Ai renunţa la slujbă în favoarea plăţilor compensatorii?

Ai renunţa la slujbă în favoarea plăţilor compensatorii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pornind de la cei 400 de siderurgişti gălăţeni care s-au înscris în schema de plecări voluntare în prima săptămână de la deschiderea listelor, în schimbul unei plăţi compensatorii, ne-a răsărit în gând întrebarea dacă dumneavoastră, cei care lucraţi în alte zone decât cea industrială, v-aţi părăsi locul de muncă. De punctat aici este faptul că siderurgiştii primesc plăţi compensatorii cuprinse 15.000 şi 25.000 de lei, şi şase până la 17 salarii compensatorii. Iată ce ne-au răspuns cetăţenii intervievaţi:

Cătălina Preda, 31 de ani: „Eu nici nu lucrez, lucrează doar soţul meu, dar nu cred că aş accepta să plec în schimbul unei sume de bani, oricât de mare ar fi ea, pentru că în ziua de azi se găseşte foarte greu un loc de muncă”.

Florin, 21 de ani: Iniţial aş fi tentat să spun că nu, pentru că ar exista riscul să nu îmi mai găsesc o slujbă, dar, având în vedere că salariile acelea compensatorii au o durată mai lungă, poate că aş accepta. Dacă salariile compensatorii îmi asigură traiul un an sau doi, atunci există posibilitatea să îmi găsesc altă slujbă”.

Andreea, 19 ani: „Eu aş accepta, pentru că sigur într-un an doi mi-aş găsi un alt loc de muncă şi poate chiar mai bun. În schimb, părinţilor sau celor mai în vârstă nu cred că le-ar veni aşa de uşor să îşi părăsească locul de muncă, pentru că le-ar fi greu cu reorientarea profesională. Este dificil, după o anumită vârstă, să îţi mai găseşti o slujbă şi, mai ales, în domeniul tău de activitate”.

Marian Dinu, 24 de ani: „În domeniul meu de activitate cred că mi-aş găsit foarte uşor un alt post, aşa că aş accepta. Ar fi greu pentru cei mai în vârstă. Depinde şi unde lucrezi, în ce sector. Dacă este un sector care moare sau care nu mai este aşa de căutat rişti să nu îţi mai găseşti altă slujbă”.

Citit 2022 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2013 18:05

7 comentarii

  • postat de MIHA CRACIUN
    Vineri, 05 Aprilie 2013 08:48
    SOMATIE
    CATRE : postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor

    -INTREG BIROUL RESURSE UMANE,SI TOT PERSONALUL TESA CARE AU SALARIILE PESTE 5000 LEI,IMPREUNA CU GRUPAREA CARE A MATRASIT CCM PE 2013,SI INTREG SISTEMUL SINDICAL DEDICAT DEMOLARII ACESTUI COMBINAT CEI DE LA FSS METAROM SI CN METALITI ORDONAM SA INCETEZI CU RECLAMA PE CARE O FOLOSESTI CA SI PSEUDONIM LA COMENTARII.EA NU FACE CINSTE ACESTEI COMPANII AXATE PE LICHIDAREA SIDERURGICA DIN ROMANIA.SI IN AL DOILEA RIND NU ESTE ADEVARAT PT CA COMPANIA NU SE ARDE IN C.U.R PT 10 LEI DINPOTRIVA PRIVESTE SALARIILE CELOR CARE TE SOMEAZA.IN SPERANTA CA AI INTELES MESAJUL SI PRINCIPIILE VALORILOR NOASTRE MOMENTAN TE RUGAM SA INCETEZI CU ACEASTA RECLAMA,DUPA...........!
    0
    0
    Raportează
  • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
    Joi, 04 Aprilie 2013 11:30
    peste cativa ani combinatul se va inchide si nu va ramane nimic ,teren agricol,asa ca plecati de la firma asta fantoma care isi bate joc de angajati,se fura in draci pe ultima suta de metri,dar la tractoristii care vor ara combinatul tot linca va negocia salariile celor de la SC. AGROMEC -MITTAL SA , SECTIA TRACTOARE SI AGREGATE AGRICOLE ,separata total de sectorul zootehnic
    0
    0
    Raportează
  • postat de Tudor
    Joi, 04 Aprilie 2013 01:15
    @ salariu costica: daca taceai, filosof ramaneai! mai improspateaza-ti memoria inainte de a rade de altii... e doar o sugestie. Uite, primul pas este sa citesti materialul urmator:

    Se scrie aţi când poţi să-i pui în faţă un voi sau dumneavoastră:
    (Voi) aţi făcut – perfect compus
    (Voi) aţi face – condiţional prezent
    (Voi) aţi fi făcut – condiţional perfect

    Se scrie a-ţi când e urmat de infinitiv (şi, de obicei, se referă la un tu determinat sau generic). Metodă de verificare: dacă pe a-ţi (+ infinitiv) îl poţi înlocui cu a îţi (+ infinitiv).
    A-ţi spune [ţie] că … e inutil. = Să-ţi spun că…
    A-ţi da cu părerea
    De la “a îţi spune că”, “a îţi da” etc.

    In concluzie, corect este: Ati renunta (dumneavoastra) la slujba...?
    0
    0
    Raportează
  • postat de liviu
    Joi, 04 Aprilie 2013 00:38
    INDIENII SI FANCEZII VOR PLECA CAND NU VA MAI FI PROFIT AICI LA GALATI, DAR NU INAINTE DE A TAIA TOT PENTRU A VINDE LA FIER VECHI! DEOCAMDATA SUNT PE PLUS PENTRU CA SUNTETI PALATITI CU SALARII DE MIZERIE SI MAI E FIER VECHI DE VANDUT!
    0
    0
    Raportează
  • postat de A zbura zburare
    Miercuri, 03 Aprilie 2013 12:05
    Eu as renunta cred . As deveni lup moralist sau bagator de seama .)
    Deci ati sau a-ti....asta-i intrebarea :))
    Ce reporteri nepregatiti...
    0
    0
    Raportează
  • postat de Gramatical
    Miercuri, 03 Aprilie 2013 09:33
    Ati renunta sa mai scrieti prostii, daca vineva v-ar spune ca sunteti prost?
    0
    0
    Raportează
  • postat de salariu costica
    Miercuri, 03 Aprilie 2013 04:29
    Corect este A-ti renunta..... Cu reporterii actuali nu e departe ziua cand vom avea titluri care incep cu apelativele, Ba, Fa, Bre si cine stie ce alte idiotisme.
    0
    0
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.