Banca Transilvania a obţinut la nouă luni un profit net cu 53% mai mare, de 106,9 mil. lei

Banca Transilvania a obţinut la nouă luni un profit net cu 53% mai mare, de 106,9 mil. lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 106,9 milioane lei (25,4 milioane euro), cu 53% peste câştigul din perioada similară a anului trecut, ca urmare a scăderii costurilor cu provizioanele. În primele nouă luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 69,7 milioane lei.

Provizioanele nete au scăzut în primele nouă luni din acest an cu 20%, la 384,8 milioane lei (91,5 milioane euro). În aceeaşi perioadă a anului trecut, banca a realizat provizioane de 480,6 milioane lei.

Potrivit băncii, scăderea provizioanelor a fost determinată de calitatea portofoliului de credite, care "dă semne de stabilizare".

"În ciuda contextului economic care s-a menţinut dificil, la Banca Transilvania am înregistrat rezultate în conformitate cu aşteptările noastre. Profitul obţinut, solvabilitatea şi lichiditatea BT foarte bună, precum şi provizioanele mai mici sunt doar câteva dintre aspectele strategiei noastre pentru acest an. Avem un plan responsabil, realist şi prudent, ingredientele necesare pentru a ne îndeplini obiectivele trasate pentru 2011", a declarat, într-un comunicat transmis Bursei, directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Citit 884 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.