De "Ziua Întreprinzătorilor", Galaţiul va fi capitala mediului de afaceri românesc

De "Ziua Întreprinzătorilor", Galaţiul va fi capitala mediului de afaceri românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 100 de oameni de afaceri din întreaga ţară, precum şi ministrul IMM-urilor, Maria Grapini, vor fi oaspeţii Patronatului IMM-urilor Galaţi


Timp de patru zile, în perioada 16-18 mai, Galaţiul va deveni capitala mediului de afaceri românesc. Asta pentru că Patronatul IMM-urilor Galaţi a fost desemnat să fie în acest an gazda acţiunilor dedicate „Zilei Întreprinzătorilor”, eveniment de anvergură naţională la care, pe lângă reprezentanţii mediului de afaceri local, vor participa şi peste 100 de oameni de afaceri din întreaga ţară, inclusiv ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini şi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prof.univ.dr.Ovidiu Nicolescu. „Este un moment important pentru noi şi pentru faptul că, în acest an, Patronatul IMM-urilor Galaţi împlineşte două decenii de la reînfiinţare, ca o continuare a mişcării patronale care a existat în oraşul nostru înainte de Cel de-al Doilea Război Mondial”, a arătat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon.

Dată fiind importanţa evenimentului, în acest an a fost pregătit un program foarte dens. Astfel, în cursul zilei de mâine, când vor şi sosi oaspeţii din ţară, în sala de Conferinţe a Hotelului Vega se întruni un Business Club în care se vor face prezentări de profiluri de firmă, oferte de afaceri şi, de ce nu, vor fi iniţiate o serie de parteneriate de afaceri.

Ziua cea mai plină va fi, însă, vineri, 17 mai. Dimineaţă, la sala Auditorium a Grădinii Botanice, va avea loc Seminarul Naţional cu tema „IMM-urile – competitivitate şi direcţii de dezvoltare în 2013” ce va cuprinde intervenţii unor manageri care au derulat sau derulează proiecte importante.

Cu siguranţă, unul dintre momentele cele mai interesante ale zilei va fi şi lansarea de carte „Industriaşi şi comercianţi gălăţeni, harnici şi de temut. Mărci de fabrică”, lucrare realizată de Tudose Tatu şi Adrian Pohrib ce readuce la viaţă mediul de afaceri de altădată, ca un îndemn, poate, şi pentru reda Galaţiului strălucirea economică de care se bucura în timpuri nu chiar foarte îndepărtate. Lucrarea, realizată sub coordonarea şi editarea PIMM Galaţi, poate fi privită şi ca o continuare a unei alte cărţi cu rezonanţă pentru mediul de afaceri gălăţean - „Istoria trudită a fabricilor uitate”, publicată în urmă cu câţiva ani, de asemenea, ca urmare a colaborării dintre patronate şi istoricul Tudose Tatu.

În partea a doua a zilei de vineri oamenii de afaceri vor putea discuta cu ministrul Maria Grapini despre strategia pe care o are în vedere pentru dezvoltarea mediului de afaceri, dar vor mai fi şi o serie de prezentări privind noutăţile din domeniul contabil din partea CECCAR Galaţi, a unor oportunităţi de accesare a finanţărilor nerambursabile, precum şi a priorităţilor pe care patronatele le vor avea în vedere în 2013.

Partea de gală a manifestărilor dedicate „Zile Întreprinzătorilor” se va desfăşura tot pe 17 mai, cu începere de la oara 19,00, la Teatrul Muzical, cu un program ce va cuprinde o festivitate de premiere a celor ce au contribuit la dezvoltarea mişcării patronale, dar şi o prezentare de modă – Super Fashion. Senzaţia serii va fi spectacolul extraordinar „Primăvara simfonic”, excepţional pus în scenă de maestrul Tudor Gheorghe şi orchestra Teatrului Muzica „Nae Leonard”.

În ultima zi a manifestărilor dedicate „Zilei Întreprinzătorilor”, oaspeţii din ţară vor avea ocazia să viziteze societatea Menarom, una dintre cele mai performante companii gălăţene. De asemenea, înainte de plecare, delegaţii vor avea ocazia să viziteze Faleza Dunării şi să admire expoziţia de sculpturi în metal.

Citit 2451 ori Ultima modificare Marți, 14 Mai 2013 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.