„Producătorii români nu sunt competitivi”

„Producătorii români nu sunt competitivi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inginerul Nicu Dumitru (foto), managerul grupului de firme ALBO, cel mai mare producător de preparate din carne din judeţul Galaţi, este de părere că suntem dependenţi de importuri din două motive: nu mai producem aproape nimic, iar puţinul produs este la preţ mare.

„Pe piaţa cărnii, noi am căutat cele mai avantajoase soluţii - calitativ şi ca preţ - de aprovizionare cu materie primă. Poate părea ciudat, dar evaluarea raportului preţ-calitate ne-a făcut să apelăm la producători din Spania şi Polonia.

Producătorii de la noi nu ne puteau garanta fluxul constant de materie primă, iar preţul era cu 20-30 la sută peste cel al mărfii de import. Şi la calitate, oferta producătorilor români era inferioară, drept pentru care, de câţiva ani, noi lucrăm cu carne importată”, declară Nicu Dumitru.

În opinia managerului, piaţa odată pierdută este foarte greu să mai fie recucerită de carnea românească. „O nişă ar fi pentru carnea ecologică, dar pentru asta trebuie răbdare, deoarece nu există încă o tradiţie a consumului de produse ecologice”, spune managerul.

Citit 2081 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.