Proiecte pentru modernizarea exploataţiilor agricole

Proiecte pentru modernizarea exploataţiilor agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Imediat după Sărbătorile de Paşti se dă startul în depunerea de proiecte pe Măsura 1.2.1. „Modernizarea exploataţiilor agricole” din cadrul PNDR. „Prin această măsură, la acest apel de proiecte este pusă la dispoziţia fermierilor cea mai mare sumă de până acum – 220 milioane de euro, iar proiectele se pot depune la Oficiul Judeţean APDRP începând din 17 aprilie până pe date de 31 mai”, ne-a declarat Vasile Berlea, din cadrul Compartimentului de Dezvoltare Rurală Galaţi.

Acesta ne-a explicat că, la nivelul judeţului Galaţi, Măsura 1.2.1. a fost una dintre cele mai accesate măsuri, anual fiind depuse în jur de 120 de dosare, în special din partea unor ferme mai mari, în jur de 80 la sută din proiecte vizând achiziţia de utilaje agricole. „O noutate importantă în ghidul de aplicare din această sesiune este aceea că se vor aloca o serie de fonduri special pentru fermierii care au accesat deja Măsura 1.4.1. „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă”. Ideea este de a ajuta fermele mai mici care au început să se ridice.

Dacă ele se vor consolida, sperăm să devină mai active pe piaţă şi să depăşească cu totul stadiul producţiei de semisubzistenţă”, ne-a explicat reprezentantul Compartimentului de Dezvoltare Rurală Galaţi. În aceste condiţii, pe lângă fermele mai mari, potenţiali beneficiari se anunţă, de exemplu, şi legumicultorii. Unii dintre ei vor să treacă de la stadiul de solarii cu folie de polietilenă la cel de sere cu structură din metal şi sticlă, iar fondurile puse la dispoziţie prin Măsura 1.3.1. reprezintă o oportunitate în acest sens.

 

Citit 1595 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2012 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.