Vâlceana nu a trimis pe nimeni acasă

Vâlceana nu a trimis pe nimeni acasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Însă se anunţă vremuri sumbre, pentru că, după câte spune managerul Gheorghe Mitroi (foto), „criza este ca o viitură pe Dunăre”, iar Galaţiul n-a fost încă atins de unda de şoc *

Chiar dacă firmele gălăţene de construcţii au fost greu lovite de criza economică şi au făcut concedieri masive în iarna trecută, mai sunt şi excepţii de la regulă.

Firma Vâlceana SA Galaţi, bunăoară, nu a disponibilizat niciunul dintre cei 500 de angajaţi pe care-i are cu tot cu cealaltă firmă din grup: Armax. Dimpotrivă, în ultimele două săptămâni a angajat circa 20 de oameni.

Managerul firmei, inginerul Gheorghe Mitroi, este însă de părere că situaţia va deveni mai complicată pe viitor. „Criza vine precum o viitură pe Dunăre. Pe noi nu ne-a lovit încă vârful crizei, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău”, spune inginerul.

Vâlceana a avut un moment delicat după Anul Nou, când ArcelorMittal Galaţi a renunţat la investiţiile în construcţii  pe care le planificase.

„A fost un şoc pentru noi, pentru că aproximativ 50 la sută din activitatea noastră era pe platforma Combinatului, cu care am colaborat excepţional până acum. Şi sperăm că şi pe viitor vom avea o colaborare bună.

Am depăşit acest moment numai pentru că ne-am îndreptat forţele către staţia de compostare a gunoiului, pe care o construim, pe ISPA, la Barboşi, către lucrările de la Baia Comunală şi de la Universitatea „Dunărea de Jos””, spune Mitroi.

Managerul crede că a avut noroc că în 2008 a participat la multe licitaţii. „Nu am anticipat că va fi aşa de greu, dar s-a văzut că a fost o decizie înţeleaptă să ne acoperim cu lucrări”, ne-a mai declarat Gheorghe Mitroi.

Citit 3195 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.