Vega va reangaja în martie toţi disponibilizaţii

Vega va reangaja în martie toţi disponibilizaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit managerului grupului de firme Vega ’93 Galaţi, inginerul Corneliu Istrate, în cursul lunii martie vor fi reangajaţi toţi muncitorii pe care firma i-a disponibilizat colectiv în cursul iernii.

„În acest moment mai avem circa 400 de lucrători în şomaj, care provin de la divizia noastră de construcţii civile. Cel târziu până la sfârşitul lui martie toţi vor primi oferta de reangajare”, spune Istrate.

Există însă o problemă. Din câte s-ar părea, concernul Vega îşi va diminua considerabil activitatea de construcţii de locuinţe, pe fondul crizei profunde de pe piaţa imobiliară. În aceste condiţii, mulţi dintre lucrătorii reangajaţi vor fi nevoiţi să se recalifice.

„Construcţiile civile s-au redus, fără exagerare, cu 90 la sută! Însă avem mult de lucru pe proiecte de infrastructură, dar aici nu avem nevoie de mozaicari, zugravi sau alte meserii specifice construcţiilor civile. Noi le vom propune oamenilor noştri să accepte să lucreze pe posturi specifice realizării de infrastructură - reţele de apă, canalizare, drumuri, poduri -, care sunt pentru o calificare mai redusă. Le promit că vor primi acelaşi salariu, chiar dacă vor face lucrări care nu necesită calificarea lor, mai înaltă”, ne-a declarat Corneliu Istrate.

El ne-a mai spus că a rămas suprins când a văzut cât de mult s-a vorbit despre disponibilizările din iarnă, de la Vega.

„Legea ne obligă să anunţăm concedierile cu cel puţin o lună înainte. Cum se anticipau vremuri foarte grele, noi nu am făcut altceva decât să ne luăm o marjă de siguranţă şi am anunţat un număr mare de concedieri, potrivit scenariului cel mai prost cu putinţă. Din fericire, lucrurile s-au dovedit mai bune decât erau prognozate”, spune Istrate.

Citit 1854 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.