Un contract european de 19.000 de euro pleacă din Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieşenii ne spun cum să ne dezvoltăm sectorul pescăresc * O firmă din Iaşi încasează aproape 19.000 de euro de la Camera Agricolă a judeţului Galaţi pentru a elabora strategia de dezvoltare a sectorului pescăresc local * Documentul, care va fi gata în a doua jumătate a anului viitor, le va sugera gălăţenilor ce proiecte să înainteze Uniunii Europene, care le-a pus deoparte 5-7 milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit *

Camera Agricolă a judeţului Galaţi, fostul Oficiu Judeţean pentru Consultanţă Agricolă, a căutat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o echipă de experţi care să întocmească o strategie de dezvoltare locală a sectorului pescăresc din judeţul nostru.

De această comandă s-a arătat interesată o singură firmă, Addvances SRL din Iaşi, care a şi câştigat contractul. El era evaluat la 80.000 de lei, iar Addvances l-a câştigat avansând o ofertă cu 1.000 de lei mai ieftină.

„Contractul i-a fost atribuit unicului ofertant, SC Addvances SRL din Iaşi, care va elabora strategia contra sumei de 79.000 de lei, adică aproximativ 18.800 de euro”, a declarat directorul Camerei Agricole de la Galaţi, Maricel Floricel Dima.

Concret, ce va face Addvances pentru a primi aceşti bani? „Experţii firmei vor merge în teritoriu, pe Lunca Prutului şi pe Dunăre, în zona care îi corespunde Văii Oraşului, vor culege date, vor sugera ce fel de proiecte pot fi realizate în aceste zone pentru a dezvolta sectorul pescăresc şi vor identifica sursele de finanţare care pot fi accesate pentru a pune în practică aceste proiecte. Documentul trebuie să fie gata până la începutul lunii august a anului viitor”, a spus Dima.

Între timp, la Galaţi va lua fiinţă un grup local de acţiune pentru pescuit. Grupul, care va avea în prim-plan Camera Agricolă, va îngloba şi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile.

Potrivit lui Dima, printre cei care şi-au anunţat deja aderarea la grup, ca parteneri, se numără Consiliul Judeţului Galaţi, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenţia de Dezvoltare Regională din judeţul nostru, filiala locală a Asociaţiei Comunelor din România, Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi grupul local de pescari „Lotca”.

Doar pentru înfiinţarea acestui grup, Camera Agricolă va cheltui încă 55.000 de lei, adică puţin peste 13.000 de euro. „Banii vor acoperi cheltuielile cu lansările, comunicarea, publicitatea, instruirea şi vizita la un alt grup de acţiune, din străinătate”, a explicat directorul executiv al Camerei Agricole a judeţului Galaţi.

După ce va lua fiinţă, iar Addvances îi va întocmi strategia, Grupul local de acţiune pentru pescuit va participa la o selecţie de strategii pentru dezvoltarea sectorului pescăresc din zonă. Dacă va fi selectat, Grupul va primi câteva milioane de euro pentru a pune în practică ideile creionate de experţii ieşeni.

„Uniunea Europeană, prin Fondul European de Pescuit, ne va da între cinci şi şapte milioane de euro pentru a implementa proiectele incluse în strategie”, a spus directorul Camerei Agricole de la Galaţi. Ulterior, Grupul va funcţiona ca o unitate de implementare locală, urmând să elaboreze ghidurile pentru proiecte şi să le selecteze pe cele mai bune.

Addvances este o companie de cercetări de piaţă şi consultanţă în marketing, cu capital integral românesc. Printre ariile de expertiză ale companiei se numără conceperea şi implementarea de strategii de piaţă, de promovare, de vânzări sau de distribuţie.

Citit 1187 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.