UPDATE / Deocamdată, apa caldă nu a fost sistată, se aşteaptă rezultatele unei întâlniri care are loc la Bucureşti

UPDATE / Deocamdată, apa caldă nu a fost sistată, se aşteaptă rezultatele unei întâlniri care are loc la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 11.15 - Deşi ROMGAZ a anunţat că va sista livrarea de gaze naturale necesare producerii de agent termic, până la ora 11,00 se pare că ameninţarea nu a fost pusă în practică. Directorul Electrocentrale Tudor Petre nu a putut fi contactat, însă reprezentanţii Primăriei susţin că Apaterm primeşte în continuare agent termic din partea Electrocentrale, ceea ce înseamnă că nici livrarea de gaze nu a fost întreruptă.

"Apaterm primeşte în continuare agent termic, nu am primit niciun semnal cum că s-ar opri livrarea. Aşteptăm, deocamdată, rezultatele unei întâlniri care are loc la Bucureşti în acest moment între oficiali din cadrul Departamentului pentru Energie de la Ministerul Economiei, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, reprezentaţi ai ROMGAZ, Termoelectrica şi CET Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache.

Dacă ROMGAZ opreşte astăzi furnizarea de gaz metan pentru energia termică, gălăţenii nu vor mai face duş


În orice moment al zilei de astăzi este posibil să se oprească apa caldă în tot oraşul. Cel puţin aceasta era informaţia oficială, ieri, la închiderea ediţiei, reprezentanţii Electrocentrale aşteptând din clipă în clipă să fie informaţi că ROMGAZ opreşte furnizarea de gaz metan necesar pentru producţia de agent termic.

Datorie de peste 50 de milioane de lei

Potrivit unei adrese trimise către Electrocentrale încă de săptămâna trecută, ROMGAZ a solicitat o plată de peste 50 de milioane de lei, în caz contrar urmând să fie stopată livrarea de gaz. "Dacă până la data de 27.05.2013 SC Electrocentrale Galaţi SA nu face plăţi de minim 56,5 milioane de lei, în aşa fel încât să se încadreze cu sumele datorate în limita valorii garanţiei, în conformitate cu prevederile contractuale se vor sista în totalitate livrările de gaze naturale către această societate, începând cu data de 28.05, ora 6 a.m.", se arată în adresa ROMGAZ.

Dacă gaz nu e, nimic nu e

Ieri, directorul Electrocentrale Galaţi, Tudor Petre, nu ne-a putut confirma dacă se va opri sau nu în oraş furnizarea de apă caldă. "Se fac eforturi pe toate planurile ca să nu se întâmple aşa ceva. Dacă vom opri furnizarea de agent termic va fi o consecinţă, nu o decizie a noastră. Dacă cei de la ROMGAZ iau această decizie, nici nu trebuie să închidem noi furnizarea de agent termic pentru că se opreşte singură instalaţia. Dacă ni se opreşte furnizarea de combustibil noi nu mai putem livra energie termică. Nu avem ce să facem", a declarat directorul Electrocentrale.

"Sperăm să nu se ajungă la oprirea furnizării"

La rândul lor, reprezentanţii Primăriei Galaţi, în subordinea căreia se află distribuitorul de energie termică Apaterm, susţin că se va încerca o intervenţie pe lângă oficiali ROMGAZ şi pe lângă Departamentul pentru Energie din cadrul Ministerului Economiei pentru a nu se diminua cota de gaze naturale necesară producerii de energie termică pentru gălăţeni. "Încercăm să găsim o soluţie în aşa fel încât să nu fie afectată cota de gaze pentru energia termică a oraşului. Deocamdată, nu avem nicio altă informaţie, sperăm să facem în aşa fel încât să nu se ajungă la sistarea furnizării de apă caldă în Galaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache.

Dacă nu se va ajunge la niciun compromis, Electrocentrale a informat Primăria Galaţi că va sista furnizarea de agent termic către Apaterm "începând cu data de 28 mai, ora 0,00". Motivul îl constituie o datorie pe care Electrocentrale susţine că o are de primit de la Apaterm, care ar fi "aproximativ echivalentă", după cum a declarat directorul Tudor Petre, cu datoria pe care Electrocentrale o are faţă de ROMGAZ.

Citit 4674 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2013 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.