Microîntreprinderile pot alege, până marţi, modalitatea de impozitare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Microîntreprinderile pot alege, până marţi, modalitatea de impozitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 31 ianuarie, este ultima zi în care microîntreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe venit şi plata impozitului pe profit în anul fiscal 2012, a anunţat, vineri, Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi.

Microîntreprinderile care anul trecut au plătit impozit pe profit şi anul acesta vor să plătească impozit pe venit trebuie să depună, până la termenul anunţat, formularul 010 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică. Totuşi, aceste microîntreprinderi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, cumulativ. Au de la unul până la nouă salariaţi inclusiv. Au realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei al 100.000 euro. Capitalul social al acestora este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale. Realizează venituri, altele decât cele provenite din activităţi în domeniul bancar, în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, şi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului. Nu pot opta pentru acest sistem  de impunere persoanele juridice care au capitalul social deţinut de un acţionar sau asociat persoană juridică cu peste 250 de angajaţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu.

Tot până marţi, 31 ianuarie, microîntreprinderile care în 2011 au plătit impozit pe venit pot opta acum pentru plata impozitului pe profit, prin completarea şi depunerea aceluiaşi formular 010 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.

Citit 1909 ori Ultima modificare Vineri, 27 Ianuarie 2012 13:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.