UPDATE - ArcelorMittal infirmă întâlnirea cu oficiali guvernamentali
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

UPDATE - ArcelorMittal infirmă întâlnirea cu oficiali guvernamentali
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 12.35 - Purtătorul de cuvânt al companiei ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dmitrescu, a infirmat în urmă cu puţin timp că oficiali ai companiei ar urma să se întâlnească astăzi cu reprezentanţi ai Guvernului.


UPDATE 11.45 - Surse guvernamentale au declarat, pentru „Viaţa liberă”, că în cursul zilei de vineri este programată o întrevedere la sediul Guvernului între oficiali de rang înalt ai Executivului şi reprezentanţi ai companiei siderurgice ArcelorMittal. „Azi trebuie să aibă loc o întâlnire la Palatul Victoria”, au afirmat sursele citate.
Întâlnirea ar avea loc la o zi după vizita miliardarului Lakshmi Mittal pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi. Acesta din urmă nu a avut o întrevedere cu autorităţile române, susţine purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu, şi nici nu va avea deoarece a plecat deja din România, spune country managerul ArcelorMittal, Ionel Borş. „Domnul Mittal a plecat”, a declarat Ionel Borş. Acesta nu a putut oferi detalii despre întâlnirea care ar putea avea loc astăzi la Palatul Victoria deoarece se afla într-o şedinţă.

La această oră nu se ştie dacă reprezentanţii companiei siderurgice vor discuta cu premierul Victor Ponta. Pe agenda de vineri a acestuia, postată pe site-ul Guvernului, nu figurează o asemenea întâlnire.
Dacă vor avea loc, discuţiile dintre oficialii Executivului şi cei ai ArcelorMittal vor gravita, cel mai probabil, în jurul celui mai arzător subiect pentru companie: aprovizionarea cu energie. Din ianuarie, când contractul cu Hidroelectrica a încetat, ArcelorMittal este nevoită să cumpere energie la suprapreţ, de pe Piaţa pentru Ziua Următoare, pentru a-şi putea alimenta unităţile de producţie din ţară, iar situaţia „pune în pericol sustenabilitatea combinatului de la Galaţi”, după cum a declarat recent directorul general, Bruno Ribo.

 

În ceea ce priveşte activitatea de pe platforma siderurgică, ArcelorMittal a infirmat vineri, prin vocea purtătorului de cuvânt, faptul că Lakshmi Mittal ar fi ameninţat joi managementul local că, dacă nu redresează situaţia din combinatul gălăţean în perioada următoare, închide fluxul primar în toamnă. Supoziţia a fost lansată joi seară de către liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.


 

 UPDATE 09.00 - Compania siderurgică ArcelorMittal Galaţi a emis o declaraţie de presă referitoare la vizita efectuată joi de Lakshmi Mittal în combinat, spunând că scopul acesteia a fost realizarea unei analize obişnuite a activităţii. „Domnul Lakshmi N. Mittal, Preşedinte şi Chief Executive Officer al ArcelorMittal, a vizitat Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi, pentru o analiză obişnuită a activităţii. El a inspectat principalele echipamente de producţie şi a discutat cu manageri locali şi cu muncitori. În timpul evaluărilor, dl. Mittal a apreciat dinamica bună a rezultatelor în domeniile Securitate şi Sănătate în Muncă şi Calitate, dar şi a progreselor obţinute la Furnalul nr. 5 după restartarea şi în urma modernizării complete a acestuia. De asemenea, el a apreciat Programul de Transformare în curs de derulare, cel mai mare de acest tip din România. Domnul Mittal şi-a exprimat încrederea în echipa locală - manageri şi muncitori - şi că aceasta va depăşi actualele dificultăţi generate de situaţia pieţei”, se arată în declaraţia emisă de purtătorul de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.

 


 * Magnatul oţelului, Lakshmi Mittal, a vizitat joi combinatul de la Galaţi, pe care îl deţine din 2001


Mittal nu mai călcase aici din 2007, când Cocseria şi alte instalaţii încă funcţionau, iar unitatea producea peste 4 milioane de tone de oţel pe an şi era pe profit. Acum, însă, combinatul i-a arătat o altă faţă lui Mittal. După trei ani consecutivi pe minus şi cu o producţie situată sub 2 milioane de tone, unitatea trebuie să iasă din zona pierderilor şi, totodată, să gestioneze două probleme: funcţionarea deficitară a Furnalului 5 după o modernizare în care Grupul ar fi investit peste 80 de milioane de euro, şi găsirea rapidă a unui furnizor de energie pentru a stopa achiziţiile la suprapreţ, la care unitatea a fost forţată să recurgă după încetarea contractului cu Hidroelectrica.
Mittal a stat şapte ore în combinat
El a sosit cu un elicopter la Galaţi în jurul orei 11.00 şi a plecat la 18.10. În cele şapte ore petrecute în combinat, Mittal a avut o şedinţă cu top managementul companiei şi a vizitat unele echipamente. "După discuţii, domnul Mittal a fost la Oţelărie şi la Furnalul 5", a declarat, spre seară, liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.
Între timp, muncitorii care ieşeau din tură priveau elicopterul care staţiona în parcarea păzită de lângă staţia de tramvai şi comentau în şoaptă sosirea patronului. Puţini au acceptat să vorbească. "Să ne mărească salariile! Dar le măreşte?", a spus Florin Bumbaru, de la Turnarea Continuă 1. Un alt coleg s-a arătat îngrijorat de soarta combinatului. "Dacă scoţi organele unul câte unul dintr-un organism, el nu mai poate funcţiona. Aşa şi combinatul", a afirmat Marius Chihaia, din UPSRS, referindu-se la închiderile de capacităţi care ar putea afecta în curând şi uzina sa.
Se închide fluxul primar?
Liderul Solidaritatea i-a împărtăşit îngrijorarea. "Domnul Mittal a venit în România special pentru energie şi a ajuns la Galaţi să vadă dacă mai merită să continue activitatea la Galaţi şi în ce formă", a spus Tiber, apreciind că Mittal a avut sau urmează să aibă o întâlnire la Guvern pe tema energiei. "Din informaţiile mele, dacă domnului Mittal nu-şi atinge scopul, iar combinatul nu se redresează în următoarele luni, se intenţionează închiderea provizorie în septembrie a fluxului primar, de la furnale până la turnarea continuă", a declarat Tiber.
A plecat cu tot cu Ribo
Mittal a plecat însoţit de şeful Diviziei Europene de Produse Plate, Sanjay Samaddar, de country managerul Ionel Borş şi de directorul combinatului, Bruno Ribo.
Compania nu a emis nicio declaraţie până la închiderea ediţiei.
Citit 4453 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 18:27

25 comentarii

 • postat de Ghiolban
  Marți, 22 Mai 2012 00:23
  Galatenii sunt niste palavragii. Cu munca nu se prea impaca. Cat am lucrat in combinat am vazut ce valoare are muncitorul combinist. Dar si aceasta e diminuata din cauza alcoolului. Singura solutie e sa fie dati toti afara si reangajati oameni noi in special chinezi si coreeni. Procentul de romani sa nu depaseasca 5%.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:55
  #4 ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:33
  -Asta ascunde vizita lui Mittal.
  -Cum poate un infractor siderurgic sa ignore presa libera,dintr-o tara libera,MEMBRA A U.E.si NATO!!!Cum este posibil asa ceva!!!
  Citat


  #3 "NATIONALIZARE" — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:26
  -Dimineata am vazut elicopterul atentind la aerul romanesc,si mi-l inchipuiam un MIG in picaj!SI nu numai eu!Sint sigur ca toti cititorii tai.”ELICOPTER IN FLACARI!”MITTAL A VOTAT,ESUIND IN SEDIUL P.S.D.!SIDEXUL REDAT TARII!PIBUL IN CRESTERE DATORITA EXPORTULUI DE OTEL SI REDUCERII IMPORTURILOR SIDERURGICE!IDE EA “NATIONALIZARII ”,REPRIVATIZARI I SIDEX persista.SIMPLU:aplicam procedura AMG in cazul AHG SIMETRY INDUSTRI!Privin d nerespectarea clauzelor contractuale.SIMPLU.REVOLUTIE SIDERURGICA.SPER SA IL FOLOSESTI DREPT TITLU CURIND!
  Citat


  +3 #2 RE: Ce ascunde vizita patronului Combinatului în România — vadim 18-05-2012 09:46
  Nu ascunde nimic,ci doar confirma ceea ce a spus Tiber si altii ca sfarsitul fluxului cald se apropie odata cu terminarea fierului vechi ieftin provenit din halda de zgura!Toate investitiile facute de-a lungul timpului au fost de fapt niste cacialmale ,bani care s-au scurs in propriile firme iar acum a venit nota de plata pe care o sa o plateasca tot poporul roman intr-un fel sau altul dar cel mai tare o sa plateasca galatenii si siderurgistii care au dormit atatia anisi s-au facut ca nu stiu ce se intampla in Sidex!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Vineri, 18 Mai 2012 20:27
  nu stiu daca am fost bine inteles. eu cred ca trebuie dat omului ce vrea , si in paralel sa se gaseasca solutii guvernanentale , care la initiativa locala sa pregateasca in citiva ani dezvoltarea economica a galatiului. chiar daca mai esti servitor 5 ani in fata lui mittal, cind poti sa-i spui in fata LASA-MA face toti banii. asta trebuie cerut celor ce vor sa ne reprezinte, nu povesti gen poduri, stadioane, aeroporturI. DEZVOLTATI ECONOMIC JUDETUL GALATI. dati de munca oamenilor si colectati taxe si impozite. si asa sintem unii din milogii romananiei, ma refer la factul ca ce dam la buget e putin fata de ceea ce primim. da poate se supara bucurestiul, timisoara, clujul, brasovul , etc si spun: ma fratilor cit colectati asta aveti. ce facem/
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 18 Mai 2012 20:25
  -Citesc comentarii.Unele sint de admirat,altele de ... !Frati romani!A venit vremea sa va treziti,mie personal nu imi este frica de nimic.Nu imi este frica ca prin proteste asemeni grecilor sa pot ELIBERA COMBINATUL DE NATIA ASTA COMBINATO FRANNCO/HINDUSA!POT MULT,MULT MAI MULT.MAI MULT DECIT ISI INCHIOPUIE UN BORS IONEL SAU UN CACACIOS DE DORIAN DUMITRESCU ,ORI ALT CACAT DIN TAGMA TRADATORILOR GEN SCINTEI MIRCEA.SINT PESTE EI.PT CA NU SINT T R A D A T O R DE T A R A .
  -DACA IESITI IN STRADA SI NU VA RESEMNATI ASEMENI UNOR COMENTARII DE AICI ,VA GARANTEZ E L I B E R A R E A ,SI PROSPERITATEA SIDEXULUI ASEMENI GHINDIRII SI STUDIULUI JAPONEZ DE PRIN ANII "93 PRIVITOR LA PRIVATIZAREA SIDEXULUI.ROMANI FITI ROMANI!TREZITI-VA SI DOAR LA GRAMADA VA PUTETI REZOLVA DURERILE.DACA NU CREDETI CITITI REBREANU,SADOVEANU,GOGA,...,SI VETI AFLA RASPUNSUL ASEMENI LUI EMINESCU ::
  "ROMANI IN VOI ESTE SI NUMAR,ESTE SI PUTERE!"
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 18 Mai 2012 20:09
  MITTAL SANTAJEAZA GUVERNUL DE PORTELAN AL ROMANIEI!
  -BAI NENOROCITILOR!INTERLOPILOR AXATI PE SUBMINAREA SIDERURGIEI EST/EUROPENE,CUM MAMA VOASTRA DE TIGANI TRADATORI ,AVETI TUPEUL SA MINTITI,CA NU SANTAJATI GUVERNUL!Tiber la fel a mintit cind a spus ca se va inchide cocseria,furnalele,otelariile!ASA ATI SPUS SI ATUNCI.SI CUM A SPUS OMUL SA INTIMPLAT!SA VA IA BUDA PE TOTI ,SI SA VA BAGE IN CEA MAI ADINCA HAZNA(BUDA)DE PE PAMINT NENOROCITILOR!MI-ATI UMPLUT TARA DE MIROS IMPUTIT DE PRIN ZONA VOASTRA,ATI UMPLUT AZILELE CU JEGURILE VOASTRE IMPUTITE!MIROS AUTOBUZELE CU DUHOAREA VOASTRA.MA INCOMODATI NU CU DUHOAREA CI CU NON CREDINTA SI PUTUROSENIA VOASTRA!NE-AM SATURAT DE VOI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi adam
  Vineri, 18 Mai 2012 20:05
  COMBINATUL SE VA INCHIDE IN MAXIM 3 ANI SI NIMENI NU VA MAIPOATE FACE NIMIC PENTRU CA ODATA DISTRUS NIMENI NU VA AVEA PUTEREA FINANCIARA SA IL FACA SA FUNCTIONEZE SI SA PRODUCA CA PE VREMURI. ORASUL VA DEVENI UN ORAS MORT SI FANTOMA CA IN VALEA JIULUI SI MULTE FAMILII SE VOR DESTRAMA, UNII VOR PLECA LA TARA, ALTII VOR PLECA PESTE ALTE HOTARE, ALTII SE VOR SINUCIDE, LA ALTII LE VA LUA BANCA SI CASA SI BUNURILE. ASTA E SOARTA CARE II ASTEAPTA PE SIDERURGISTI CARE AU MUNCIT DE GENERATII INTREGI SI INDIENII SI MAFIA POLITICA DIN ROMANIA AU DISTRUS TOATA ECONOMIA TARII. LA PUSCARIE CU TRADATORII SI HORII DE NEAM SI DE TARA! LA MUNCA SILNICA! COMPANIA ARCELOR MITTAL NU RESPECTA MUNCITORII SI II LASA SA STEA IN MIZERIE PE SALARII DE SCLAV. DUPA CE IAU SALARIUL SIDERURGISTII DAU BANII DOAR PE HRANA SI INTRETINERE APOI STAU SI SE UITA LA TELEVIZOR SI A DOUA ZI LA MUNCA IAR. VIATA DE SCLAV! ACESTI STRAINI SI MANAGERII ROMANI TRADATORI NU AU VENIT SI NU VOR MARI NICIODATA SALARIILE CA SA O DUCETI SI VOI DECENT IMPREUNA CU FAMILIA. AU VENIT SA FACA PROFIT SI CAND VAD CA NU MAI FAC PROFIT DISTRUG SI TAIE TOT IN COMBINAT! INCERCATI SA SCAPATI CAT MAI REPEDE DE DATORIILE DIN BANCI CA VA ASTEAPTA VREMURI GRELE! MULTI VOR FI DATI AFARA SI VOR RAMANE PE DRUMURI! HOTII, ESCROCII, GOLANII, MAFIOTII, CORUPTII, JEFUITORII, CRIMINALII, TRADATORII DE TARA SI ALTII FARA SCRUPULE CONDUC ACUM TARA SI PANA NU II DAM PE ASTIA JOS SI II BAGAM IN PUSCARII SI LA MUNCA SILNICA NU FACEM NIMIC! COMPANIA ARCELOR MITTAL NU VA RESPECTA DRAGI SIDERURGISTI CARE MUNCITI PENTRU O BUCATA DE PAINE! VA ADUS LA SAPA DE LEMN SI ISI BAT JOC DE VOI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 18 Mai 2012 19:58
  romanilor le este scirba de natia ta si mai nou de cea frantuzeasca!nu ve-ti scapa usor.
  Citat


  #6 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:39
  -CINE ESTI TU MITTAL?!
  -UN TIGAN IMPUTIT,TERMINA TOR AL SIDERURGIEI ROMANESTI.AI TUPEUL TIGANESC SA NU RASPUNZI PRESEI LIBERE,DINTR-O TARA LIBERA,MEMBRA U.E SI NATO!CINE ESTI TU JIGODIE?!SINTEM SATURATI DE TINE.AVEM CURAJUL NEBUNESC SA E L I B E R A M TARA DE TINE.
  Citat


  #5 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:21
  -NESIMTITUL/IMPUTIT-MITTAL ,A AVUT TUPEUL INTERLOP SA IL APLICE PRESEI CUMPARATE SAU NU DIN ROMANIA!A VENIT PE LA ORELE 11.30 ,A MERS PRIN OTELARIE,FURNAL UL 5,TURN SI LA ORELE 20 A DECOLAT,U N D E !?LA GUVERNUL NOU MINCINOS!SA II SANTAJEZE!DA-TI FACILITATI,SAU INCHID COMBINATUL!ASTA E SANTAJUL.
  Citat


  #4 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:16
  -ROMANI NUN ESTE GLUMA!ACEST INTRERLOP A VENIT IN ROMANIA PENTRU SANTAJ.SANTAJ LA FACILITATI1CITE FACILITATI SA II MAI ACORDAM TIGANULUI NENOROCIT!CUREN T/GAZE/IMPOZITE/TAXE/ORDONANTE GUVERNAMENTALE: FIE PT SOMAJ TEHNIC,FIE PT DISPONIBILIZARI !PUTE PAMINTUL/TARINA ROMANEASCA!PUTE DIN CAUZA TRADATORILOR-BORS IONEL/ILINCA D/SCINTEI M/BEZMAN/etc!
  Citat


  #3 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:09
  -DE ACEEA VA SPUN-VA SOMEZ +TREZITI-VA!
  -Haideti in frunte cu liderii care au curaj sa RIPOSTEZE!Nu liderii cumparati de la FSS METAROM.VA GARANTEZ CA VA SALVATIO COMBIONATUL.Sinu candidez la alegeri.Sint un OM!OM ADEVARAT.OM CU DUMNEZEU.OM PLIN DE CURAJ!
  Citat


  #2 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:05
  -ROMANI TREZITI-VA!
  -TIGANII FRANCO/HINDUSI de la Arcelor Mittal Galati,au beneficiat de donarea secolului,de cele mai mari facilitati fiscale,din cauza carora Romania a avut de suferit.Niste tigani care put extraordinar de urit.Pe unde au fost ,mai ales in tara noastra ,au reusit sa imputa PIB-ul tarii!Ultima natie de pe globul pamintesc care avea voie sa "cumpere"aerul mioritic-aerul carpatin!
  Citat


  #1 INTERLOPI MINCINOSI — COBRA-GALATI 18-05-2012 16:00
  -MINCIUNA
  -Cea mai mare minciuna de la 'donarea"SIDEXULUI incoace!
  -Dorian Dumitrescu ,un excroc national!Purtat orul minciunilor grele din combionat.
  -Lakshmi N. Mittal, Preşedinte şi Chief Executive Officer al ArcelorMittal,i nterlop siderurgic international.Un TIGAN SADEA,fara tara,fara mama,fara religie,fara moralitate,fara scrupule,fara D U M N E Z E U !
  Citat
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Vineri, 18 Mai 2012 19:57
  eu chiar nu va inteleg. mittal e patron, ca orice vecin de-al d-voastra ce are un chiosc, el vrea PROFIT. pe orice cale. el are si alte combinate mai mici sau mai mari in lume, e afacerea lui. daca am stii contractul de privatizare si ar fi clauze ce trebuie sa la indeplineasca in continuare si nu vrea, ai putea sa-l acuzi. dar cine stie contractul de vinzare? inca e secret. de fapt vinovatii sint cei ce desii au avut inca dupa privativare informatii ca ceva nu-i in regula nu au facut nimic. guvernul prin ministerul industriilor, autoritatile locale, senatori si parlamentari galateni trebuiau sa intervina in sensul de a aplica niste legi fiscale, fonduri europene, etc ...actiuni ce ar fi trebuit sa pregatetesca actiunea de santaj al lui mittal. da, el asta face. stie ca daca inchide locatia, galatiul moare. cinditi-va citi lucratori pe linga cei 7-8.000 mai lucreaza prin firme in AGM. citi bani se duc la bugetul national, fonduri de pensii si sanatate da la firma asta. cite firme ce lucreaza acolo o sa moara. cite firme cu activitati de comert o sa moara, pentru ca banii vor fi mai putini. de atitia ani se putea pregati o dezvoltare locala ce ar fi putut sa preia toata aceasta suflare de oameni si sa balanseze intr-un fel banii spre buget, sanatate si pensii. asta trebuia facut. dar nu-i timpul pierdut intr-utotul. si acuma trebuie inteles ca in momentul in care ai rezolvat la galati alternativa de munca pentru oameni si poti sa colectezi darile ii poti spune clar d-lui mittal: PAS. daca nu s-a facut nimic, e norrmal ce se intimpla. trebuie sa stai cu fundul in sus. scuze, asta e realitatea care poate s-a dorit. SINTEM DEPENDENTI DE MITTAL PRIN GRIJA ALESILOR NOSTRII. nici in ceasul al 12-lea nu-i tirziu sa sa inteleaga ca intii trebuie sa pui ceva si dupa aia sa inchizi. nu invers, dragi alesi locali si nationali, ca nui mai puteti voi de oras si galateni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alex
  Vineri, 18 Mai 2012 18:27
  Hai sa facem o analiza la rece (Fara pretentii de specialist - doar folosind logica) lasand la o parte tendinta gen "Hai sa scriem si noi pe forum" 1 - Dupa 1989 pana la privatizare combinatul duduia ? Era pe profit ? Salariile angajatilor erau la nivel occidental ? Daca da, inseamna ca privatizarea a fost un smen. Daca nu, atunci ?
  2 - Piata concurentiala (discutam aici de piata mondiala nu romaneasca) exista sau nu ? Credeti ca te poti lupta corect cu ucrainienii care dispun de energie ieftina, materii prime sub pretul de achizitie romanesc ? Sa mai pomenim de rusi ? Dar de chinezi ? Ucrainienii primesc de la STAT energie subventionata, grosul minereurilor se extrage din minele lor. 3 - Problema salariilor . Oameni buni, ASTA E ADEVARUL CRUNT : In acest moment e o companie PRIVATA. Profitul si-l directioneaza unde vrea. Politica salariala e strict dictata de fiecare patron. Chiar credeti ca daca ar fi fost alt patron (Roman, german, american, japonez, corean) ar fi fost alte salarii ? Cine crede alt ceva ori e copil ori e rupt de realitate. Faceti comparatii intre diferite companii straine cu salariile ce le ofera angajatilor. La intamplare : Germanii de la Metro, ucrainienii de la Mechel, italienii de la Siderca, francezii de la Renault, americanii de la Ford, austriecii de la OMV Astept un exemplu de angajator cu peste 1000 de salariati ce ofera minim 500 de euro. Din sursa sigura va spun ca un INGINER chinez ridica la cel mai mare combinat BAOGANG 420 $. Oare cat ridica un muncitor ? Revenind la partea romaneasca a afacerii. Da, clar a fost un smen comercial. Trebuiau luati mai multi bani pe toate activele combinatului. E clar ca sunt si multi neaveniti in aceasta unitate, insa fiti siguri ca exista si multi profesionisti. E clar ca foarte multi angajati sunt slab pregatiti profesional, si mai ales cu scoala putina. Ei ce ar trebui sa faca ? Combinatul asta de bine de rau ii foloseste. Daca doamne fereste inchid astia definitiv portile pe ce segment de piata vor fi plasati acesti 8000 de oameni ? Stiti voi vre-o alternativa in acest oras sau alaturi in Braila ? Realizati impactul asupra orasului asta ? Realizati cate alte servicii (comert, transporturi, etc) vor cadea in cap ? Un studiu realizat de Ziarul financiar reliefa ca practic in total vor avea de suferit in jur de atentie 110 000 (O SUTA ZECE MII). Asta inseamna practic falimentul orasului
  0
  0
  Raportează
 • postat de Lisinschi
  Vineri, 18 Mai 2012 17:04
  Votati-ma la Puscarie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de John
  Vineri, 18 Mai 2012 15:58
  O sa se inchida treptat si Sidex in contextul cererii mondiale mai scazute(recesiune in Europa,China da semne de oboseala).Vor fi probleme cu locurile de munca in Galati.La Profiland s-a pronuntat de cateva zile Falimentul(stire scapata din vedere de jurnalisti).Trebuie reorientare a economiei judetului spre alte zone decat siderurgia-metalurgia.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CORNEL
  Vineri, 18 Mai 2012 13:50
  pai sa se inchida. oricum este o gaura prin care se fura banii. combinatul a insemnat un cadou pentru mittal, care ulterior face platile catre complicii din romania care i-au favorizat achizitia. toate contractele de servicii sub pretul pietei, neurmarirea programului de investitii asumat, reprezinta favoruri facute de persoane corupte din guvern care-si primesc banii in conturile din strainatate. insa noi suportam costurile. aceasta privatizare a fost inca un jaf marca Nastase. ar trebui inchis pe viata pentru subminarea economiei nationale, nu pentru termopane. o sa fie o vale aplangerii in galati. acesti nemernici care au luat combinatul nu stiu sa faca afaceri legale. economia de piata concurentiala nu-i avantajeaza. ar vrea doar favoruri in timp ce noi platim iarna intretinere la un apartament de ne sar capacele. NU SE MAI POATE!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Vineri, 18 Mai 2012 11:55
  Unde sunteti acum slugilor aservite administratiei?Unde esti Oancea,Mihaila,Scantei ,Bezman, Gaiu,Iftimie ,Crisan si restul tradatorilor de neam si tara?De ce nu apareti public impreuna cu clasa politica sa cereti desecretizarea contractului de privatizare si sa aratati de cate miliarde a fost scutit Mittal ca sa faca un combinat modern si fiabil ?De ce nu aratati cate locuri de munca au fost desfiintate in Galati de la preluarea Sidexului de catre aceasta baragladina ?De ce nu-i spuneti ca cel care i-a fa cut cadou Sidexul nu mai este prim-ministru ci este un infractor care este condamnat de doua ori si ar trebui sa fie dupa gratii?Aratati-va muschii acum nu doar cand cereti voturi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IRINEL
  Vineri, 18 Mai 2012 10:27
  * Magnatul oţelului, Lakshmi Mittal, a vizitat joi combinatul de la Galaţi, pe care îl deţine din 2001
  Informatie ERONATA: nu detine combinatul din 2001 ci l-a furat impreuna cu complicii ADRIAN NASTASE, MUSETESCU, ION ILIESCU. Se va alege praful de munca parintilor nostri care si-au dat viata sa puna pe picioare aceasta mare unitate economica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vgl
  Vineri, 18 Mai 2012 10:21
  ,,Me,, ai o imagine corecta ,L.N.Mittal vede dezastrul managementului(real),vede toate grupele de incompetenti numiti:progres,proces arc........care sunt niste necalificati cu diplome de Inginer?Este foarte necesara o grupa tehnica profesionista,d-lor-profesionistii vor face sa devina profitabil combinatul.
  Cat despre energie,mai bine nu mai comentam,tine tot de grupele de profesionisti de adaptarea la piata(prin idei ingineresti se poate reduce consumul care ar compensa cresterea pretului)
  L.N.M. esta un afacerist (asta spune tot)
  0
  0
  Raportează
 • postat de IRINEL
  Vineri, 18 Mai 2012 10:18
  Mittal a venit sa verifice contul banilor veniti din Liga Campionilor, deoarece este castigul lui, mai face o nunta neamurilor jegoase indiene, ura si la...gara!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Vineri, 18 Mai 2012 08:27
  La combinat este o problema de management. De aceea a venit bossul. Dupa ce s-a investit 80 de milioane in F5, tot nu merge ca lumea. Degeaba o tot cotesc unii manageri ca sunt "mici probleme" tehnologice.

  Nu au stiut sa faca un furnal, si asta ii supara rau de tot. le este rusine. Blazonul le este sifonat rau de tot.

  A doua eroare de management este ca nu au reusit sa faca contracte de energie de pe piata libera. Nu prea stiu sa se adapteze la concurenta. Vor contracte sub pretul pietei.

  Daca se dorea inchiderea era suficient un telefon de la Londra. Mittal a venit sa stranga bani din Romania.

  Chestiunea cu inchiderea o vehiculeaza cei care au interes ca oamenii sa fie tinuti la salarii de mizerie, un fel de pisica pe care o arata mereu cand situatia o cere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de PT VASILE
  Vineri, 18 Mai 2012 08:24
  Puteti apela la cei 15 mii de specialisti pntcd sau psd sau pnl sau pdl au rentabilizat tara timp de 23 de ani si acu culeg rezultatele Rusine !!!! RUSINE POLITICIENI DE DOI BANI SI MANAGERI FARA CAP
  0
  0
  Raportează
 • postat de vasile
  Vineri, 18 Mai 2012 08:14
  "...unitatea trebuie să iasă din zona pierderilor şi, totodată, să gestioneze două probleme: funcţionarea deficitară a Furnalului 5 după o modernizare în care Grupul ar fi investit peste 80 de milioane de euro,"
  Furnalul 5 a mai avut un rk anterior, cand la conducere erau indienii, rk facut cu zeci de firme de doi lei. Apoi acest furnal a functionat nici doi ani. Noua echipa manageriala s-a laudat ca vor baga bani multi si vor face investitia cu mari firme de renume. Rezultatul? Se vede. Cand aceste rk-uri erau facuite de specialistii romani din IACMRSG, din combinat parca durata de functionare a unui furnal era de peste 15 ani si fara probleme. Deci se vede pe fata cat de "specialisti" sunt acesti straini. Nu sunt un nostalgic al acelor vremuri, stim cu totii ce tare existau si atunci, dar sa ne fie cu iertare, combinatul a avut destui specialisti de marca, care din orice pozitie le-ar da clasa astora care au ramas si conduc destinele acestei unitati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de marian
  Vineri, 18 Mai 2012 08:10
  Da d-mle inchideti combinatul si arati pamantul, agricultura ce atata industrie la fier vechi nationalizati-l
  0
  0
  Raportează
 • postat de ghost
  Vineri, 18 Mai 2012 08:09
  O sa-l inchida in curand de asta puteti fi siguri.
  Dar stau si ma intreb de ce nu au iesit muncitorii din combinat acum o saptamana si ceva cand s-a organizat mitingul pentru a nu se inchide UPSRS-ul.
  De asta si face indianul ce vrea, ca voi muncitorii stati si asteptati sa se bata pentru drepturile voastre altii.
  Va meritati soarta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kiru
  Vineri, 18 Mai 2012 07:58
  Si in cazurile expuse in articol si in comentariile de mai sus cum va explicati ca mai vrea sa redeschida LTG 1 ??? nu cumva e o munciuna sau face angajari pe 3,6,9,12 luni pana termina de onorat contractele apoi se va pleca iarasi .... si impreuna cu cei "nou angajati" la LTG 1 vor pleca si UPSRS, UOR, OLD, UAF, TC...adica vor ramane doar laminatorii din LBC.LTG 2,LBR si multa TESA bineinteles. In cazul asta sa tot sa vrei sa te reintorci in combinat : sa ajuti pe altul sa-si faca treaba pe un salar de rahat in conditiile de munca pe care le cunoastem,cu utilaje din 1965-1968 si sa rupi relatiile cu locul de munca actual unde esti platit ca in combinat in conditii de munca mult mai bune ; doar pentru a-ti aminti ce esti,pentru ce ai facut scoala si ce meserie ai invatat la 18 ani....(fost maistru laminator)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion Cetateanu
  Vineri, 18 Mai 2012 06:18
  Se pare ca sfarsitul e aproape si cei care au provocat dezastrul numit SIDEX si au vandut combinatul pe nimic, au venit din nou la guvernare, sa gireze si inchiderea definitiva.Pacat de oameni din combinat ( or fi realizand ca de fiecare data majoritatea i-au votat pe cei care i-au distrus) ,pacat de ce a fost odata combinatul ,pacat de galateni si orasul lor ,regulile capitalismului sunt dure ,nu exista profit ,nu produci de dragul de a produce.Ar fi bine sa fiu un profet mincinos ,dar dupa cum merge economia mondiala slabe sperente , doar o minunie .......Incet si sigur se demoleaza toate cele sustinute cu tarie de USL ,cand era in opozitie. Nici salarii cat trebuia nu au intregit , nici pensii, doar praf in ochii pensionarilor cu cei 5,5% si aia nu prea sigur ca vor fi returnati (nu mai sufla o vorba despre anularea actualei legi a pensiilor si revenirea la punctul se pensie 45% din salariul mediu brut ),energie la piata concurentiala pentru marii consumatori SIDEX , ALRO,OTCHIM ,INTERAGRO etc si imbrancirea acestora spre faliment si pierderea a mii si mii de locuri de munca, au spus ca nu vor face schimbari pe criterii politice in teritoriu si numai asta fac .Sunt ghinionisti , cum au venit a si inceput sa creasca cursul euro/leu si inflatia , sa se abtina investitorii de a mai baga banul in RO etc.Nu mai urmeaza decat varianta sumbra ai intrarii RO in incapacitate de plata. Sa fie oare din cauza culorii predominant rosie din aceasta alianta contra naturii.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ne meritam soarta
  Vineri, 18 Mai 2012 01:24
  va certati degeaba.AU VANDUT COMBINATUL PE NIMIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1LA PUSCARIE cu cei ce l-au vandut unor tigani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!l-au dat pe te miri ce....Romania e demult vanduta! Asta pentru ca li s-a permis!!!!! suntem ceea ce suntem pt ca MERITAM!NE MERITAM SOARTA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 18 Mai 2012 01:06
  Bai vindutilor, voi care scrieti articole pro-Mittal !
  Combinatul nu e silit sa cumpere energie la suprapret, ci la preturi concurentiale.
  Pina de curind a cumparat energie electrica la SUBSUBpret.
  Din pacate, "binele" combinatului nu inseamna neaparat si binele lucratorilor in el, in special, si binele galatenilor, in general.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.