În curând, liber la amendamentele populaţiei şi asociaţiilor: Contractele cu Calorgal vor putea fi negociate

În curând, liber la amendamentele populaţiei şi asociaţiilor: Contractele cu Calorgal vor putea fi negociate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Niciun gălăţean nu a semnat până acum convenţiile de facturare individuală! * Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că în convenţii nu se stipulează clar toate obligaţiile noului operator de termoficare * În replică, conducerea societăţii spune că unele dintre clauze invocate sunt cuprinse în contractele generale, încheiate cu Asociaţiile de proprietari * De asemenea, eventualele obiecţii pot fi menţionate de cetăţeni la încheierea convenţiilor, forma finală urmând să fie stabilită de comun acord


Ani la rând au cerut să aibă contracte individuale cu furnizorul de apă caldă şi căldură ca să nu mai rămână fără aceste utilităţi laolaltă cu vecinii rău-platnici, iar acum, când acest lucru este în sfârşit posibil, dau înapoi. Niciun gălăţean nu a semnat până acum convenţiile de facturare individuală pe care noul operator de termoficare al oraşului, Calorgal, le-a distribuit încă de săptămâna trecută şi care ar trebui semnate de toţi cei peste 70.000 de consumatori din sistemul centralizat de încălzire până în februarie, când Calorgal îşi începe activitatea.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi de conţinutul acestor convenţii, criticând în special faptul că ele nu stipulează în clar obligaţiile operatorului de a furniza servicii la anumiţi parametri, stabiliţi de lege, şi dreptul consumatorilor de a rezilia convenţiile. Pe gălăţeni nu i-au liniştit nici explicaţiile oferite de Calorgal şi susţinute de Protecţia Consumatorilor, potrivit cărora aceste convenţii sunt anexă la contractele care trebuie încheiate simultan cu asociaţiile de proprietari şi ele sunt întocmite în spiritul şi litera contractelor-cadru elaborate de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Între timp, însă, Calorgal susţine că a găsit o soluţie care mulţumeşte ambele părţi - pe locatarii şi administratorii asociaţiilor de proprietari care, spune conducerea societăţii, vor putea semna cu inima împăcată convenţiile sau contractele, dar şi pe Calorgal, care îşi va face astfel "stocul" de clienţi. Despre ce soluţie este vorba?

Obiecţiunile consumatorilor, parte integrantă a convenţiilor

"Formăm acum o comisie de conciliere la nivelul societăţii, din care vor face parte reprezentanţi ai serviciilor Juridic şi Comercial. Comisia va lua în discuţie cazurile consumatorilor nemulţumiţi de conţinutul convenţiilor de facturare individuală", a declarat, ieri, directorul interimar de la Calorgal, Mircea Ispas. Cum va funcţiona această comisie? "În primul rând, locatarii care au nemulţumiri vizavi de aceste convenţii le pot semna cu obiecţiuni. Odată semnate, convenţiile vor ajunge la Serviciul Contracte, de unde vor fi dirijate către comisia de conciliere împuternicită de societate. Aceasta invită locatarul în cauză la discuţii asupra punctelor aflate în divergenţă. Părţile pot ajunge la una din următoarele soluţii: fie rămâne formularea din convenţie, fie este introdusă formularea propusă de consumator, dacă aceasta este legală. În ultima situaţie, procesul verbal de conciliere conţinând amendamentul propus de client devine parte integrantă a convenţiei de facturare individuală", a explicat Ispas.

La fel se va proceda şi cu asociaţiile de proprietari nemulţumite de contractele pe care trebuie să le semneze cu Calorgal. "Reprezentanţii împuterniciţi ai asociaţiilor pot semna contractul cu obiecţiuni, după care vin în faţa comisiei de conciliere pentru a-şi susţine amendamentele propuse la contract", a afirmat directorul interimar de la Calorgal, mărturisind că, la fel ca în cazul locatarilor, entuziasmul faţă de semnarea contractelor cu noul operator de termoficare nu este ridicat nici în rândul asociaţiilor de proprietari. "Dintre cele aproape 700 de asociaţii, doar două sau trei au semnat contractele până acum", a spus Ispas.

Asociaţiile fără contracte nu vor primi căldură

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Micro 14 ne-a declarat că refuză să semneze contractul cu Calorgal deoarece nu are acordul tuturor locatarilor, câţiva dintre aceştia manifestându-şi rezervele faţă de soluţia propusă de operator, aceea a semnării documentului cu obiecţiuni. "Să presupunem că semnez contractul cu obiecţiuni. La un moment dat pe durata derulării contractului, Calorgal dă apă neagră. S-a întâmplat de multe ori cu Apaterm şi se va întâmpla şi cu Calorgal, pentru că reţeaua rămâne aceeaşi. Refuz să plătesc apa neagră, Calorgal mă dă în judecată şi judecătorul mă întreabă de ce am semnat contractul", a afirmat administratorul.

Reafirmând că parametrii de furnizare a serviciilor sunt stipulaţi în contract şi în contractul-cadru, conducerea Calorgal avertizează că asociaţiile care nu vor semna documentul nu vor primi apă caldă şi căldură. "Nu le vom putea furniza servicii asociaţiilor de proprietari care nu vor semna contractele cu noi până la 1 februarie, atunci când ne începem activitatea", a declarat directorul interimar al societăţii, Mircea Ispas.

Sunt, însă, şi asociaţii care nu numai că abia aşteaptă să semneze contractul cu Calorgal, dar vor mai ales ca membrii lor să semneze convenţiile de facturare individuală. "80 la sută din locatarii asociaţiilor pe care le administrez vor semna convenţiile. De 20 de ani ne dorim lucrul ăsta, pentru că nu ne convine să rămânem fără apă caldă şi căldură din cauza câtorva vecini care nu plătesc. Până la urmă, scopul convenţiei este acela de a ajuta şi asociaţia, şi locatarii, şi tânăra mireasă Calorgal ca să nu ajungă în 10-15 ani în situaţia în care a ajuns Apaterm", a spus Costică Neagu, administrator al asociaţiilor 404 bis, 433 şi 830.

Citit 5263 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2013 18:22

34 comentarii

 • postat de FALIMENT
  Marți, 29 Ianuarie 2013 16:03
  1 Toata conducerea de la apaterm sunt noi sefi la /CAL/ CEI INCOPETENTI AU PRELUAT .cal. au falimentat apaterm acum sunt la CAL. SEF VA MERGE FOARTE BINE-/.DAR CU APATERM CUM RAMINE .CIND ESTE FIN/ VRETI CONTRACRE NOI .CIND APARE DECIZIA DE LA BUCURESTI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DoRmi
  Duminică, 27 Ianuarie 2013 13:07
  Doamnelor, domnilor, foarte multe lucruri am invatat astazi lecturand articolul dar si comentariile Dv. Inclusiv "Nutritionistul" ne-a reamintit ... ca suntem romani.
  Parerea mea este ca acest domn ISPAS cat si CALORGAL sunt in ilegalitate atata timp cat inca nu s-a pronuntat de catre o Instanta FALIMENTUL golaniilor, coruptiei si marilor hotii de la APATERM. Chiar daca le va fi publicata Licenta de functionare in Monitorul oficial!
  Vor inceta hotiile de orice fel numai atunci cand distributia va fi individualizata, plata efectuata pe baza facturii personale printro modalitate stabilita astfel incat sa nu ai treaba cu asociatia.
  Cat priveste plata unei cote-parti din caldura si "pozarea" conductelor de orice fel prin apartamente ne dovedeste si in acest caz cat de stramba este legislatia facuta de "ganditorii" alesi si votati cu ochii inchisi si mintea ... indobitocita de sacosa sau punga cu mita electorala.
  Cererea, contractul si convectia trebuie semnate numai intre furnizor si consumator. Orice alta intermediere este paguboasa atat pentru Calorgal cat si pentru noi, consumatorii. Intrebarea e cum ramane cu vechile contracte semnate cu APATERM ?!?
  Chiar daca d-l ISPAS se grabeste in a legifera hotiile, noi, consumatorii, vom semna documentele doar daca le-am studiat cu atentie! Nici daca-l vedem in genunchi pe d-l Ispas nu trebuie sa ne grabim!!! Timpul e de partea noastra! RABDARE & TUTUN!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Je
  Duminică, 27 Ianuarie 2013 09:04
  citesc comentarii Pro/Contra acestei inventii Contract+conventie individuala. Dar, a citit cineva aceste documente, sa comenteze in cunostinta de cauza? Uite, in art.x alin.y din Conventie, se prevede ca numitul Calorgal are aceasta obligatie....Art a alin.c din contract, prevede obligatia mea de Consumator final.....Nimeni nu comenteaza nimic la obiect. Pe de alta parte si "Cetateanu Turmentat" are dreptate. Abia a primit licenta, iar Calorgal vrea si contracte si furniziare si incasare intr-o saptamana :) S-avem pardon Coane Fanica.
  1
  0
  Raportează
 • postat de mihai42
  Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 13:21
  D-na Rodica Mişcalencu :În curând, liber la amendamentele populaţiei şi asociaţiilor dar unde sa le trimita ca nu a-ti publicat nici o adresa Email sau Nr. de Fax credeti ca sint suficiente comentariile la acest articol facute de posesorii de internet ,oare se uita si D-nii;D-nele de la Calorgal
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aberatia incalzirii subsolurilor
  Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013 07:50
  Chestia cu platitul caldurii fiindca teava trece prin subsolul blocului la care tu, proprietar, detii parti comune e o mare mizerie. O uriasa mizerie! Din aia facuta de ingineri carora le curge scuipat din gura. Adica operatorul ala de caldura imi ia mie bani ca-mi incalzeste subsolul, desi nu i-am cerut asta, iar el, tehnic, daca ii spun sa-si mute teava din subsolul meu nu prea poate, ca-l costa. In loc sa-mi multumeasca ca-i gazduiesc teava in tranzit si nu i-o las in strada, unde i s-ar si raci mai tare si nici nu i-ar plati nimeni ca topeste zapada, el tot mie imi cere bani. Asa-i cand se preda ingineria la bacalaureati care nici tabla inmultirii n-o stiu bine...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 22:05
  Interesante comentarii. Toţi proprietarii de apartamente la bloc sunt nemulţumiţi. Sunt nemulţumiţi debranşaţii care cu sacrificii şi-au instalat sisteme individuale de încălzire crezând că vor plăti doar ceea ce consumă dar s-au înşelat deoarece a intrat în MORIŞCĂ şi ANRECS. Sunt nemulţumiţi şi branşaţii la sistemul centralizat, nemulţumiţi pentru serviciul prost pe care-l plătesc cum vor cei din MORIŞCĂ dar nemulţumiţi că unii şi-au pus centrale şi nu suferă la fel ca ei. Toate aceste nemulţumiri ar dispărea dacă s-ar individualiza consumul. Acest lucru este posibil dar nu există voinţă. Primăria şi calorgal fiind în aceeaşi barcă ar pierde foarte mult (subvenţii, ajutoare pe care acum le scoate dintr-un buzunar şi le bagă în celălalt). Firmele de repartitoare ar rămâne fără cărţi deci nu ar mai putea trişa. Conducerile asociaţiilor ar rămâne fără o parte importantă a obiectului de activitate. O parte din branşaţi nu vor mai putea fura pe ceilalţi vecini. Un lucru este cert şi anume firmele de repartitoare trebuie să iasă din joc pentru că practică un joc murdar. Oricum, din aproximativ 115000 de apartamente au rămas la sistemul centralizat aproximativ 70000, şi in această situaţie nu mai este îndeplinit procentul prevăzut de aberantul şi ilegalul ordin al ARNCS. Deci afară cu aceste firme. De fapt ce se vrea cu aceste contracte şi convenţii semnate la repezeală este vaca bună de muls numită CONSUMATOR. Normal şi firesc ar fi ca aceste convenţii să se numească CERERE-CONTRACT DE FURNIZARE A ENERGIEI TERMICE astfel prin acest act încheiat între şi calorgal se crează acea relaţie normală între cumpărător şi vânzător. Astfel carolgal ar furniza energie termică numai celor care au solicitat acest serviciu iar cei care au solicitat ar plăti ce au consumat. Şi atunci se vede eficienţa societăţii calorgal. Dacă se semnează convenţiile în forma pe care o vrea calorgal societatea va trăi bine fără să facă mare lucru. În ce mă priveşte am centrală, nu solicit energie termică de la calorgal aşa că nu plătesc. Cine doreşte energie termică de la calorgal să solicite acestă marfă şi să negocieze preţul ei şi condiţiile de livrare. A venit timpul ca această societate aflată la început de drum să-şi facă socotelile peavând la bază cererea şi oferta şi să nu mai oblige consumatorul să plătească ce nu a cerut. Nu este normal ca într-un condominiu unde cei cu centrale plătesc numai căldura din părţi la fel ca cei branşaţi la sistemul centralizat pentru încălzirea întregului apartement. Aşa că mai bine individualizarea consumului să moară hoţii de ciudă.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cititor
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 19:19
  Va dati seama ca astia va pun sa semnati contracte cu ei si abia ieri au obtinut licenta de functionare ca operator de distributie a agentului termic? Licenţa, având numărul 2299 din 24 ianuarie 2013, a fost emisă prin Ordinul nr. 26 din 24 ianuarie 2013 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).Daca a fost publicata si in ce numar al Monitorului Oficial s-a publicat nimeni nu stie... Daca nu a fost publicata inca nu are valoare juridica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 18:28
  pt. Mihai Poenaru.....ati fost invatati doar sa primiti pomeni din stanga si din dreapta fara sa platiti ceea ce consumati, eu cu centrala platesc cota parte la incalzire pt. "subsol"(?!!!) ca in rest niciun spatiu comun nu e incalzit. E aberant ca in timp ce-mi platesc gazul pt. incalzire sa platesc din factura unora care eventual platesc 150 lei pe luna si mai primesc si cine stie ce subventie pt. caldura. Hotie pe fata.....asta ca sa nu mai zic de toate hotiile individuale facute de cei care prefera la gramada si nu individual.
  0
  0
  Raportează
 • postat de icsulescu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 16:53
  Oameni buni...cu totii la renuntarea la repartitoare...treceti toti la pausal...va spun si de ce...cum se face ca o scara de bloc din zona Lic. Auto...sau debarasat absolut toti de la repartitoare si au trecut pe pausal...stiti cat a venit caldura pe decembrie?!...va spun eu, atentie: 170 lei pentru toti locatarii in parte si au caldura non stop in jur de 23 chiar 24 de grade!?...e bine?...e rau?...va las pe toti sa va da-ti cu parerea...dar grabiti-va sa luati o hotarare pana nu este prea tarziu...!
  Iar eu de exemplu, in micro 38, am ,,chibzuit'' cat am putut ca sa nu tremur in ap. si stiti cat e pe decembrie caldura?!...132 lei...cam mult nene cu rapartitoarele astea de prostit lumea...deja luam atitudine sa lamurim toti locatarii sa renunte la ISTA...care nu face altceva decat sa ne prosteasca...si vom trece in ,,bloc'' la pausal...ei, atunci sa vezi dilema, daca nu avem caldura cat ar trebui...putem sari imediat la gatul Calorgal, nu?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de surynam
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 14:13
  Am centrala individuala,caldura pe luna decembrie este de 80 ron(condomeniu),vecinii mei platesc intreaga caldura 120 ron.UNDE sa semnez domnule Ispas?De ce nu schimbati treaba asta?Veniti numai cu factura individuala?Nu am contract cu Calorgal,cui o sa trimiteti factura?Asociatiile care semneaza rezolva problema Calorgal ,dar se pricopsesc cu procese din partea proprietarilor debransati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rică
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 12:07
  ABUREALĂ. Complicată situaţia. Din reacţia calorgal rezultă aceeaşi mărie doar că directorul se numeşte Ispas. Nimic despre individualizarea consumului pentru a exista corectitudine, nimic despre cerimţele art.3,litera g din legea 325 din 2006, legea serviciului public de alimentare cu energie termică referitoare la UN CONDOMINIU-UN SISTEM DE ÎNCĂLYZIRE. Ori calorgal este disperat că nu ajunge la ciolan ori ,făcând parte dinrr-o morişcă: primărie, conducerile asociaţiilor de proprietari, societăti de repartizare a costurilor, este presat să menţină aceeaşi stare de fapt ca şi vechea conducere. Cine îşi iluzii că această societete (de fapt vechea societate dar denumită altfel) o să facă treabă mai bună ori este prea naiv ori are un interes. Acesta este un moment foarte priielnic să se pună ordine în RELAŢIA CUMPĂRĂTOR-VÂNZĂTOR. Din articol reiese foarte clar că VÂNZĂTORUL adică CALORGAL ESTE DISPERAT SĂ VÂNDĂ ŞI SĂ ÎNCASEZE EXACT AŞA CUM VREA EL ŞI CEI DIN MORIŞCĂ. Asupra primăriei, noi consumatorii, nu avem putere decât o dată la patru ani . Asupra carolgal nu avem nici o putere. Contractul se încheie între calorgal şi asociaţii. Cei cu repartizarea costurilor au un interes major deoarece ei sunt cei care fac cărţile şi ameţesc toţi consumatorii. Legal ei nu mai au ce căuta în relaţia vânzător-cumpărător. Din morişcă rămâne asociaţia de proprietari, care are o conducere ce se presupune că deserveşte interesele membrilor asociaţiei. Dacă cei din conducerile asociaţiilor semnează fără a avea mandat de la membrii asociaţiilor, la presiunea celor din MORIŞCĂ, se pun singure în afara legii şi a statutului. Dacă din diferite motive nu rezistă presiunilor mai bine ar demisiona decât să semneze. Cei de la calorgal şi nu mumai ei, dar fără ei morişca nu funcţionează, văzând recţiile consumatorilor încearcă să ne aburească afirmând că vor face şi vor drege, vor negocia clauze şi alte aspecte ale contractului convenţiei. Minciună. Cine a semnat a......Aşa că atenţie mare consumatori. Atenţie mare reprezentanţi ai asociaţiilor şi nu uitaţi cine vă plăteşte şi a cui interese le reprezentaţi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 12:01
  Nu vă mai plîngeți că nu aveți dreptul .De 23 de ani votați numai HOȚIA ȘI CORUPȚIA .Acum ei se manifestă .Asta e manifestarea CORUPȚIEI ȘI HOȚIEI .Nici în car nici în căruță .Vă doresc rezistență la foame și frig căci intelectul nu vă ajută .
  0
  0
  Raportează
 • postat de vatu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:10
  daca vreti sa aveti caldura in casa sa va montati toate tevele in apatrtamentul vostru ca eu cand am cumparat ap nu am semnat nici un contract cu nimeni sa treaca tevele tale prin propietatea mea sactiri si nu mai mancati rahati nealimerntari
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:10
  oameni buni nu va mai ingesuiti sa spuneti numai prostii,de asta isi fac de cap totii care vin sa ne dea caldura si apa calda mai bine ai sa ne unim si sa propunem cu totii sai desfinteze pe aceste capuse care sunt cica niste repartitoare care citeste nivelu gicacaloriei si pe langa citit mai iau si ei niste bani,mai bine ai sa propunem sa se scoata din tot orasul aceste repartitoare si sa punem sa merga la tot blocul reteaua,sa stiti ca este inchis la cineva repartitoru tot are caldura in casa ca se incalzeste din apartamentele altora care stau cu repartitaoarele deschise,iar prostii platesc mai bine mergem cu un sigur repartitor pe scara si sa platim fiecare cum era pe timpul comunismului si este si mai ieftin si nici nu faci egrasie in casa,si in primul rand daca vor acestia de la calorgal sa aive clienti sa negociem direct pretul acestuia a apei calde si caldura,daca numi covine eu pot sami pun boiler si tot mai covenabil este decat sa dau drumul la apa calda si stau o jumate de ora sa vina apa calda si mai cosumi circa 30 m patrati de apa si o platesti degeaba ca este apa rece,mai bine pun boiler ca vine apa imediat si nici nu mai dau m de apa calda 22lei cat cer cei de la asdociatie sincer vva spun ca nu se merita sa facem contract cu cei de la calorgal cu apa calda ,caldura se merita sa faci numai daca dispar acele repartitoare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un platitor de taxe si impozite
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 11:01
  Am stat si am citit cam tot ce se putea citi!
  Ma intreb de ce oare unii (doar unii) sunt revoltati de aceasta conventie inchieiata intre CALORGAL si ei ..De ce?!
  Pana astazi ...aud pe multi ca " de ce mi se opreasca mie apa..din cauza lu dorel de la etaju 4 ca are el datorii cu sutele de milioane!?"
  Acum cand lucrul asta e posibil...se trezeste un formator de opinie sa zica..."baaa nu semnati" - ca ce?!
  Se pare ca nu a fost de ajuns pana la momentul asta....in care administratori care au plecat cu banii vostri, nu au fost de ajuns ca pentru unii nenorociti care au bani si ii doare la bascheti de "plati" pentru consumul lor de la asociatie samd , acum cand asta e posibil - NU VA MAI DORITI SA FITI FACTURATI INDIVIDUAL!
  HAIDETI SA VA ZIC EU CINE NU VREA SA FIE FACTURAT INDIVIDUAL - "INDIVIZII" CARE SI PANA ACUM AU ACUMULAT DATORII DE ORDINUL SUTELOR DE MILIOANE , CACI FARA "PROSTII "CARE ISI PLATESC INTRETINEREA LA ZI EI NU AR MAI BENEFICIA DE APA CALDA SI CALDURA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zyraxes
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:34
  Raspuns pentru Mihai Poenaru. Corect d-le Poenaru, dar...ca eu sa platesc caldura aproape egal cu cel care are repartitor, sau ma rog aproape egal, e bine??? Sa fie gigacalorimetru la intrarea in scara, sa plateasca cei care au calorifere in apartament , iar o mica cota, repet, o mica cota sa-mi revina si mie. Dar nu-i corect ca eu sa platesc egal cu cel fura caldura , smenuind cititoarele de caldura. Sa fie la pausal pe scara si...nu am nimic de comentat, desi prin apartamentul meu tevile sunt zidite(incastrate in constructie) si de prea multe grade nu beneficiez. Ideal ar fi ca cei de la Calorgal sa scoata tevile pe casa scarii( ca la Medgidia) , sa puna gigacalorimetru la toti consumatorii(ca la renel, gaze)si cand unul nu plateste, sa-i ridice ceasul. Si sa nu ma mai deranjeze pe mine cu...tevile prin apartamentul meu. Corect??????????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:24
  pt. Mihai Poenaru: Mai dar smecher mai esti tu! Daca eu dau drumul la centrala din octombrie ar fi logic ca apatermul sa-mi dea bani pentru ca incalzesc apartamentele vecinilor, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai poenaru
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:13
  raspuns pentru zyraxes : istet baiat mai esti ! se vede ca ai centrala si nu esti corect . un apartament intr-un bloc ,chiar cu caloriferele inchise tot are 15 gr. indiferent de temperatura de afara .. nu am auzit ca apa sa inghete in rezervorul de wc . de unde vine aceasta caldura ? normal ca de la vecini . asa ca cel cu centrala consuma gaz metan ca sa-si aduca temperatura din casa doar de la 15 la 20-21 gr. sau cite vrea el . consider normal ca si cei cu centrala sa suporte cote dintr-un consum comun . si din cate zica administratorul meu , ca a verificat , CALORUL cu exceptii are montati contori la toate blocurile !
  0
  0
  Raportează
 • postat de MEN
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:12
  CALORGAL A SEMNAT VREUN CONTRACT DE REZILIERE CU ISTA, TECHEM,....SAU RAMANEM CU CAPUSELE.
  AUZI D-UL ISPAS? SAU MAI APARE O CAPUSA PE GALATENI, CALORGALUL?
  0
  0
  Raportează
 • postat de JUSTITIARUL
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:07
  "Formăm acum o comisie de conciliere la nivelul societăţii, din care vor face parte reprezentanţi ai serviciilor Juridic şi Comercial. Comisia va lua în discuţie cazurile consumatorilor nemulţumiţi de conţinutul convenţiilor de facturare individuală", a declarat, ieri, directorul interimar de la Calorgal, Mircea Ispas.
  Ce angajati are acum Calorgal? Sau directorul Calorgal face o comisie cu angajatii Apaterm? Un director de la o societate dispune de angajatii altei societati? Ca la noi, la nimeni ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de jana
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:01
  Nutritionistule , da de rachiu ce se aude ?
  Face sau nu bine daca iei dimineata pe stomacu' gol o tarie , doua, Eventual cu oleaca de slana si un pumn de ceapa .Si asta in loc de pasta de dinti ca e mai ieftin asa si te scoti de doua ori - mananci si arati fresh?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 10:00
  mai oameni buni , chiar nu vedeti cum sinteti manipulati de o mina de ''isteti '' precum gafituc , popa din micro 17 , de javra aia de stanciu-marele rahat de om de stiri ? chiar nu vedeti ca pierzind bani ,administratorii intr-un adevarat grup cu spirit de turma vocifereaza si se ascund unul in spatele celuilalt ? ca doar IN TURMA E MAI BINE , NU TE VEDE NIMENI !. iar cei ce comenteaza cu rautate pe net aceasta realizare a CALORULUI sint in mod sigur cei rai platnici , cei ce se pling ca nu au bani , dau umplu crismele . sa le fie rusine , ca-si bat joc de noi !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zyraxes
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 09:11
  Ca sa fie treaba buna, ar trebui facut in felul urmator. Pus gigacalorimetrul la intrarea in scara, si absolut tot ce se consuma sa fie platit in mod egal de cei care consuma caldura, exclus cei cu centrala si cei debransati. Sunt scari in oras, care au scos repartitoarele din apartamente si au lasat doar gigacalorimetrul de la intrarea in scara, au dat caldura la maxim(deci trai nineaca) si au platit mai putin decat cand aveau repartitoare. Au platit mai putin cei care nu smenuiau repartitoarele, pe cand cei care le smenuiau...nu au mai putut fura.
  0
  0
  Raportează
 • postat de @ galateanu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 08:50
  Corect, bine spus: daca a preluat o operare, a preluat-o cu totul! Si cu obligatii!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 08:43
  Calorgal amenință, impune și are deja o atitudine respingătoare față de o adevărată îmbunătățire a serviciului? Nu a investit și nu a schimbat nimic în rețea. Dacă a preluat infrastructura, activitatea și abonații Apaterm, a preluat și obligațiile. Trebuie să-mi furnizeze căldură până se reziliază vechiul contract (motiv pentru care a înlocuit vechea societate) și se semnează contractele noi.
  Deja administratorii sunt atrași să țină partea Calorgal: li s-a spus că prin ei se vor colecta banii, deci vor fi retribuiți pentru asta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de mariana
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 08:42
  O MARE PARTE DIN ASOCIATIILE DE LOCATARI-PROPRIETARI DIN GALATI SOLICITA DE URGENTA O INTREVEDERE CU CALORGAL GALATI PENTRU CLARIFICAREA "ASPECTELOR" DIN CONTRACTE SI CONVENTII. DEOARECE NU AU O BAZA LEGALA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihaileanu Teodor- Paraschiv
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 07:43
  Pentru @ Dezincantatul...Ai mare dreptate cu explicatia la ce ai adaugat pe final...daca inainte Apaterm nu putea incasa pierderile ( vezi apometre ; centrale termice ), acum ce face Calorgal ?....ne pune sa platim toti pierderile . Cum ? Vezi ca se stipuleaza pe prima pagina in conventie ( indiferent daca te-ai debransat de la sistemul centralizat de caldura si apa calda de consum ) ca se platesc COSTURI COMUNE ...de aceea din punctul meu de vedere, eu consider ca este abuziv . Administratorii de Asociatii ar trebui sa puna burta pe legislatie si sa informeze locatarii prin sedintele care le tin si nu sa trimita oamenii la plimbare. CITITI Legea Asociatiilor de Locatari/ Proprietari si vedeti acolo ca ESTE OBLIGAT administratorul ca in 5 ZILE de la formularea in scris a oricarei cereri sa raspunda, mai ales ca dumneavoastra il PLATITI si si-a asumat raspunderea pentru SEMNAREA CONTRACTULUI. Nu sunteti multumit de raspuns, il anexati petitiei la institutia CORP CONTROL PRIMAR - PRIMARIA GALATI .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dez-incantatul
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 07:25
  Nene incantatule, dar daca bransamentul nu e individual, pierderile nu sunt controlabile individual in interiorul condominiului, iar tu, ala care facturezi, nu poti calcula fara ajutorul unui tert (cititor-calculatorul de repartitoare) energia consumata, cum naiba facturezi? Ca pana acum facturai pe baza gigacalorimetrului de la intrarea in scara si basta, se descurca asociatia cu impartitul facturii. Tu, CALORGAL, cum faci? Vii tu sa verifici cine si-a "manarit" repartitoarele cum face asociatia? Daca si le manaresc toti, in ce baza si pe ce principii vei distribui diferenta dintre citirea pe gigacalorimetru si consumul asa-zis stabilit individual? Ca si de asta a dat faliment APATERMUL: fiindca au venit gigacalorimetrele peste ei, asociatiile n-au mai platit decat ce consumau real iar pierderile de pe traseu nu le-au mai putut factura, cum faceau inainte, la pausal...
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetateanul incantat
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 07:12
  Mai nene revoltat, daca nu semnezi conventia (in cazul locatarilor) sau si mai rau contractul (in cazul asociatiilor) inseamna ca nu vrei caldura. Iar daca nu vrei astia nu au cum sa-ti dea pentru ca inseamna ca iti baga pe gat (a se citi in calorifere) ceva ce nu vrei. Ca sa nu mai spun ca nesemnand un act cu ei inseamna ca ei nu au cum sa stie ca existi. Eu zic sa ne mai gandim, daca o facem pe batosii nu cumva singurii care o sa tremuram in case suntem tot noi? Pe administrator il doare in pix, daca nu semneaza zice ca nu l-au lasat 2-3 din aia care au consumat acum dar au platit la sfantu asteapta. Dupa mine asociatiile care nu semneaza nici macar cu obiectiuni contractul, au ceva de ascuns (bani, metode de calcul sau cine mai stie ce). Poate ar trebui sa ne impartaseasca din experienta lor cei care au fost furati de administratori si acum se tarasc prin tribunale ca sa-si recupereze banii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 06:39
  Da ,solutia la care se v-a ajunge pana la urma,este bransarea individuala . Tehnic este posibila , trebuie vointa si ceva investitii(cu deranjul inerent)pe care sa le faca propietarii.La vechimea actuala a instalatiilor din blocuri, in cativa ani, toate vor fi oricum inlocuite. La blocurile cu patru nivele se poate ca fiecare coloana ,de obicei sunt patru sau cinci , sa deserveasca un nivel iar de la aceasta distributie pe orizontala la calorifere ,cum au rezolvat problema cei care si-au instalat centrale individuale . Probabil ca,in unele cazuri ,acolo unde prin apartamente trec nu mai trei coloane , ramane ne rezolvat parterul ,la acesta pot fi trase coloane noi ,cate una de fiecare apartament ,coloane care sa treaca alaturi de cele care merg la etajele superioare .Coloanele noi instalate ar putea trece si prin canalele unde sunt instalate scurgerile ,aerisirile si conductele de apa ,in functie de dimensiunea acestora .Aparatele de masura instalate la subsol ,in cutii sigilate sau in fiecare apartament . Evident ca ,dupa realizarea acestor bransamente ,conductele din subsol trebuiesc foarte bine izolate ,astfel incat pierderile sa fie eliminate intr-un procent cat mai mare.La blocurile si scarile care au deja apartamente debransate ,problema se simplifica si mai mult ,existand mai multe coloane disponibile ,coloane care pot fi grupate din subsol si astfel grupate sa deserveasca cate un apartament. In cazul meu ,fiind un singur apartament bransat pe scara problema este foarte simpla ,coloanele care-l deservesc stranse la cate o singura teava de tur si retur ,pe teva de tur montat aparatul de masura .Coloanele pot ramane si neblindate dupa caloriferele in functiune ,agentul oricum nu va circula mai departe nemaifiind nici un alt calorifer in functiune la alt nivelul superior prin care sa se inchida circuitul. Numai la cei de la TECHEM ,agentul circula si prin coloanele care nu mai au demult calorifere racordate ,desi in aberantul(din multe alte motive) Ordin 343/210 se stipuleaza ca se iau in calcul coloanele pana la ultimul calorifer in functiune ,lucru normal. O alta problema care se impune rezolvata este aceia a incrancenarii autoritatilor in a insist sa nu se modifice proiectul initial . Domnilor ,traim in alta oranduire , au aparut alte modele in proiectare ,au aparut alte materiale , au aparut alte cerinte de economisire a energie , au aparut alte preturi ,de ce nu vreti sa acceptati noile realitati. A modifica o instalatie dintr-o cladire fara ai afecta structura de rezistenta si intereul propietarului (lor), evident pe baza unui proiect , este zic eu ,un lucru benefic si pentru propietar si pentru furnizorii de utilitati si chiar si pentru cladirea respectiva . O parere ,pot fi mult mai multe , analizate ,gandire si hotarari in viitor.....ca trecutul ne-a adus in halul in care suntem ,o turma manevrabila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de La romani ca la nimeni
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 06:34
  Concluzie nutritionista
  Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii.
  Este o usurare sa aflam adevarul dupa atâtea si atâtea studii contradictorii despre nutritie.
  1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
  2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
  3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
  4. Italienii beau mult vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
  5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.

  CONCLUZIA:
  Mancati si beti tot ce vreti! Se pare ca faptul ca suntem romani este ceea ce ne omoara...!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul Revoltat
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 06:33
  Codul Penal: "Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei FAPTE PAGUBITOARE îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă"
  Pe CALORGAL nu-l reclama nimeni ca vrea sa semneze contracte sub amenintarea ca debranseaza lumea in plina iarna?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul Revoltat
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 06:24
  Bai, prietene Ispas. Mai sunt doar TREI zile la mijloc. Cu toate obiectiunile, concilierile la comisie si alte-alea, tu nu reusesti sa incepi febbruarie cu toate contractele semnate. Nici cu jumatate, nici cu un sfert. Decat intr-un singur mod: prin presiunea unilaterala ca nu ne mai dai caldura. Ia s-o vedem si pe asta! Hai sa vedem cum ii distrugi tu capitalul electoral primarului si cui te-a-ncaltat in postul ala!
  Cum adica sa pretinzi ca faci negociere in trei zile cu 700 de asociatii? Dar toti juristii din oras cu asta se ocupa, dau consultatii la asociatii?
  Ca asociatia de proprietari sa semneze cu CALORGALul, administratora trebuie sa aiba imputernicire. Asta se da dupa adunarea generala. Adunarea generala nu se convoaca peste noapte. Se poate convoca si de trei ori din lipsa de cvorum...
  Dar tu, CALORGAL, in astea TREI zile, pana cand pretinzi ca trebuie semnate contractele, semnezi si validezi in Consiliul Local contractul de operare? Dar contractele cu Techem si altii de calculeaza caldura de pe repartitoare ai semnat? Sau dup-aia vii si zici ca nu ne recunosti citirile si facturarile individuale? Sau te bagi tu , CALORGAL sa nefaci calculele si ne iei triplu pe o incompetenta care s-a nascut la stat?
  Daca nu ai toate astea semnate, cine esti tu sa inchizi apa calda si caldura? Te-a desemnat cineva sa preiei activitatea si activele APATERM? In ce baza?
  Cine semneaza contractele sub presiunea lor de sifonari ai banului public e un mare prost! Iar contractele inviduale sunt de fapt o incercare de inrobire a cetatenilor. Fiindca nu toti s-au nascut destepti, pe faza si cu bani de avocati. Si atunci au asociatiile sa-i reprezinte, fiindca e vorba de un interes comun. Asociatiile sunt ultima arma intre stat si cetateanul pe care vrea statul sa-l striveasca. Cu toate bubele lor, fara asociatii am fi pierduti, ne-ar incaleca cu facturile unul cate unul. Ca e usor sa prosteti cate o persoana, dar o scara intreaga sau un bloc mai greu.
  Daca nu semnez, ca-s plecat la ski, ce-mi faci? Sa vezi tu cum neavand contract cu mine, nici sa ma opresti sa-mi pun centrala n-ai sa poti, nici intra la mine in casa sa vezi daca m-am debransat sau nu. Ca teava din bloc e a noastra, fraiere! Sa nu uiti asta!.Si daca scapam din iarna, sa vezi ce centrale de scara si bloc or sa apara prin oras, o frumusete. De-ai sa ramai cu CALORGAL-ul sa dai caldura la Sendreni si-n Badalan, pe camp.
  0
  0
  Raportează
 • postat de UN REALIST
  Vineri, 25 Ianuarie 2013 01:20
  1) contractele nu sunt individuale- nu au cum sa fie atat timp cat nu exista bransamente indiviuale adica ceas care sa contorizeze consum pe fiecare apartament in parte-existenta unui singur aparat de contorizare pe scara /pe bloc impune contractul cu asociatia de locatari/proprietari
  2)facturarea se doreste a fi pe apartament precum si siguranta incasarii de catre Calorgal
  3)intrucat sunt multe asociatii cu datorii f mari la plata agentului termic si a apei calde ,iar numarul locatarilor care au platit agentul termic furnizat este si el insemnat se pune problema dc nu incaseaza apaterm banii? ptr ca in circuit se afla o veriga intermediara -asociatiile- si care in f multe cazuri incaseaza dar nu mai platesc furnizorii din varii motive.(f greu poti dovedi ca lipsurile din gestiune pot fi incluse in categoria furtului)
  4)pana si cei de la apaterm-calorgal stiu ca de multe ori banii se scurcicuiteaza - de la cetatean la furnizor - la asociatie.,si atunci incearca sa incaseze direct....
  SINGURA SOLUTIE PENTRU UN CONTRACT INDIVIDUAL ESTE MONTAREA DE TEVI LA FIECARE APARTAMENT BRANSAT LA UN CONTOAR ....LA FEL CUM FACE APA CANAL......
  SOLUTIA PROPUSA ACUM ESTE DE CONTRACT COLECTIV CU ASOCIATIA IMPARTIREA CALDURII LA FEL CA SI PANA ACUM ,,,DOAR BANII SA FIE PLATITI DIRECT
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.