100 miliarde de euro pentru Regiunea Dunării!

100 miliarde de euro pentru Regiunea Dunării!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eurodeputata Adriana Ţicău, iniţiatoarea Forumului pentru Dunăre, organizatoarea dezbaterii la PE *

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău (FOTO) a organizat la Parlamentul European, sub egida „Forumului pentru Dunăre”, dezbaterea „Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”, eveniment în care a fost prezentată Strategia UE pentru Regiunea Dunării, adoptată pe 8 decembrie de către Comisia Europeană.

În cadrul acestei reuniuni, eurodeputata gălăţeană, iniţiatoarea Forumului pentru Dunăre din PE, a declarat: „Aşa cum Parlamentul European a cerut în Rezoluţia sa din ianuarie 2010, Strategia este însoţită de un Plan de Acţiuni care rămâne deschis şi care conţine acţiuni prioritare şi exemple de proiecte ce au fost transmise Comisiei Europene de către autorităţile locale şi regionale din statele riverane Dunării, în procesul de consultare publică”.

„Planul de Acţiuni va fi actualizat în permanenţă şi este important ca toţi actorii implicaţi să implementeze aceste proiecte astfel ca strategia să se traducă în rezultate concrete, iar regiunea să beneficieze de dezvoltare economică şi socială”.

„Există 100 miliarde de euro alocate pentru Regiunea Dunării până în 2013, prin diferite fonduri europene, iar valoarea adăugată a acestei strategii este aceea că statele membre pot acorda o mai mare prioritate proiectelor strategice pentru Regiunea Dunării şi utiliza în comun resursele financiare existente”.

„Statele membre pot utiliza revizuirea la mijloc de termen a perspectivei financiare actuale şi să îşi revizuiască Programele Operaţionale, pentru a aloca resursele financiare necesare proiectelor ce fac parte din Planul de Acţiuni a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”.

De acum înainte, foarte importante devin autorităţile locale şi regionale, care vor trebui să facă un efort susţinut, pe termen lung, pentru implementarea proiectelor din Planul de Acţiuni”, a subliniat  Danuta Hubner, preşedinta Comisiei de Dezvoltare Regională din PE.

La eveniment au participat deputaţi europeni, reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Comitetului Regiunilor şi ai Comitetului Economic şi Social, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.