Combinatul va dezvălui în curând detaliile restructurării
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Combinatul va dezvălui în curând detaliile restructurării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • * Autodisponibilizaţi sau concediaţi? Administraţia ArcelorMittal Galaţi este aşteptată să facă publice luna aceasta soluţia de reducere a schemei de personal şi compensaţiile financiare pe care le va acorda siderurgiştilor care vor părăsi platforma

O spune preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber. "Din informaţiile pe care le deţin, patronatul va anunţa în iunie modalitatea de reducere a numărului de angajaţi şi modalitatea de compensare a salariaţilor care vor pleca acasă", a declarat, ieri, Tiber.

Informaţiile au fost confirmate şi de surse din eşalonul administrativ. Potrivit acestora, este o chestiune de zile sau de săptămâni până când conducerea combinatului siderurgic va spune dacă va deschide o nouă schemă de plecări voluntare, va opera concedieri colective sau va aplica o soluţie combinată, dar şi câţi bani le va oferi salariaţilor care vor părăsi, într-un fel sau altul, unitatea.

Numărul de angajaţi va ajunge pe la 7.000, potrivit estimărilor

Conducerea combinatului nu a comunicat până acum publicului numărul de salariaţi la care vrea să renunţe în 2012, spunând că aşteaptă concluziilor studiului privind gradul de încărcare a forţei de muncă, care ar trebui finalizat până la sfârşitul lunii iulie.

Însă liderii sindicali avansează deja unele cifre. Citând surse administrative, ei susţin că ArcelorMittal Galaţi va renunţa anul acesta la 15 la sută din angajaţi, însemnând puţin peste 1.000 de oameni. Scăzându-i din numărul curent de salariaţi, circa 8.200, rezultă că unitatea ar putea coborî până în apropierea pragului de 7.000 de oameni după restructurarea din acest an.

Citit 3377 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.