaţi în acţiuni specifice erau cu precădere managerii. Deşi programul a adus rezultate semnificative, având în vedere actualele condiţii de piaţă, trebuie să creştem rata progresului”.

„De aceea, suntem convinşi că trebuie să le oferim angajaţilor posibilitatea de a propune şi de a implementa propriile idei pentru progres. O asemenea abordare va schimba modul de relaţionare din cadrul Combinatului. Credem că programul reprezintă una dintre condiţiile necesare pentru a înregistra performanţe sustenabile”, a declarat Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Oficialii combinatului au explicat şi faptul că recompensarea se va face abia după ce ideea sau propunerea va fi validată de către departament şi implementată cu ajutorul unei echipe.

După implementarea proiectului, autorul şi fiecare membru al echipei vor primi un bonus, iar la nivel de departament, în fiecare trimestru, 20 la sută dintre idei vor fi răsplătite pentru a doua oară.

Angajaţii eligibili pot propune un număr nelimitat de idei, pentru toate ariile de activitate, incluzând: securitatea şi sănătatea în muncă, reducerea costurilor, viabilitate, calitate, protecţia mediului şi dezvoltare tehnică, urmând ca şefii de departament să valideze aceste propuneri.

Mai trebuie spus şi faptul că, pentru derularea acestui proiect, ArcelorMittal Galaţi a format o echipă specială care asigură sprijin înainte de validare, cât şi în timpul implementării.

Citit 1121 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.