"Analiza obişnuită" a unei situaţii critice: Mittal pune lupa pe combinat

"Analiza obişnuită" a unei situaţii critice: Mittal pune lupa pe combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vizita de joi a lui Lakshmi Mittal la combinat a picat exact în momentul în care unitatea de la Galaţi se confruntă cu cea mai neagră perioadă de după privatizare: investiţii fabuloase a cător eficienţă nu a fost confirmată, o piaţă a oţelului în cădere liberă şi pierderea clienţilor care dădeau combinatului doze de supravieţuire. Acestora li se adaugă şi gravele dificultăţi generate de pierderea contractelor cu Hidroelectrica pentru furnizarea energiei la un preţ situat sub cel al pieţei.

Cum a găsit Mittal combinatul de la Galaţi

Situaţia este în continuare grea pe platforma siderurgică din sudul Moldovei, a spus recent directorul general, Bruno Ribo. Compania a investit peste 80 de milioane de euro în modernizarea Furnalului 5, mai mult decât a plătit pe întreg combinatul, dar, pe lângă faptul că investiţia nu a atins încă performanţele tehnice aşteptate, capacitatea de producţie este oricum mai mare decât cererea actuală de pe piaţa de oţel. În plus, voci sindicale afirmă că, în zona laminoarelor, calitatea produselor lasă încă de dorit, chiar dacă şi aici s-au făcut investiţii. Problemele de calitate a tablelor au fost însă infirmate de către companie, care a susţinut că, de fapt, în ultima perioadă a fabricat cele mai bune produse din ultimii şase-şapte ani, dacă nu din istorie.

Mai mult, industria oţelului arată cu totul altfel în regiune după criză. Pe piaţa tablelor groase, cererea se menţine sub capacitatea de producţie în Europa, motiv pentru care ArcelorMittal a închis în ultimele luni mai multe instalaţii de la Galaţi (Furnalul 3) şi din Occident. Pe piaţa rulourilor, combinatul gălăţean a pierdut o parte însemnată din piaţa turcă, unde au apărut nu mai puţin de patru laminoare din 2008. În ciuda acestei schimbări majore de context, Turcia rămâne cel mai important client pentru unitatea siderugică de la noi. Turcii intenţionau chiar să investească într-un laminor de la Galaţi, care urma să producă exclusiv pentru piaţa din Asia Mică, dar înţelegerea a căzut.  

Mittal a găsit aici un combinat în care continuă să se închidă capacităţi de producţie, în care se vorbeşte în continuare despre reduceri de personal şi, poate cea mai gravă problemă, nu există un contract stabil pentru aprovizionarea cu energie.

A venit Mittal să închidă combinatul?

Nici vorbă, susţine compania. "Domnul Lakshmi N. Mittal a vizitat astăzi Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi,  pentru o analiză obişnuită a activităţii. El a inspectat principalele echipamente de producţie şi a discutat cu manageri locali şi cu muncitori. (...) Domnul Mittal şi-a exprimat încrederea în echipa locală - manageri şi muncitori - şi că aceasta va depăşi actualele dificultăţi generate de situaţia pieţei", a declarat purtătorul de cuvânt, Dorian Dumitrescu, după plecarea miliardarului.

Sindicaliştii au o altă variantă. "Din informaţiile mele, dacă domnului Mittal nu-şi atinge scopul, iar combinatul nu se redresează în următoarele luni, se intenţionează închiderea provizorie în septembrie a fluxului primar, de la furnale până la turnarea continuă", a afirmat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber. Opinia acestuia nu este similară cu cea a liderilor de la Siderurgistul. "Informaţiile legate de potenţiale opriri de echipamente sunt simple supoziţii. Este însă regretabil că domnul Mittal nu a avut o întâlnire şi cu noi", a spus Vasile Crişan, purtător de cuvânt al sindicatului.

Un aspect interesant al vizitei de joi este acela că recent instalatul director al combinatului, Bruno Ribo, a trebuit să plece pe nepusă masă împreună cu Lakshmi Mittal, luând cu el şi două genţi de voiaj. Acest episod a generat discuţii legate de o eventuală plecare definitivă a şefului de la Galaţi, a treia din ultima jumătate de an. Compania a infirmat, însă, acest lucru, spunând că Ribo a plecat într-o delegaţie în străinătate.

Discuţii electrice

După venirea lui Mittal în România au apărut date, inclusiv din zona guvernamentală, legate de o întâlnire a miliardarului cu autorităţile române la cel mai înalt nivel pentru obţinerea unui contract pentru energie. Aceste zvonuri au fost însă infirmate atât de companie, cât şi de reprezentanţii Guvernului şi ai Preşedinţiei. Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat pentru Viaţa liberă că pe agenda premeirului nu se află şi nu s-a aflat o astfel de întâlnire. Acesta a mai spus că nu are cunoştinţă ca o astfel de dezbatere să fi existat între miniştri din cabinet şi reprezentanţi ai companiei. Un răspuns similar am primit şi de la Palatul Cotroceni, prin vocea purtătorului de cuvânt al preşedintelui.

Tobin Postma, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal de la Londra a declarat că nu comentează aceste aspecte, dar că nu ştie să fi existat o astfel de întâlnire.

Despre piaţa de energie din România a vorbit vineri ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, care a anunţat eliminarea tarifelor fixe şi transferul tranzacţiilor pe bursă. "Am reuşit să aducem aceste contracte pe piaţa concurenţială, fapt care s-a şi întâmplat. În primele zece zile de mandat am eliminat preţul fix şi am reuşit să avem un preţ la nivelul pieţei concurenţiale, ajustat printr-un mecanism de corecţie", a afirmat Chiţoiu într-o conferinţă de presă.

 

Scandalul energiei

De aproape jumătate de an, ArcelorMittal cumpără energie la suprapreţ, de pe Piaţa pentru Ziua Următoare. Contractul din ultimii doi ani cu Hidroelectrica a expirat în ianuarie şi încercările companiei de a încheia un nou contract cu producători autohtoni de energie au eşuat. Câtă vreme a fost în vigoare, acesta a fost contestat de traderii de energie care alimentau înainte combinatul. Oficialii combinatului au răspuns acuzelor spunând că ArcelorMittal este al doilea consumator de energie din ţară şi au preferat să ia direct de la producători pentru a evita intermediarii, care aplicau adaosuri. În plus, cei de la ArcelorMittal au susţinut că tranzacţiile cu statul, efectuate pe bursa OPCOM, au fost transparente şi legale. Cu toate acestea, achiziţiile avantajoase de la stat au trezit suspiciunile Comisiei Europene, care a declanşat o anchetă pentru a determina dacă ArcelorMittal a beneficiat de un ajutor de stat.

Istoricul incursiunilor miliardarului la Galaţi

Mittal a ajuns la Galaţi de patru ori până acum. Prima vizită a fost înainte de privatizare, atunci când unitatea de la Galaţi avea 20.000 de angajaţi şi funcţionau toate capacităţile de producţie. A urmat vizita de după semnarea contractului de privatizare. În 2007, Lakshmi Mittal ajungea din nou la Galaţi, într-o vizită despre care nici astăzi nu se ştiu prea multe. La vremea respectivă, ArcelorMittal Galaţi avea suficiente comenzi şi înregistra un profit considerabil. Există informaţii potrivit cărora atunci Mittal ar fi aterizat în Dobrogea şi a ajuns la Galaţi într-o noapte, după ce a trecut Dunărea cu bacul. Uimit de întiderea de luminiţe din Portul Mineralier, a întrebat ce se află acolo şi a aflat cu surprindere că este vorba despre una dintre proprietăţile sale. Din acest motiv a cerut să viziteze portul, surprinzând portarii care nu se aşteptau la o astfel de vizită.

 Rodica Mişcalencu, Tudor Neacşu

Citit 7522 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2012 21:45

21 comentarii

 • postat de COBRA GALATI
  Marți, 22 Mai 2012 19:39
  -alfar tu esti roman!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Marți, 22 Mai 2012 15:27
  ha,ha,ha. am inteles tot despre "studiu nipon din 93". te rog sa ne mai dai lectii de politica economica celor neavizati. mai invatam si noi, nene cobra...
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 22 Mai 2012 10:32
  0

  0

  Rate This

  DOUA COMENTARII
  Duminică, 20 Mai 2012 20:06 postat de nikola

  Terminat C.S.G.Terminat Santier Naval.Terminat I.U.G. Terminat Uzina Mecanica Navala.Terminat IEELIF.Terminat Galati .Terminat Gandire.Onor VIATA LIBER&JIGODII.VIVAT NATIUUNE,BRAVO SA TRAIASCA…S.A.M.D.Pai stai dom’ne sa-ti spui eu!Ba javrelor moartea nu e cel mai groaznic lucru,ci disparitia unui popor si aunei civilizatii scrise genetic an inima si sufletul nostru.De aia va ie teama ca Romanii va ofera surprize naspa!?Atunci valea caci nu veti fi bineveniti nici dupa moarte.Un mic secret pentru PRETENI,NOI MURIM CU CAPUL SUS SOBOLANILOR!
  Link alfar Duminică, 20 Mai 2012 18:58 postat de alfar

  sa nu dea DOMNUL, sa se intimple ceea ce se spun cu atita usurinta unii useri. chiar pentru a stii si noi mai multe : d-l “cobra” spune si prostilor ce stii despre ” studiul japonez din anii 93″, sau cum garantezi tu “libertate si prosperitate pe actiuni model grecesc”. bai, combinistilor, tineti cu dintii de servicii si nu va luati dupa toti “visatorii”, angajati de tiber sau alte sindicate. in rest ar trebui sa fie grija altora sa nu duca galatiul in colaps, grija guvernului si al politicienilor locali. chiar va spun din inima, nu va dati serviciile pe timpenii gen, grecia si modele japoneze. ce se va stabili, oricum nu depinde de voi, este politic, economic si nu prea are aspect social . doar trebuie facute presiuni pe administratie locala si guvernamentala sa gaseasca solutii. sa traim binisor in galati, asta ar trebui sa fie interesul nostru.
  Reply ↓
  COBRA-GALATI on May 22, 2012 at 7:24 am said:

  0

  0

  Rate This

  -NIKOLA UN OM.
  -ALFAR O IUDA.
  Nikola o analiza excelenta a situatiei de dupa 89,printr-un pertinent comentariu,un comentariu de nota 10.Alfar seamana mult cu textele{cind le da}lui DORIAN DUMITRESCU!Fumigene si praf,mult praf!
  -Sa iti explic eu tie despre studiul nipon!Eu iti explic ca acest MITTAL cu iudele pe post de manageri straini si romani,au lucrat sub incidenta penala.Iar serviciile secrete stiu acest lucru,mai mult Mittal a fost “matusa tamara”pt aceste sevicii.Iar noi romanii trebuie sa iesim in strada zile si nopti in sir,intr-un mod cum nu sa mai vazut,in liniste,fara incidente sa poti atrage atentia opiniei publice,guvernamentale si internationale,pri intermediul presei si televiziunilor,ca sa putem activa “lupa”pe actiunile sub codul legii ale interlopului MITTAL.Asta inseamna cite puti de la fiecare:dirzenie de la greci,exactitate de la nemti,rabdare japoneza!Avem noi asa ceva!ALFAR te-as trimite undeva,dar nu am voie sa jignesc!Si oricum cred ca nu are rost sa te trimit,pt ca deja esti acolo,chiar lucrezi acolo!ESTI O IUDA ,NIMIC MAI MULT.
  Reply ↓

  Leave a Reply
  0
  0
  Raportează
 • postat de nikola
  Duminică, 20 Mai 2012 20:06
  Terminat C.S.G.Terminat Santier Naval.Terminat I.U.G. Terminat Uzina Mecanica Navala.Terminat IEELIF.Terminat Galati .Terminat Gandire.Onor VIATA LIBER&JIGODII.VIVAT NATIUUNE,BRAVO SA TRAIASCA...S.A.M.D.Pai stai dom'ne sa-ti spui eu!Ba javrelor moartea nu e cel mai groaznic lucru,ci disparitia unui popor si aunei civilizatii scrise genetic an inima si sufletul nostru.De aia va ie teama ca Romanii va ofera surprize naspa!?Atunci valea caci nu veti fi bineveniti nici dupa moarte.Un mic secret pentru PRETENI,NOI MURIM CU CAPUL SUS SOBOLANILOR!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Duminică, 20 Mai 2012 18:58
  sa nu dea DOMNUL, sa se intimple ceea ce se spun cu atita usurinta unii useri. chiar pentru a stii si noi mai multe : d-l "cobra" spune si prostilor ce stii despre " studiul japonez din anii 93", sau cum garantezi tu "libertate si prosperitate pe actiuni model grecesc". bai, combinistilor, tineti cu dintii de servicii si nu va luati dupa toti "visatorii", angajati de tiber sau alte sindicate. in rest ar trebui sa fie grija altora sa nu duca galatiul in colaps, grija guvernului si al politicienilor locali. chiar va spun din inima, nu va dati serviciile pe timpenii gen, grecia si modele japoneze. ce se va stabili, oricum nu depinde de voi, este politic, economic si nu prea are aspect social . doar trebuie facute presiuni pe administratie locala si guvernamentala sa gaseasca solutii. sa traim binisor in galati, asta ar trebui sa fie interesul nostru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COCSARUL
  Duminică, 20 Mai 2012 18:33
  Este groaznic ce se intampla la Galati de cand s-a privatizat combinatul.Toate gunoaiele, toti sifonarii si toate "parasutele" din combinat au ajuns sa faca legea in combinat .Este drept ca acest domn Mittal s-a bucurat o vreme de "masurile luate" de acesti fanarioti care nu au avut decat un singur scop asuprirea celor care mai si munceau in AMG,dar acum a venit momentul adevarului.Acum nu stiu de ce statul roman iar mai da lui AMG un contract avantajos cu Hidroelectrica pentru vanzarea de energie in conditiile in care pensionarii din Romania, multi la numar nu prea au facilitati la consumul de curentul electric.Pana la urma combinatul daca trebuie inchis sa-l inchida pentru ca romanii nu trebuie sa suporte la infinit pretentiile domnului Mittal care nu vrea decat profit cu orice pret.Acest patron cu mentalitate de lumea a treia incearca sa ne pacaleasca cu "zero accidente" si alte prostii de ale lui si ale" marilor manageri romani"din combinat dar de fapt ceea ce fac ei de aproape 11 ani este mult mai grav,au distrus vietile a mii de muncitori prin faptul ca nu le-au asigurat decat minimul de existenta prin salariul care l-au platit.Oricum pentru acest combinat au muncit generatia parintilor nostri si acum au ajuns niste "fanarioti"sa-l administreze.Pacat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de bughy
  Duminică, 20 Mai 2012 14:39
  nu dati vina pe investitori pentru ceea ce a-ti(n-ati) facut voi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARCU EDUART
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 17:22
  HOTIIIII! AU DISTRUS COMBINATUL! ORASUL VA MURI SI TOTI VOM MURI DE FOAME SI FIRMELE SI OAMENII SI TOT! RUSINE OAMENI TRADATORI SI FARA SCRUPULE CARE V-ATI VAZUT DOAR INTERESELE! VIATA LIBERA DOARME SAU TINE CU MITTAL?! LUATI ATITUDINE SI INFORMATI CORECT POPULATIA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de hmmmm
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 16:04
  cum adica "pune lupa pe combinat"? ma, voi astia de la vl nu cumva v-ati apucat de anagrame?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ptr ariciul
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 15:33
  putorile de la buget trebuiau dati afara, nu sa ia si de la cei care muncesc pentru ei !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Unu
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 11:37
  Se dovedeste inca odata, ca ultrafaimosul program ARC 2012,dirijat maiestuos,cu turle si trambite , de Papusa Ucigasa ,a fost un mare fas,si nu a avut alt scop decat inchiderea UPSRS si a mai multor fluxuri,taierea la fier vechi a nu stiu cate uzine si sectii , exportul acestuia,diminuarea nr. de angajati,stagnarea salariilor pentru "muritori",si instalarea in mintea acestora si a familiilor lor, a fricii ca isi pierd , locul de munca.La productia si calitatea care se obtin acum, bineinteles ca nu-i de vina managementul,caci toti sunt "aranjati "si cu salarii grase,ci tot "muritorul de rand" care-i tratat precum un cartof, dar trebuie sa fie mandru ca lucreaza in cea mai mare companie de otel din lume si la al patrulea bogatas al planetei.Situatia dificila in care se afla combinatul acum,arata carente majore ale "specialistilor" francezi,spanioli.indieni si romani,care poarta raspunderea pentru ca s-a ajuns aici,si pentru ca este in joc si aspectul social ,ar trebui sa fie interesat si statul roman de problema.Dar daca statul, este reprezentat de Petrica Roman,fost prim ministu, acum mare pnl-ist ,care spunea ca acest combinat, este un morman de fier vechi,sau de Bombonel Nastase,fost prim ministru ,marele psd-ist,care l-a vandut pe nimic lui Mittal si se pare ca,comisionul a fost mai mare decat pretul de vanzare,mai bine nu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:58
  ALO ATERIZEAZA MATUSA TAMARA

  -MATUSA TAMARA VA DONA BANI NEGRI CAMPANIEI ELECTORALE ,NOI ROMANII STIM CARUI PARTID.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:58
  ALO ATERIZEAZA MATUSA TAMARA

  -MATUSA TAMARA VA DONA BANI NEGRI CAMPANIEI ELECTORALE ,NOI ROMANII STIM CARUI PARTID.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:44
  #4 ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:33
  -Asta ascunde vizita lui Mittal.
  -Cum poate un infractor siderurgic sa ignore presa libera,dintr-o tara libera,MEMBRA A U.E.si NATO!!!Cum este posibil asa ceva!!!
  Citat


  #3 "NATIONALIZARE" — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:26
  -Dimineata am vazut elicopterul atentind la aerul romanesc,si mi-l inchipuiam un MIG in picaj!SI nu numai eu!Sint sigur ca toti cititorii tai.”ELICOPTER IN FLACARI!”MITTAL A VOTAT,ESUIND IN SEDIUL P.S.D.!SIDEXUL REDAT TARII!PIBUL IN CRESTERE DATORITA EXPORTULUI DE OTEL SI REDUCERII IMPORTURILOR SIDERURGICE!IDE EA “NATIONALIZARII ”,REPRIVATIZARI I SIDEX persista.SIMPLU:aplicam procedura AMG in cazul AHG SIMETRY INDUSTRI!Privin d nerespectarea clauzelor contractuale.SIMPLU.REVOLUTIE SIDERURGICA.SPER SA IL FOLOSESTI DREPT TITLU CURIND!
  Citat


  +3 #2 RE: Ce ascunde vizita patronului Combinatului în România — vadim 18-05-2012 09:46
  Nu ascunde nimic,ci doar confirma ceea ce a spus Tiber si altii ca sfarsitul fluxului cald se apropie odata cu terminarea fierului vechi ieftin provenit din halda de zgura!Toate investitiile facute de-a lungul timpului au fost de fapt niste cacialmale ,bani care s-au scurs in propriile firme iar acum a venit nota de plata pe care o sa o plateasca tot poporul roman intr-un fel sau altul dar cel mai tare o sa plateasca galatenii si siderurgistii care au dormit atatia anisi s-au facut ca nu stiu ce se intampla in Sidex!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA GALATI
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:44
  #4 ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:33
  -Asta ascunde vizita lui Mittal.
  -Cum poate un infractor siderurgic sa ignore presa libera,dintr-o tara libera,MEMBRA A U.E.si NATO!!!Cum este posibil asa ceva!!!
  Citat


  #3 "NATIONALIZARE" — COBRA-GALATI 19-05-2012 07:26
  -Dimineata am vazut elicopterul atentind la aerul romanesc,si mi-l inchipuiam un MIG in picaj!SI nu numai eu!Sint sigur ca toti cititorii tai.”ELICOPTER IN FLACARI!”MITTAL A VOTAT,ESUIND IN SEDIUL P.S.D.!SIDEXUL REDAT TARII!PIBUL IN CRESTERE DATORITA EXPORTULUI DE OTEL SI REDUCERII IMPORTURILOR SIDERURGICE!IDE EA “NATIONALIZARII ”,REPRIVATIZARI I SIDEX persista.SIMPLU:aplicam procedura AMG in cazul AHG SIMETRY INDUSTRI!Privin d nerespectarea clauzelor contractuale.SIMPLU.REVOLUTIE SIDERURGICA.SPER SA IL FOLOSESTI DREPT TITLU CURIND!
  Citat


  +3 #2 RE: Ce ascunde vizita patronului Combinatului în România — vadim 18-05-2012 09:46
  Nu ascunde nimic,ci doar confirma ceea ce a spus Tiber si altii ca sfarsitul fluxului cald se apropie odata cu terminarea fierului vechi ieftin provenit din halda de zgura!Toate investitiile facute de-a lungul timpului au fost de fapt niste cacialmale ,bani care s-au scurs in propriile firme iar acum a venit nota de plata pe care o sa o plateasca tot poporul roman intr-un fel sau altul dar cel mai tare o sa plateasca galatenii si siderurgistii care au dormit atatia anisi s-au facut ca nu stiu ce se intampla in Sidex!
  0
  0
  Raportează
 • postat de vgl
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 10:03
  Uite de asta a zidit-o manole pe Ana!Me sunt 100% de acord.Vezi nu le spune asta si necalificatilor cu diplome de Inginer ca ei au o multime de treaba(care nu are nimic tangential cu productia)si au si ,,LAP TOPURI,,ca sunt importantidar nu stiu nici pe unde se merge prin INSTALATII ,mai sunt si n+1 inspectori de toate categoriile pusi din oportunism,iar cei care mai stiu meserie sunt marginalizati din frustrarea celor care au prins o functie nemeritat(nici macar nu-si dau seama ca isi tae singuri craca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariciul
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 09:18
  mai anANAa plouat la tara cu piatra si a distrus viile,fiar de cap u basescu,boc si pdl ca numa din cauza lor a fatat capra vecinului doi iezi si a mea a ramas sterpa,vecina a avortat instantaneu si b nu mi s-=au prins rasadurile in gradina.astia au distrus satul si comuna cu taierile lor de salarii la smecheri si putori.taci dracului ca habar nu ai ce inseamna combinat si ca nastase si psd-ul l-au privatizat pe nimic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ana
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 08:33
  $100.000.000 a costat tot combinatul si €80.000.000 ptr o singura investitie. Combinatul trebuie sprijinit nu lasat sa cada, dar hotii de la Pdl au distrus tot: sectorul bugetar, combinatul ca si multe alte firme care s-au inchis. Nu doar combinatul ar fi in cadere libera ci tot Galatiul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 08:21
  Se confirma, la ACM este o problema grava de management.

  Au trimis acasa toti specialistii romani si au adus straini platiti cu bani grei. Acestia au facut un mare fis.

  Furnalul facut de ei nu merge si a sifonat rau imaginea companiei in partea de management.
  Eroarea lor majora este ca tot managementul , pana la nivel de sectie este strain. Si au aratat ce pot. Adica programe sforaitoare si fara efect.

  Sa mearga acum la dl Ungureanu sa ii ceara consiliere. Sa il sune pe in Banu de la furnale. Insa pe bani adevarati.

  Si pierderea unor piete este tot o greseala de mangement. Managerul autentic gasete solutii. De aceea este manager.
  0
  0
  Raportează
 • postat de zoso
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 07:37
  Articol pentru umplut rubricile.ziaristi de doua parale.Cati salariati avea Sidex inainte de privatizare?Cand a achizitionat Arcelor Mittal Portul Mineralier?
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 19 Mai 2012 01:00
  80.000.000 euro pentru un RK ...
  Si cind te gindesti ca Romania a primit DOAR 25.000.000 DOLARI pentru tot combinatul, caci doar atit a primit.
  Cei care cred ca a mai primit alte 25 milioane, sa afle ca acestia au fost in litigiu, si noi i'am pierdut.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.