Reorganizarea ANIF, oficială în două săptămâni

Reorganizarea ANIF, oficială în două săptămâni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sfârşitul acestei luni este termenul anunţat de autorităţile centrale pentru transformarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) în Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare. Înfiinţarea Agenţiei, aprobată de Guvern în urmă cu două săptămâni prin Ordonanţă de Urgenţă, va deveni oficială peste alte două săptămâni, când este prognozată emiterea noului „act de identitate” al instituţiei.

Tot atunci se va şti, probabil, şi care dintre angajaţii ANIF vor rămâne fără loc de muncă, instituţia fiind nevoită să renunţe la 3.500 dintre cei aproape 5.000 de salariaţi.

Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare va funcţiona în subordinea Ministerului Agriculturii şi va avea în structură filiale judeţene fără personalitate juridică. Ca şi Administraţia, Agenţia va executa lucrări de desecare, de combatere a eroziunii solului şi de irigaţii. În schimb, administrarea digurilor şi barajelor de apărare de inundaţii, o altă atribuţie a Administraţiei, le va fi predată celor de la „Apele Române”.

Foto: Vasile Caburgan

 

Citit 2103 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2011 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.