Economia este în creştere: PIB a urcat în trimestrul trei cu 1,9 la sută faţă de cel anterior

Economia este în creştere: PIB a urcat în trimestrul trei cu 1,9 la sută faţă de cel anterior
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Economia a crescut în al treilea trimestru cu 1,9 la sută faţă de precedentele trei luni şi cu 4,4 la sută, pe serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, înregistrând astfel cele mai mari creşteri din ultimii trei ani, arată primele estimări ale Institutului Naţional de Statistică.

În termeni ajustaţi sezonier, creşterea economică faţă de trimestrul trei din 2010 a fost de 4,5 la sută.

În primele nouă luni ale anului, economia a crescut faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut cu 2,7 la sută pe serie brută şi cu 2,6 la sută în termeni ajustaţi sezonier.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară la postul public de televiziune că economia a crescut cu 4,4 la sută în trimestrul trei şi că speră la un avans de 2,5 la sută în ultimele trei luni ale anului, astfel încât pe întregul an creşterea să depăşească 2 la sută.

La cea mai recentă evaluare a acordului cu FMI, încheiată săptămâna trecută, autorităţile şi insituţiile financiare internaţionale au menţinut prognoza de creştere economică de 1,5 la sută pentru acest an, dar au redus semnificativ estimarea pentru anul viitor, la circa 2 la sută.

Citit 1034 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2011 11:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.