Să încurajăm consumul de produse româneşti!

Să încurajăm consumul de produse româneşti!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriel Ionescu, managerul Atfab SA Tecuci (producător de muştar, conserve din legume şi conserve din carne), crede că dispariţia de pe piaţă a produselor româneşti are la bază şi resorturi psihologice.

„În ultimii ani, nouă ne-au crescut comenzile din străinătate, dar ne-au scăzut cele din ţară. Retailerii noştrii ne-au spus că scăderea este provocată în special de dorinţa cumpărătorilor de a avea produse de import. Această dorinţă nu este justificată pe considerente legate de calitate sau de preţ, ci are la bază doar «moda».

Vă spun cu mâna pe inimă că mărfurile noastre sunt mai bune decât cele similare din Ungaria sau Cehia - plus că sunt mai ieftine - dar există mulţi cumpărători care sunt mai degrabă atraşi de faptul că pe etichetă este trecut un producător din altă ţară.

Cred că ar trebui să se facă mai mult - inclusiv de către presă - pentru încurajarea consumului de produse româneşti, mai ales că acum e şi criză”, este de părere Gabriel Ionescu.

Atfab SA Tecuci a raportat o scădere cu 50 la sută a producţiei, în ultimele trei luni, pe fondul scăderii consumului din cauza crizei economice.

Citit 1154 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.