Gigantul IT SIAV din Italia vine în Parcul de Soft din Galaţi

Gigantul IT SIAV din Italia vine în Parcul de Soft din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dezvoltatorul italian de software SIAV îşi deschide primul punct de lucru din România, la Galaţi *

SIAV, una dintre cele mai mari companii din sectorul IT din Italia, a semnat recent un contract cu Parcul de Software din Galaţi, unde îşi va deschide primul său punct de lucru din ţara noastră.

„Italienii de la SIAV, care au puncte de lucru în Franţa, Elveţia, Grecia, Bulgaria şi Brazilia, vin acum în România, în Parcul de Software de la Galaţi, după ce au semnat contractul cu noi pe 15 noiembrie”, a anunţat directorul de marketing al Parcului, Cătălin Aramă (FOTO 2).

SIAV, care a informatizat zone importante din administraţia Italiei, a început deja să facă angajări. „Deocamdată, compania are şapte oameni aici, dar vrea să se extindă. Caută studenţi sau absolvenţi ai facultăţilor de informatică”, a spus Cătălin Aramă.

Oamenii bine pregătiţi sunt, însă, din ce în ce mai greu de găsit, a mărturisit oficialul. „În general, companiile de software care vin în Parcul de la Galaţi sunt extrem de încântate de faptul că găsesc aici condiţii occidentale: spaţii de lucru moderne, săli de conferinţă cu toate dotările necesare, internet de mare viteză, utilităţi etc”.

„Semnează contractul cu noi, îşi deschid un punct de lucru şi apoi încep să caute personal. Misiunea nu este una tocmai uşoară, în condiţiile în care pe piaţă a început să se simtă o lipsă a oamenilor foarte bine pregătiţi. Şi asta cu toate că, în acest sector, pachetele salariale sunt similare celor de afară”, a spus Cătălin Aramă.

În curând, cu această problemă se va confrunta şi o companie de software din India, dacă va semna contractul cu Parcul. „Suntem în discuţii cu o companie indiană care şi-a manifestat interesul de a-şi deschide un punct de lucru în Parcul de Software”, a dezvăluit Cătălin Aramă.

Orice apariţie nouă în Parc este o veste bună, în condiţiile în care ele au fost mai rare din debutul crizei, iar acum Parcul are nevoie de bani. „De la debutul crizei, la Galaţi nu prea au mai apărut firme de software. Şi dacă au apărut, nu au venit în Parc”.

„Cele care existau înainte de izbucnirea crizei s-au cernut, rămânând pe piaţă cele cu adevărat performante. Din păcate, însă, Parcul se confruntă cu un cash-flow întrerupt, căci unele dintre firme lucrează cu statul, statul face decontări cu întârzieri foarte mari, firmele nu îşi pot achita la timp obligaţiile faţă de Parc, respectiv chirie şi utilităţi, iar Parcul nu îşi poate plăti furnizorii şi acumulează penalităţi”, a declarat directorul general al Parcului de Software, Constantin Tacea.

În Parcul de Software din Galaţi activează acum 30 de firme româneşti şi internaţionale, care dezvoltă software pentru clienţi interni şi externi. Toate sunt pe profit şi au, în total, circa 350 de angajaţi.

Citit 2659 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.