S-a umplut piscina cu talente de la ArcelorMittal Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

S-a umplut piscina cu talente de la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

700 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi se află acum la dispoziţia conducerii combinatului prin instrumentul intitulat Talent Pool (Piscina cu talente). Dacă până la începerea noului program de autodisponibilizări erau cel mult câteva zeci de salariaţi în această situaţie, lucrurile s-au schimbat considerabil.

Potrivit liderului sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, creşterea numărului de angajaţi din Talent Pool este generată de înscrierea pe listele de autodisponibilizare, dar şi de reorganizarea forţei de muncă din combinatul siderurgic. "Se înregistrează această creştere pentru că această nouă schemă presupune, spre deosebire de celelalte, înscrierea în Talent Pool înainte de aprobarea cererilor de autodisponibilizare.

Aproximativ 300 de salariaţi se află în această situaţie. Ceilalţi sunt proveniţi în majoritate de la UPSRS, ca urmare a reorganizării făcute de către administraţie. Sunt aici însă şi oameni din alte departamente", ne-a declarat sindicalistul.

Amintim faptul că noua schemă de plecări voluntare iniţiată la sfârşitul lunii iulie de către ArcelorMittal presupune că angajaţii care doresc să plece în schimbul plăţilor compensatorii să ceară mai întâi relocarea în Talent Pool. Faptul c au ajuns aici nu le va garanta însă şi aprobarea cererii. Asfel, acei cărora cererile le vor fi respinse vor rămâne fără vechile locuri de muncă, urmând ca ei să fie direcţionaţi către alte posturi, acolo une compania va avea nevoie de forţă de muncă.

Citit 6229 ori Ultima modificare Marți, 11 Septembrie 2012 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.