S-a reluat navigaţia pe râul Prut. Convoaiele de mărfuri ajung până la Oancea

S-a reluat navigaţia pe râul Prut. Convoaiele de mărfuri ajung până la Oancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transporturile navale vor avea loc în mod constant, în perioadele în care timpul o va permite, în lunile aprilie - octombrie ale fiecărui an


Navigaţia internă pe râul Prut, pe sectorul Giurgiuleşti - Cahul Sud (aproximativ în dreptul localităţii Oancea), adică exact pe sectorul gălăţean al Prutului, a fost redeschisă oficial, de la 1 iulie, de autorităţile din Republica Moldova, prima navă care a circulat fiind o barjă încărcată cu 550 tone de pietriş. Navigaţia pe Prut a fost reluată, în luna iunie a anului trecut, pe segmentul Giurgiuleşti - Cahul după o pauză de aproape 25 ani, în prezenţa premierului de la acea vreme, Vlad Filat, eveniment prezentat la vremea respectivă şi în paginile ziarului nostru. Potrivit actualului ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID) din R.Moldova, Vasile Botnari, circulaţia comercială pe Prut „va avea loc în mod constant, în perioadele în care timpul o va permite, în lunile aprilie - octombrie ale fiecărui an”.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3516 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iulie 2013 07:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.