Societatea Calorgal a obţinut licenţa de operare de la ANRSC

Societatea Calorgal a obţinut licenţa de operare de la ANRSC
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noul operator de distribuţie a apei calde şi căldurii din Galaţi, Calorgal, care îşi va începe activitatea la 1 februarie pe fondul falimentului Apaterm, a obţinut licenţă de operare, au anunţat, vineri, reprezentanţii Primăriei şi ai Calorgal.

Licenţa, având numărul 2299 din 24 ianuarie 2013, a fost emisă prin Ordinul nr. 26 din 24 ianuarie 2013 al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Licenţa îi permite societăţii să presteze servicii de distribuţie a energiei termice, nu şi de producţie, atât în municipiul Galaţi, cât şi în municipiul Tecuci.

Licenţa este valabilă timp de cinci ani, perioadă în care titularul acesteia, Calorgal, trebuie să respecte o serie de obligaţii specificate în Ordinul emis de preşedintele ANRSC.

Iată care sunt cele mai importante: să asigure parametrii de calitate, presiune, debit, temperatură şi indici chimici contractaţi pentru energia termică furnizată utilizatorilor; să asigure valorile debitelor şi presiunilor de serviciu, precum şi condiţiile de potabilitate pentru apa caldă de consum; să presteze servicii doar pe bază de contract; să plătească despăgubiri utilizatorilor în cazul deteriorării instalaţiilor, al punerii în pericol a utilizatorilor sau al înregistrării unor abateri mai mari decât cele admise la parametrii agentului termic şi ai apei calde; să reabiliteze reţelele de distribuţie pentru a le administra în condiţii de eficienţă şi, nu în ultimul rând, să elaboreze o strategie în vederea creşterii eficienţei energetice şi a calităţii serviciului.

Nerespectarea de către Calorgal a cel puţin uneia dintre aceste obligaţii poate atrage suspendarea sau retragerea imediată a licenţei de operare, se arată în Ordinul preşedintelui ANRSC.

Citit 3786 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.