Reducerea suprataxelor la energie intră în dezbatere publică
Foto: Foto: surse on-line

Reducerea suprataxelor la energie intră în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul va supune dezbaterii publice, începând de marţi, un proiect de lege prin care preţul certificatelor verzi ar putea fi înjumătăţit, iar până la sfârşitul lunii va lua în discuţie şi valoarea taxei de cogenerare, toate în scopul uşurării eforturilor marilor consumatori de energie, care ajung să plătească sume uriaşe în contul acestor taxe, le-a spus vicepremierul Liviu Dragnea, duminică, la Tulcea, liderilor sindicali din metalurgie, din industria aluminiului şi din sectorul îmbunătăţirilor funciare de la Galaţi, Tulcea şi Slatina.

Sindicaliştii, printre care s-au aflat şi cei de la Siderurgistul AMG de pe platforma ArcelorMittal Galaţi, i-au cerut vicepremierului ca, în schimbul acestor facilităţi de care ar putea beneficia marile unităţi de producţie, statul să obţină angajamentul ferm al companiilor că vor investi în tehnologie, vor continua activitatea şi vor păstra slujbele.

Citit 2070 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2013 18:26

7 comentarii

 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Marți, 02 Aprilie 2013 21:31
  treaba este bolsevica ,nu faci treaba esti de kkt ,traiasca Pardidul Comunist Roman ,romania trezestete ,tara de kkt
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 02 Aprilie 2013 11:37
  20% din costul energiei electrice sunt ENERGIA VERDE si COGENERAREA, iar cele pentru certificate verzi sunt si lucruri bune (vezi investitiile in eoliene care acum produc pentru economie) dar si lucruri mai putin bune (energia solara - o frectie la picior de lemn)
  Acum fiind deja pe propriile picioare, se pot elimina aceste subventii (se vor reduce la jumatate in cursul acestui an), si oricum profiturile se duc la companiile private proprietare a lanturilor de eoliene si care vor avea banii sa investeasca in continuare si sa le intretina.

  Acum, celalalt cost COGENERAREA este o subventie ASCUNSA pentru toate CET-urile din Romania si pentru toate "apaterm" din ROmania !
  Adica 10-15% din factura de curent electric se duce ca subventie la CETuri/apaterm pentru ca vezi Doamne, trebuie si caldura ieftina pentru oameni. Care nu platesc, si care sunt de stat, si care nu sunt performante, care sunt furate, si prost intretinute gestionate, etc.

  Vezi falimentul CET Iasi din acest an, desi au fost CHELTUITE MILIOANE DE EURO pe imprumut de consiliul local si primaria Iasi, acest CET va ajunge la fiare vechi.
  Binenteles ca imprumutul va ramane de platit in continuare de orasul Iasi (a se citi cetatenii orasului Iasi ! ca doar nu da primarul nici-un ban din buzunarul sau).

  Problema cea mai mare ca aceste subventii ascunse, fiind bagate in factura de curent electric, era platita si de cel care acasa era debransat de la Apaterm dar se incalzea cu curent electric !!!!!!!!
  Si de companiile siderurgice care nu au nici-o vina ca exista undeva CET-uri si Apaterm !!

  Aceste subventii ascunse trebuiesc scoase la lumina, adica eliminate, si eventual trecute in clar in alte bugete, si platite de cine vrea sa le plateasca ! Pentru ca nu are nici-o vina populatia de 50% de la tara, sa plateasca curentul electric mai scump ca sa aiba cetateanu de la oras prin Apaterm subventii la caldura !!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 02 Aprilie 2013 08:59
  Nu voi cei din lista sinteti maxim vinovati cit sint cei care va gireaza actiunile de non protest in propria curte,si de subminare a CCM.
  In timp ce voi sinteti la Tulcea la AM se discuta despre dinamitarile viitorelor doua obiective aprobate de mediu,plus de cele ce le vine rindul!Ce dreacul cauti la Cimpia Turzii,sau la Tulcea in momentele in care salariile uriase ale stafului AMG,ale voastre,si minusculile batai de joc ale celor ce inca va mai gireaza(!),plus transele disponibilizatorii sint platite din dinamitarile furnalelor,otelariilor,curind turnatoriilor si laminoarelor,si ce mai ramine din aceasta devenita 'le petit combinat!Cere-ti scutiri pt inlesnirea topirii combinatului!Combinatul se inghite singur.Incet si sigur!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 02 Aprilie 2013 08:41
  COBRA-GALATI on March 31, 2013 at 1:11 pm said:

  1

  1

  Rate This

  In alt context privitor la faradelegile ce se petrec in ‘le petit combinat actiunea de solidaritate a lui V.Crisan ar fi fost laudabila,conteaza mult sprijinul “primit din afara”pt cei ce protesteaza.Repet in contextul in care V.Crisan nu lasa la plecarea spre Tulcea sau oriunde,in propria curte leopardul camuflat de gardul vopsit!Si normal k madam sarbatoare ia dat liber la proteste dar numai in gradinile altora,numai leopardul sa nu fie deranjat.Abia astept Magda sa deschizi robinetul promis!Cum sigur si varul romeo abia asteapta sa apara LISTA RUSINI!Ba se intreaba cum de nu am postat o deja!SOLIDARITATE BUNA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Marți, 02 Aprilie 2013 08:39
  #1 HOTIA,TRADAREA,SI NEPASAREA — COBRA-GALATI 02-04-2013 05:34
  ACEST MARS TRIUMFATOR DE DEMOLARE A CAPACITATILOR DE PRODUCTIE SURVINE PE FONDUL-TRADARII,HOTIEI ,SI NEPASARII.UN PRIM EXEMPLU ESTE SI TRADAREA CCM.DAR SA AFLAM CITE ZILE PT AFISARE MAI AU O PARTE DIN TRADATORI!
  Doar 273 de zile ramase pt publicarea LISTEI RUSINII

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -273 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT-CCM
  din AMG, girati de cei TRADATI.

  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradar e,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Marți, 02 Aprilie 2013 06:16
  Ceea ce trebuie romanul sa ceara este marirea salariilor si nu scaderea taxelor. daca ai salariul mai mare iti poti permite taxe mai mari insa educatia bolsevica ne face sa vrem ca altii sa nu castige si noi sa ramanem ca babalaii si cu taxe mari si cu salarii mici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Luni, 01 Aprilie 2013 10:33
  Pe langa faptul ca atat de mult trambitatele investitii in asa zisa energie verde inseamna de fapt tot atatea miliarde de euro date pe importuri din China, Germania, Canada, etc, mai platim si in plus ca prostii pe certificate verzi. In Anglia se dau facilitati numai celor care produc turbine eoliene sau panouri solare, adica aduc si plus valoare economiei si creaza locuri de munca, numai noi nu suntem in stare sa gandim si ne multumim cu spaga data de instalatorii de eoliene!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.