De trei ori mai puţin siderurgişti la combinat decât acum un deceniu
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

De trei ori mai puţin siderurgişti la combinat decât acum un deceniu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu mai puţin de 19.000 de oameni au părăsit, în tăcere, siderurgicul gălăţean în ultimii 11 ani *

Valul de plecări - voluntare sau forţate - aşteptat să se producă anul acesta la ArcelorMittal Galaţi este al zecelea din istoria post-privatizare a societăţii. Practic, de când a preluat combinatul şi până în prezent, Mittal a redus schema de personal aproape în fiecare an. Astăzi, acolo lucrează de trei ori mai puţini oameni decât lucrau în 2001, anul privatizării.

De când combinatul a intrat în proprietate privată, circa 19.000 de siderurgişti au părăsit platforma industrială. Jumătate dintre ei au spus adio salopetelor Sidex numai în primul an scurs sub patronat străin.

Interesant este faptul că cei 19.000 de oameni care au părăsit combinatul de oţel din 2001 încoace au renunţat voluntar la locurile de muncă! Mittal nu a făcut concedieri colective. Măsura, interzisă de statul român în primii cinci ani de după privatizare, nu a fost aplicată de companie nici chiar după acest termen. Patronatul a preferat să stimuleze oamenii să plece singuri acasă. A pus pe masă nişte bani (ceva mai mulţi decât cei pe care i-ar fi dat dacă ar fi făcut disponibilizări în masă) şi doar cine nu a dorit nu i-a luat. Speculând, am putea spune că Mittal şi-a cumpărat astfel liniştea - salariaţii nu sunt supuşi presiunii pe care ar fi creat-o existenţa unui precedent în ceea ce priveşte concedierile colective, iar imaginea sa nu are de suferit. Raţionamentul, deşi cinic, este unul corect. Combinatul s-ar putea lăuda că în toţi aceşti ani nu a operat disponibilizări în masă şi nu ar minţi cu nimic, cu toate că angajaţii i s-au împuţinat dramatic.

Calendarul plecărilor voluntare
Primele plecări voluntare de la combinat s-au făcut imediat după privatizarea Sidex. A fost, de altfel, prima şi ultima schemă în care a intervenit Guvernul Românei, susţinând financiar printr-o ordonanţă de urgenţă aceste autodisponibilizări, în schimbul cărora salariaţii primau plăţi compensatorii şi alte bonificaţii dacă renunţau la locurile de muncă. Atunci s-a înregistrat şi cel mai mare val de plecări voluntare recompensate.

Programele de acest fel au continuat. Astfel, până în 2006 au existat cinci scheme de plecări voluntare, combinatul ajungând să numere atunci 16.000 de salariaţi. Un an mai târziu, în 2007, compania siderurgică care cumpărase Sidex ajunsese la 14.000 de angajaţi, mai puţin de jumătate faţă de cât număra în toamna lui 2001, la privatizare. Astfel de măsuri au continuat şi în 2008, când alţi 1.000 de siderurgişti au ales salariile compensatorii, iar istoria s-a repetat şi în 2009. Atunci s-a înregistrat şi o perioadă critică pentru ArcelorMittal şi salariaţii de aici.

Închiderea Uzinei Cocso-Chimice a însemnat deschiderea unei noi scheme, aplicată în special pentru cocsari. Au ales însă să plece şi alţi angajaţi ai combinatului. În plus, în aceeaşi perioadă, administraţia combinatului i-a trimis pentru o perioadă de câte 10 zile în şomaj tehnic, prin rotaţie, pe toţi cei 12.600 de angajaţi. Până la sfârşitul anului, pe platforma siderurgică de la Galaţi mai erau doar 9.500 de oameni care aveau raporturi de muncă cu ArcelorMittal. Astfel de procese s-au oprit pe parcursul anului 2010, dar au revenit în 2011. Noul program de plecări a fost cel care redus numărul angajaţilor combinatului siderurgic gălăţean la 9.000. Înainte de privatizare, fuseseră 27.000.

 

 

Întâlnire între prefect şi directorul ArcelorMittal Galaţi

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a discutat, joi, cu directorul general Arcelor Mittal, Bruno Ribo, şi cu Ionel Borş, country manager ArcelorMittal, despre problemele combinatului. Prefectul şi-a exprimat disponibilitatea în vederea medierii relaţiilor dintre compania ArcelorMittal, organizaţiile sindicale şi autorităţile române, pentru evitarea pierderii locurilor de muncă. (M.D.M.)

 

 

Tudor Neacşu, Rodica Mişcalencu

Citit 6111 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 18:34

32 comentarii

 • postat de simona paraschiv
  Vineri, 22 Iunie 2012 18:54
  UN POPOR CONDUS DE HOTI, TRADATORI, LASI, ESCROCI, BANDITI, JEFUITORI, LACOMI, CRIMINALI....CE FACE JUSTITIA SI POLITIA?! EI CINE SUNT? EI CU CINE TIN? CU EI SAU CU POPORUL SARACIT SI NECAJIT SI CU NOI CEI CARE AM AJUNS PE DRUMURI DIN CAUZA LOR SI FAMILIILE NE-AU FOST DESPARTITE PT CA A TREBUIT SA PLECAM SA MUNCIM IN ALTE TARI CA SCALVI. ISI PAT STRAINII JOC DE NOI IN TARA NOASTRA DAR CU COMPLICITATEA ROMANILOR TRADATORI SI LINGUSITORI CARE NU FAC CINSTE ACESTUI NEAM SI TARA. sTAFAN CEL MARE SI VLAD TEPES UNDE SUNTETI?!!! VA ASTEPTAM IAR!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de horia
  Luni, 18 Iunie 2012 08:23
  0
  0
  Raportează
 • postat de horia
  Luni, 18 Iunie 2012 08:22
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Duminică, 17 Iunie 2012 22:49
  trebuie sa va raspund in stilul vostru: caiafa, cobre..., nu sinteti voi aia care indemnati oamenii in actiuni de comanda sa nu munceasca? rezultat, ati obtinut ce s-a vrut, inchiderea uzine. in cazul U.C.C .nu aveti nici citeva clase de scoala dar vreti sa conduceti oamenii. bai, o miscare sindicala se face cu lideri onesti, scoliti, nu se face cu analfabeti ca voi. voi sinteti doar coade de topor pentru un personaj destept. eu de fapt am vrut o parere de la "cocsarul", pe care il apreciez in ce spune. caiafa, cobre nu va mai bagati unde nu va duce intelectul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Caiafa
  Duminică, 17 Iunie 2012 22:39
  -Perfecta observatia "ceseghistului"-un baros improvizat!!!!!!!!!!!!Alo viata libera!Pai ce faceti mai!Dat pe gusa cu probe foto patronul!Iar trebuie sa sara la cap,direct la Petrea Ionel!
  -TARE RECLAMA ARCELOR MITTAL GALATI!IN ACEST SECOL DUPA ATITEA INVESTITII,AM ADUS INDIENII SI FRANCEZII,LE-AM DAT SIDEXUL MOACA IAR EI AU INVESTIT IN BAROASE IMPROVIZATE!!!!!OARE TOT 80 MILIOANE DE EURO O FI COSTAT BAROSUL!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Caiafa
  Duminică, 17 Iunie 2012 22:33
  -DUTE DRACULUI CU NEAMUL MATII DE TRADATOR ALFAR.BORS IONEL&FSS METAROM =SINGURII SI UNICII ARTIZANI AI INCHIDERII COMBINATULUI=ALTI TIMPITI CA TINE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfar
  Duminică, 17 Iunie 2012 21:29
  cocsarul stie. problema de rezolvat e doar la autoritati. de ce nu se misca nimic? $$$$$$$$$$$$, fara numar. apropo, cocsarule, recomanzi angajatilor AMG inscrierea in plati compensatorii? citi din angajatii uzinei unde cred ca ai lucrat au spus , cu mina pe inima ca au facut bine ca au plecat . doar cei ce s-au incadrat in limita de virsta si contributie in grupa speciala. adica cei ce au iesit la pensie. eu cred ca mai bine stai pe capul lor, nu e asa usor sa te dea afara daca esti un lucrator corect decit sa semnezi o plecare voluntara, pe niste bani. asta mai ales pentru tehnologi, intre 40-50 ani. o parere. cit despre solidaritatea, chiar nu am asa o parere buna, cred ca sint partasi impreuna cu celelalte sindicate la ce se intimpla. cred ca au pus umarul la inchiderea UCC. acolo e o cooperativa. parere personala.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COCSARUL
  Duminică, 17 Iunie 2012 15:31
  Pentru Ionel Bors pot sa va spun ca locul lui este la puscarie,dar intrucat S.R.I. a dormit in toti acesti ani post-revolutionari un baiat mai mult decat mediocru ca I.B. care a absolvit totul la cursuri de seral este unul din cei mai bogati oameni ai Galatiului.IB a ajuns director la combinat fiind inregimentat politic pe timpul Conventiei Democrate.Apoi dupa ce raposatul Haineala la scos din combinat ca pe un simplu inginer(el chiar nu este inginer,poate" smenar") a intrat in legatura cu o alta personalitate "domnul" LNMittal un mare om de afaceri indian pentru care coruptia este sinonim cu modul lui de a trai si de a fi.Coroborat cu baietii de la sindicate acesti doi "IB si LNM au reusit sa creeze un lagar de munca la AMG.Problema cea mai mare este ca si oamenii sunt lasi si nu au dat curs chemarilor sindicatului Solidaritatea a lui Tiber,acum ca cocseria nu mai este nici o uzina din combinat nu mai are oameni cu sange in vene care sa-i puna probleme lui IB care este manager de tara.Daca IB va disparea combinatul ar putea sa ia o bula de oxigen altfel vom fi sclavi pe vecie.Asadar cineva trebuie sa-si asume raspundera vis a vis de acest mare"cochon".Terminati-l,pentru ca nu il va plange nimeni intrucat a facut mai mult rau oamenilor din combinat decat a facut Ceausescu romanilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi marin
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 10:01
  COMBINTUL DE LA GALATI SE VA INCHIDE SIGUR IN MAXIM 3 ANI ASA CA DRAGI SIDERURGISTI INCERCATI SA SCAPATI DE DATORII CAT MAI REPEDE SI SA VA GASITI UN ALT LOC DE MUNCA SAU SA VA REPROFILATI! CEI CARE AU DISTRUS COMBINATUL AU FOST ADRIAN NASTASE SI IONEL BORS CARE AU TRADAT SI AU VANDUT TARA! LA PUSCARIE CU EI! CEAUSESCU II DECAPITA PE AMANDOI DACA MAI TRAIA! STRAINII VOR SA DISTRUGA INDUSTRIA TOATA DIN ROMANIA SI NOI SA DEVENIM O TARA AGRARA, SA FIM SCLAVI PENTRU EI SI PIATA DE DESFACERE! POLITICIENII NU FAC NIMIC PENTRU TARA PT CA SI-AU LUAT MILIOANELE COMISION SI AU DIN CE TRAI! SI-AU BATUT JOC SI AU JEFUIT TARA SI NIMENI NU RASPUNDE! TOTI SUNT MANA IN MANA INCEPAND DE LA POLITIE, JUSTITIE, PARLAMENT ETC SI NU ARE CINE SA LE FACA NIMIC PT CA TOTI AU FURAT SI JEFUIT TARA SI AU DISTRUS-O! EI SE CEARTA LA TELAVIZOR DE OCHII LUMII SI DUPA AIA II VEDEM IMPREUNA CHEFUIND LA RESTAURANT PT CA EI VOR BANI SI PUTERE CU ORICE MIJLOACE SI FARA SCRUPULE! ASTIA NU AU NICI UN DUMNEZEU! ISI VAND SI COPIII NUMAI SA O DUCA EI BINE SI SA DETINA PUTEREA! JOS MAFIA SI TRADATORII DE NEAM SI DE TARA! LA MUNCA SILNICA CU EI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dodu costel
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 09:50
  COMBINATUL SE VA INCHIDE SI TOTI VETI FI SOMERI!! NU AVETI NICI O PUTERE, SUNTETI SLABI, LASI, SLABITI, INFOMETATI, CU SALARII DE MIZERIE SI PATRONUL FACE CE VREA CU VOI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 16 Iunie 2012 08:55
  Boring...Asa de mult ma plictiseste subiectul asta. Eu credeam ca s-a inchis de mult sandramaua Tot aud de ani de zile ca se inchide si nimic. Mancatorul de curry imi pare neserios, nu pricep de ce o tot lungeste. Macar sa se inchida odata mizeria de combinat sa stim ce avem de facut, poate asa incep si autoritatile locale sa atraga investitori in vagauna aia de oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ceseghist
  Vineri, 15 Iunie 2012 22:20
  Daca va uitati cu atentie la fotografie se vede foarte clar conditiile de munca si dotarea oamenilor cu echipament de protectie si scule adecvate.
  Oameni care muncesc la citiva pasi de gura furnalului si bat la un baros improvizat intr-o ranga.
  Daca ar fi sa ne luam dupa normativele SSM .........ar fi multe de spus. Un baros facut dintr-o bucata de profil patrat cu coada metalica improvizata si sudata.
  Si nu este singurul loc de munca unde se munceste in astfel de conditii si pentru niste salarii de mizerie.
  M-a oripileaza cozile pentru pui de la poarta.....retraiesc cozile de pe niste vremuri ,,apuse" Dar nu traiam cu frica nesigurantei zilei de maine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Vineri, 15 Iunie 2012 19:59
  27.000 / 9.000 ar fi de 3 ori mai putin.....pt. respectarea adevarului 28.500 / 8.200 = 3,47! mentionarea de 3,5 ori mai putin ar fi fost umlt mai aproape de adevar.......vor fi in curand insa de 4,5,6 ori. Multumim PSD-ului si in special lui Nastase! Stim ca a fost cinstit, Mittal l-a mituit pe Blair pe Nastase nu avea cum ca e cinstea intrucchipata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de anti-somaj
  Vineri, 15 Iunie 2012 18:52
  eu daca as fii prim-ministrul tarii,as pune o taxa de 2 000 de euro pe fiecare om disponibilizat,plus ca toti cei care pleaca voluntar le-as impozita banii primiti ca sa plece si sa o frece acasa,cu cel putin 75 la suta din tot ce primesc ca venituri de ajutor de somaj si alte venituri,ba mai mult,le-as interzice prin lege celor care-si parasesc locurile de munca de buna voie ca timp de 7 ani sa nu aibe voie sa se angajeze absolut nicaieri,lasand astfel restul de locuri de munca disponibile pe piata,celorlalti someri care intr-adevar nu au primit absolut nimic de la stat,sau ba chiar tinerii,ba mai mult as taxa fiecare firma care da afara un angajat cu suma de 3 000 de euro,ptr a descuraja concedierile abuzive,asa cum fac de exemplu METRO,KAUFLAND,BILLA,SELGROS,ARABESQUE,MITTAL STILL,plus toti nemerniciii aia care au chioscuri....daca sar aplica o astfel de lege,somajul ar fii mai mic,iar incasarile la fondul de stat mult mai mare,e necesara o astfel de lege,prea suntem lasa-ti in mila lui dumnezeu,cat despre arcelor mittal,aia nu-s oameni,aia sunt sarsani,lacomi,egoisti,nu au frica de dumnezeu.
  0
  0
  Raportează
 • postat de VGL
  Vineri, 15 Iunie 2012 17:43
  Am onoarea sa va salut,pe toti cei care,observ,ca tratati cu patos subiectul!!!!!!!!
  Parerea mea e;la Galati este nevoie de o grupa tehnica puternica(ma refer la o grupa formata din oameni pregatiti ,,meseriasi**tehnicieni ADEVARATI) care sa fie in stare sa coordoneze fluxul de productie ,ptr a-l aduce macar la productivitatea de acum 3-5 ani.ASTA ESTE SALVAREA!!!!!!!!!!!!
  De inchis ,combinatul se poate inchide ,numai din lipsa de profesionalism .Patronul are un singur interes==PROFITUL==care in genere coincide cu a celor 8200de angajati.Evreul spune:DACA AZI CASTIG UN BAN ;RAMAN IN AFACERE,DACA NU ;TRAG OBLONUL SI MA OCUP DE ALTCEVA!!!!!!!!!!!Restul eCAN-CAN.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 15 Iunie 2012 15:25
  -Nici ha,ha.Ei se "***prin birouri",iar dupa....,ne ***pe noi la portofel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lila
  Vineri, 15 Iunie 2012 13:37
  daca le-a " placut mult cartea " asta au experimentat prin birouri, descoperind una din caile catre prosperitate
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolai
  Vineri, 15 Iunie 2012 12:55
  prin birouri? sa stii ca ai dreptate. ha,ha,ha! ;)
  0
  0
  Raportează
 • postat de nicolai
  Vineri, 15 Iunie 2012 12:53
  prin birouri zici ?
  ...sa stii ca ai dreptate :)
  0
  0
  Raportează
 • postat de bors
  Vineri, 15 Iunie 2012 12:04
  face-ti scheme de concedieri colective pt. lingaii de la tesa care sunt fffoarte numerosi si bn. platiti,si care nu produc nimic ,stau si se ***prin birouri,si beau cafeaua 2 ore dimineata .Mital prostule ,nu vezi cine te maninca de cur,esti chiar asa de prost ca nu vezi ca exista 3000 de personal tesa la ora actuala,care capuseaza combinatul,boule.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 15 Iunie 2012 11:10
  -LASAM PUII SA PRINDA PERIOADA DE EXPIRARE(asta daca nu cumva sint expirati!)SI SA STAM "LA COADA" LA 3 DIMINEATA LA POARTA COMBINATULUI SA CEREM APLICAREA LEGII CA SA NU NI SE EXPIRE PROPIILE LOCURI DE MUNCA?!Sa vezi VADIM daca vom sta la 3 dimineata la poarta pt apararea locurilor de munca,cum vor veni si dl NEACSU si dr RODICA si multi alti jurnalisti locali si de la centru.Iar de vom sti a protesta bine vor veni si jurnalisti INTERNATIONALI.Pt ca ce sa produs in Romania de catre gruparea infractional siderurgica ARCELOR MITTAL este crima si atentat la siguranta nationala.Nu mai sintem independenti dpdv siderurgic,iar agricultura fara otel nu este colacul de salvare si bunastare indicat de politicienii corupti, este doar de aminare a inevitabilului.Degeaba faci agricultura MAXIMA daca depinzi de IMPORTUL produselor siderurgice.Asta sa vrut in GALATI si in ROMANIA-SUBJUGAREA INDEPENDENTEI SIDERURGICE.NICI UNDE IN LUME NU EXISTA PROSPERITATE FARA UN TANDEM AGRICULTURA/SIDERURGIE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de micky
  Vineri, 15 Iunie 2012 11:07
  foarte "interesant" contextul economic la Galati, unde este absorbita aceasta forta de munca rezultata din disponibilizari, pot ei oare sa sa isi deschida propriul business ( daca sunt in stare, in afara de faptul ca vand rosii si castraveti prin piete sau repara masini prin garaje) avand in vedere chiriile (cu pret de Bucuresti si Cluj) care se cer pe piata de asa zisii " experimentatii oameni de business" posesori de spatii comerciale si industriale ( mare majoritate in care nu s-a investit nimic) , pot ei sustine cheltuielile si sa mai faca si profit pt a plati taxe si impozite la stat contribuind astfel la cresterea PIB-ului local, sau cel mai bun caz este migrarea catre alte orase in care s-au facut investitii; vina o poarta oare numai numai "criza" ? ce viitor are aceasta urbe ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:58
  pentru vadim — COBRA-GALATI 15-06-2012 07:29
  -e groasa rau vadim!de cite ori faza cu puii veniti tirziu a aparut,de atitea ori s-a petrecut ceva rau!ori s-a inchis o sectie,ori alte mizerii! "puii" reprezinta testul psihologic.puii iau pulsul salariatilor.puii dezbina salariatii.puii fugaresc judecata salariatilor.
  -in puii mei -trebuie sa abandonati statul la coada pe la 3 dimineata si sa va agatati ideea de a sta la coada la sindicatul solidaritatea sa va apere interesele,ajut ati de voi in numarul cel mai mare posibil,zile si nopti in sir ,dor asa solidaritatea va poate ajuta ,cu spatele asigurat de forta multimii solidaritatea va poate ajuta.altfel totul este exact ca : in puii mei=nu stiu,nu stiu de astea!
  Citat


  #6 pentru "angajat" — COBRA-GALATI 15-06-2012 07:20
  -angajatule itm te-a obstructionat si a partizanat cu administratia franco/indo/romana la negocierea ccm,prin respingerea sesizarilor liderilor solidaritatea.tu acum ce doresti de la itm!!!!!!!!!!!! !
  -singura solutie este sa iesiti in strada in numar maxim.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:51
  -SIDERURGISTII si SINDICALISTII se inseala amarnic daca pun bazele in aceasta intilnire sau altele ce vor urma!Singura solutie este ca acest tip de intilniri sa aibe loc la si sub presiunea maselor de siderurgisti,al tfel totul este un fis total.Tinind cont ca sau produs mari infractiuni mai ales prin inchiderea fluxului primar integrat(vezi cocseria si restul),prin incalcarea clauzelor asumate in contract cu AVAS/URSACHE unde pina in 2014 AMG se obliga sa investeasca in mediu si tehnologie,ei inchizind exact pe lipsa acestor investitii,deci nerspectarea clauzelor!AVEM DREPTUL SA PROTESTAM SI SA OBLIGAM AUTORITATILE SA VEGHEZE LA SIGURANTA NATIONALA.TREZITI-VA!
  Citat


  #1 INTILNIRE PREFECT-PSIHOLOG BORS — COBRA-GALATI 15-06-2012 07:38
  -E clar daca a fost si country manager ArcelorMittal BORS IONEL si au inceput discutia cu vesnica :"prezentare şi de aprofundare a contextului general economic şi specific al combinatului siderurgic de la Galaţi"si "problemele cu care se confruntă combinatul, dar şi domeniul metalurgiei în ansamblu, afectat de criza economică globală", coroborată cu preţul mare al materiilor prime şi piaţa de desfacere incertă",atunci a clar.Stim exact rezultatul si rodul acestei intilniri de gradul unu dintre AMG si PREFECTURA=BLA,BLA,BLA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de scl
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:16
  Sunteti fantastici cu toti , face-ti comentarii inutile , majoritatea din voi sunteti din sindicate (mancatorii) , cand a-ti negociat chipurile contractul colectiv stiati asta si va-ti facut mila de noi cei care vom fi concediati , treceti pe magistrala si vedeti cum a cazut otelaria , imediat va cade si FURNALUL 1 , si tot asa , acei sindicalisti spuneti ca sunteti acoperi inca 4 ani in caz de va concediaza .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:09
  Am citit ca dl prefect s-a intalnit cu conducerea combinatului.

  De cand asteptam astfel de reactii. Iata ca sunt si oameni adevarati carora le pasa de combinat. Galatiul mai are barbati.

  Aduceti la Galati pe dl Ponta, situatia este destul de grava, este atentat la siguranta Romaniei ce fac cei din conducera combinatului.

  Ei si-au permis atat de multe pe fondul lipsei de reactie a autoritatilor romane. Acum dl prefect se implica si imi place ca ii pasa de Galati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vadim
  Vineri, 15 Iunie 2012 10:00
  Doamna Miscalencu sau d-le Neacsu mergeti va rog acum la poarta Sidexului sa vedeti in ce hal au ajuns oamenii din combinat,cum stau de asta noapte de la ora 3 si se calca in picioare unii pe altii pt cativa pui injectati iar apoi mergeti la protocol la turn sa vedeti cum se imbuiba groparii Sidexului!Asta trebuie aratat lumii intregi nu minciunile care sunt aruncate pe piata prin vocea lui Dorian Dumitrescu zi de zi despre cat de luminos va fi viitorul!
  0
  0
  Raportează
 • postat de CTP
  Vineri, 15 Iunie 2012 09:48
  De ce nu scrieti si ca mai merge doar un furnal? in care macar nu au investit 80 mil de E, un singur laminor, o otelarie, uzina cocso chimica e taiata pana la ultima bucatica...ziceau ca fac alta...unde? Hai cu NATIONALIZAREA...
  0
  0
  Raportează
 • postat de yo
  Vineri, 15 Iunie 2012 08:13
  fals....in 2001 SIDEX numara 28.500 de salariati, cum acum are 8.200 rezulta ca peste 20.000 au plecat fara a tine cont ca au fost angajati o multime de pilosi. Ei ii numesc tineri specialisti, in realitate acum 10-20 ani ar fi fost stagiari o parte dintre ei ca altii nici macar nu ar fi putut intra la o facultate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Me
  Vineri, 15 Iunie 2012 07:30
  In aceasta situatie nu este de glumit. asistam fara nici o reactie la dezindustrializarea galatiului.

  O fi avand si patronul interesele lui, corect, dar si noi le avem pe ale noastre si trebuie o cale de mijloc, ca nu suntem scalvi in propria tara.

  Jalba urgenta la guvern, sa ii stranga de bilute pe cei care nu au respectat contractul de privatizare.

  Se impune de urgenta implicarea guvernului romaniei pentyru o analiza a situatiei de la Galati.
  Hai liderilor, ca ati avut o intalnire la Bucuresti. Scrieti si premierului sa vina la Galati, nu asteptati sa se inchida deja combinatul. Toti avem cate o bucatica de vina prin tacerea noastra.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Vineri, 15 Iunie 2012 04:11
  Nu te obosi tu, Țepeș, cu propunerea, că își votează ei singuri toate privilegiile. Apoi, vor păți ca dl. Plătică, despre care am citit că a rămas cu 1.414 lei din 5.596. Orice meserie are și riscurile ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de vlad tepes
  Vineri, 15 Iunie 2012 02:03
  EU MA NUMESC ROMAN SI ROMAN SUNT ,PROPUN PARLAMENTULUI CA PENTRU FOSTII SI ACTUALII TOVARASII ,PSDistii,PNListi,PCisti si PDListii, ROMANIA SA LE PLATEASCA LOR SI LA TOT NEAMUL LOR PANA A 10-a GENERATIE 50000 E \pe luna \pe persoana \Sa aiba serviciu de protectie,(SPP) Masini cu sofer (nu dacia)Secretare,si lista ramane deschisa .(unde mai e fost capitan,fost parlamentar de Gl.Platica Vidovici? ,fost, poate actual PSDist ?)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.