Luni, 2 martie, ultima zi pentru depunerea formularului 210

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni, 2 martie, ultima zi pentru depunerea formularului 210

Data de 2 martie 2009 este termenul limită pentru depunerea formularului 210 “Fişa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii", pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate începând cu data de 1 ianuarie 2008.

Cine depune?

Formularul 210 "Fişa fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii" se depune de către angajatorii/plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor, la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul fiscal sau sunt luaţi în evidenţa fiscală.

Sediile secundare, înregistrate ca plătitoare de impozit pe venitul din salarii, depun fişele fiscale ale angajaţilor proprii la organul fiscal în a cărui rază teritorială sunt înregistrate sediile secundare respective.

Cum se declară?

Fişele fiscale se depun la organul fiscal competent, în format electronic, pe suport magnetic sau optic, însoţite de un borderou privind conţinutul acestora, semnat şi ştampilat.

Formatul electronic al formularului se obţine prin folosirea programului de asistenţă care poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, la adresa www.mfinante.ro → ANAF → Asistenta Contribuabili → Programe utile → Fise fiscale sau la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/programeutile/programe33.htm.

De asemenea, programul de asistenţă folosit pentru formatul electronic al fişelor fiscale este distribuit contribuabililor gratuit de către unităţile fiscale teritoriale competente. Pentru municipiul Galati programul este distribuit de catre DGFP Galaţi, str. Brăilei nr. 33, et. 2, camerele 207, 209, 210, 212.

Important!

Fişa fiscală pentru salariaţii care au fost detaşaţi la o altă unitate se completează de unitatea care a încheiat contractele de muncă cu aceştia.

În cazul salariaţilor pentru care plata venitului salarial se face de unitatea la care salariaţii au fost detaşaţi, completarea fişelor se face pe baza informaţiilor transmise de către unitatea la care aceştia au fost detaşaţi.

Alte informaţii privind depunerea fişelor fiscale se găsesc în OMEF nr. 2.293/3.12.2007 pentru aprobarea modelului şi conţinutului fişei fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, publicat în M.O. nr. 866/18.12.2007.

Citit 1509 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.