Poziţia Patronatului IMM-urilor: Galaţiul riscă să ajungă la „periferia” procesului decizional

Poziţia Patronatului IMM-urilor: Galaţiul riscă să ajungă la „periferia” procesului decizional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reducerea ideii de regionalizare doar la instituţii, guvernator sau Consiliul Regional este „o viziune empirică şi îngustă”, declară preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon. Regionalizarea trebuie să fie un complex de structuri şi mod de colaborare care să permită dezvoltarea economică şi socială a regiunii. „IMM-urile sunt demult convinse de acest lucru. Din păcate, regionalizarea, evitată atâţia ani de autorităţi, a ajuns să fie un subiect discutat pe genunchi. În mod normal, ar fi trebuit să existe deja un studiu de impact, pentru a şti care sunt efectele regionalizării, costurile şi beneficiile unui astfel de proces”, a declarat reprezentantul patronatelor. Acesta a mai arăta că Galaţiul şi Brăila au ratat din cauza războaielor politice şansa de a deveni un pol puternic al regiunii şi că tot Constanţa va deveni centru regional. Galaţiul a pierdut în ultimii 15 ani în jur de 14 instituţii de interes regional şi acum, din cauza indiferenţei autorităţilor locale, riscă să rămână la „periferia” deciziilor regionale.

Citit 3472 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2013 17:54

16 comentarii

 • postat de Axon
  Marți, 12 Februarie 2013 07:01
  Vai, Basil, ce suparat esti! Daca ai facut o pasiune pentru Boldea poti merge sa ii faci o vizita la casuta cu zabrele, iar daca tu crezi ca este nevinovat faceti o poza impreuana pentru VL; Va sugerez urmatoarea legenda: "Boldea si inocenta inr\truchipata" sau "cele doua fete ale lui Ianus"!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitorul de panouri publicitare
  Luni, 11 Februarie 2013 00:08
  Pentru postat de Comuniști

  Oare ce nu poti intelege ? la marleni biserica are un "rol inpacatuitor" nu-i asa ?
  In Biserica popa conduce, Satana de Casian propaga mantuirea pacatosilor iar pacatosii l-au votat pe Niciolae, pe Durbaca, pe ala care a fost si prim secretar si Parlamentar care a crapat si tot asa. Aia si-au adus odraslele care pe vremea comunistilor beau si chefuiau prin statiuni cu cine ? cu amaratul de Filimoane Filimoane.
  Poti oare sa intelegi cine-l sustine pe UTCist ? Clasa favorizata a lui Ceausescu inca nu a disparut si fii fostilor tovarasi conduc Romania si astazi incepand de la Ponta si pana la Victor Paul Dobre sau Paslaru
  Vinovati suntem noi romanii ca i-am iertat atunci cand trebuia sa le taiem beregata ca la puiul de gaina.
  Acum sunt bosi cu adevarat cu masina de stat ca si inainte numai ca acum au si vila si masina personala ca muncesc din greu, nu-i asa?
  Si hai sa-ti mai zic ceva, tu in ce partid esti ? daca tu nu esti interest in munca de partid, ei de ce ar fi interesati in prosperitatea ta ?
  Cand se infiinteaza cate un nou partid toti fug de politica si lasa oportunistii care tot la PCR partidul mama ajung ca noi romanii suntem smecheri si nu facem politica insa pretentii avem de-a primi si aia si ailalta.
  In cateva cuvinte: Daca vrem mai bine trebuie sa faci mai bine si cu cap.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Comuniști
  Duminică, 10 Februarie 2013 22:20
  Rusinea Galatiului,acest comunist Filimon.De ce i se face așa mare reclama in ziar ? Chiar așa considera ziaristii sau patronul VL ca Filimon e o mare valoare ? Nu mai intelegeam nimic.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 19:53
  Unde a câştigat şi unde a pierdut România la capitolul “fonduri europene 2014-2020”, comparativ cu “fonduri europene 2007-2013”

  România va primi de la UE, în perioada 2014-2020, (fonduri structurale şi agricultură) 39,88 mld. euro, în creştere cu 18% faţă de alocările din exerciţiul financiar 2007-2013.

  Cum arată tabloul de bord al fondurilor europene ce vor fi primite de România, în urma acordului intervenit vineri seara între liderii UE:

  - Pe fondurile structurale România va primi, între 2014-2020, 21,82 mld. euro, în creştere cu 10% faţă de alocările din perioada 2007-2013 (19,8 mld. euro, sumă actualizată cu inflaţia).

  - Pe Politica Agricolă Comună (PAC) va primi 17,5 mld. euro, în creştere cu 27% faţă de alocările din actualul exerciţiu financiar multianual al Uniunii (13,8 mld. euro).

  În cadrul PAC, pe cei doi piloni – “plăţi directe” şi “dezvoltare rurală” sumele comparate arată astfel:

  - Pe plăţi directe către fermieri va primi 10,3 mld. euro, faţă de 5,6 mld. euro în perioada 2007-2013 (plus 3,4 mld. euro).
  - Pe dezvoltare rurală i s-au alocat 7,1 mld. euro, faţă de 8,2 mld. euro între 2007-2013 (minus 1,1 mld. euro).

  În cadrul PAC va exista o “flexibilitate”, în sensul că 25% din suma totală poate fi transferată de la un pilon la celălalt – de la plăţi directe la dezvoltare rurală şi invers.

  În exerciţiul financiar viitor, banii pot fi cheltuiţi în intervalul N+3 (trei ani după data convenită că un proiect va fi încheiat), faţă de N+2 în prezent – adică întreaga alocare trebuie absorbită în 10 ani de la debutul exerciţiului financiar.

  În exerciţiul financiar 2014-2020, TVA pentru proiectele cu bani europeni, va continua să fie eligibil la finanţare (TVA poate fi plătiti din sumele nerambursabile).

  Rata de cofinanţare naţională pentru fondurile structurale rămâne de 15% (85% bani europeni, 15% banii proprii).

  Pe dezvoltare rurală rata de cofinanţare va rămâne la 25% (75% banii UE, 25% bani proprii).

  În cazul în care un stat din UE are un acord de asistenţă financiară, fie cu FMI, fie cu UE, cofinanţarea naţională scade pe respectiva perioadă la 5% pentru fondurile structurale (5% cofinanţare naţională, 95% banii UE), iar pe dezvoltare rurală la 15% (15% cofinanţare naţională, 75% banii UE).

  Prefinanţările (banii daţi înainte de UE) vor fi de 3% din valoarea unui proiect (România voia ca procentul să ajungă la 8%). Pentru statele care în 2010 au avut un acord de finanţate cu FMI sau UE, procentul prefinanţărilor va fi de 4% - deci pentru România procentul prefinanţării este de 4%, atât pentru fondurile de coeziune cât şi pentru cele care privesc dezvoltarea rurală.

  Sa vedem daca stim sa-i atragem ca bani sunt!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 19:22
  @Axon :Boldea infractor ? De cand ?Pentru o astfel de postare avocatul Boldea ar trebui sa va actioneze intr-o instanta si sa ceara ceva daune.DA prefer poza cu Av Boldea decat poze cu durbaca,dumitru nicolaie,savel ,filimon,etc. ,care nu sunt infractori.Propun sa nu mai vorbim de ''vedere''.Nu de alta ,dar, sa nu ne trezim cu vechea garda de la viata noua. SANATATE
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 17:41
  Filimoane filimoane .E necesar jos tagma BARONEASCĂ .ȘI 8 SUNT MULȚI .Din cauza voastră și a hoților voastre nu mai ieșim la liman .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Traiasca tovarsul filimon!!!uraaa!!! Uraaaa!!!
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 16:54
  Stimati concetateni,Multi de varsta mea il stiu pe acest tovaras Filimon ,de cand , de la pupitrul conferintelor utciste si cu alte nefericite asemenea prilejuri brava in omul cel mai devotat cauzei comuniste pe care a slujit-o cu mult sarg pana aceasta ,cauza,si-a dat obstescul sfarsit dar VECHII TOVARASI DE ARME AU RAMAS;multi dintre vechii comunisti ,ajunsi astazi iar susu la ciolan si-au amintit de vechiul lor camarad si i-au dat aceasta paine buna ,culmea ,intr-un serviciu specific al societatii capitaliste ,impotriva careia tovarasul Filimon lupta cu toate puterile sale plapande alaturi de ceilalti oportunisti cocotati astazi la putere !!!Nu va mirati,cand se va schimba mentalitatea ,cand vechii comunisti vor trece la ,,vatra,, sa-si scrie memoriile despre vremurile eroice in care au trait si au pus umarul la nenorocirea bietei tari ,ATUNCI ,atunci abia ,vor fi alti oameni si la conducerea IMM-urilor,altii decat cei scoliti la ,,fani gheorghiu,, cum cred ca este si acest tovaras romana-maghiar ,dupa felul in care s-a prezentata la alegeri!!!MULT SUCCES TOVARASE FILIMON,SUNTETI UN VECHI ACTIVIST DE NADEJDE AL CAUZEI PE VECI PIERDUTE,CAMARAZII DE ARME NU VA UITA !!!pANA LA PENSIE SI CHIAR MAI MULT DE ATAT VETI STA LINISTIT UNDE VOR MUSCHII DUMNEAVOSTRA,COMUNISMUL NU A MURIT INCA!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 07:39
  Bazil, m-am convins de faptul ca ai vedere monocroma. La tine numai varsta conteaza, asa ca iti fac hatarul si rog V.L. sa dea numai poze cu Boldea si alti infractori si altii asemenea lui in cuget, simtire si varsta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 07:35
  Cum credeti ca este bine ca un fost UTCist fruntas, activist PCR sa reprezinte interesele IMM ? Pana mai ieri parca era si reprezentantul bozgorilor in Galati si va mirati ca galatenii va roaga sa nu mai publicati parerele acestui communist ? Oare cine l-a batut in cuie in aceasta functie ? dab Nica ? Durbaca ? sau Platica? se pare ca cine la pus a uitat sa-l mai schimbe sau asteapta sa iasa comunistul la pensie cu banuti frumosi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Sâmbătă, 09 Februarie 2013 04:08
  Am rugamintea sa nu mai postati foto gen Filimon,Savel,adica varsta a 4 -a pentru ca taiati avantul si optimismul cititorilor, . Cu respect...
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 08 Februarie 2013 23:08
  Glencore negociază preluarea producătorului de ulei Prutul Galaţi

  Traderul elveţian Glencore, un gigant multinaţional cu afaceri în România de 264 mil. euro anul trecut, negociază preluarea producătorului de ulei vegetal Prutul Galaţi, companie cu afaceri de 115 mil. euro în 2011 şi care deţine şi o adevărată reţea de silozuri şi baze de preluare a cerealelor de-a lungul Dunării şi în Moldova, afirmă mai multe surse din industrie.

  Compania Prutul Galaţi este con­trolată de omul de afaceri român Marian Andreev.

  "Primele contacte dintre cele două părţi au avut loc încă de la începutul acestui an. Glencore este interesat de silozurile pe care le are Prutul în sudul ţării. Fabrica de ulei nu reprezintă neapărat o ţintă pentru că traderul nu are interes să intre pe această piaţă, iar capacităţile de export ale unităţii sunt reduse", explică o sursă apropiată discuţiilor.

  Încheierea întelegerii ar duce şi la dublarea la apro­ximativ 1,1 milioane de tone a capacităţilor de stocare din Ro­mânia ale Glencore, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

  Valoarea întelegerii dintre cei doi jucători din agro­business s-ar putea ridica la 20-22 mil. euro pentru porto­foliul de silozuri şi magazii, însă suma totală ar putea fi şi mai mare având în vedere şi valoarea fabricii de ulei vegetal din Galaţi.

  Oficialii Glencore şi Prutul nu au răspuns în niciun fel solicitărilor ZF prin care li se cerea să infirme sau să confirme negocierile.

  Articolul este din 12 decembrie 2012 iar in presa galateana nu a aparut nici macar o fraza despre acest lucru!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Vineri, 08 Februarie 2013 17:42
  Cind aveti sa puneti la conducerea I.M.M. urilor un om capabil?
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Vineri, 08 Februarie 2013 11:16
  (re)Lansez o idee de prin secolul al XIX-lea, imbracata in forma noua, la timpuri noi:

  Un nou oras: PORTO-FRANCO.

  Galati & Braila, sau Braila & Galati, trebuie sa se uneasca, indiferent de orgoliile nemernicilor de prin conducerile celor doua orase.
  Daca reusim acum, va fi bine pentru toti.
  Daca nu, Constanta va lua totul si ambele localitati vor ajunge si mai mici (precum sufletul si inima nemernicilor amintiti mai sus).

  Traiasca PORTO-FRANCO !
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean roman
  Vineri, 08 Februarie 2013 10:13
  Mai aveti incredere in el ? De ce nu-l schimbati , a adus numai prejudicii IMM-urilor?
  0
  0
  Raportează
 • postat de xyz
  Vineri, 08 Februarie 2013 09:25
  Filimon, un comunist si-un atarnat politic ani de zile. Ce tot publicati prostiile astuia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Rusine
  Vineri, 08 Februarie 2013 09:14
  Ce credibilitate mai are politrucul asta dupa ce a aratat ce poate la alegeri ?
  De ce le mai publicati parerile unor asemenea indivizi ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.