Vox populi: Lucrări pe bani publici

Vox populi: Lucrări pe bani publici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lucrările publice reprezintă o bună parte din lucrările marilor firme de construcţii. Dar să vedem cât de mulţumiţi sunt gălăţenii de aceste lucrări şi de costul acestora:

Claudiu Muşat, 34 de ani: „Cel puţin pe Frunzei şi pe străzile unde s-a lucrat la linia de tramvai, s-a făcut bine. În ceea ce priveşte modul în care se fac licitaţiile, mereu vor fi umflate preţurile. E o mafie veche. Aceleaşi firme vechi câştigă licitaţiile. Să nu credeţi că se schimbă ceva dacă a venit PSD-ul sau dacă a venit PNL-ul. Se cunosc, sunt fraţi. Firmele mai mici nu au nicio şansă să câştige. Dacă eu, ca firmă mică, nu am făcut nici un spital sau nu am construit nimic care să ţină de Consiliul Judeţului sau de Primărie, nu am experienţă în construcţii mari, nu am şanse să câştig o licitaţie, pentru că se cere experienţă în lucrări similare. Eu locuiesc în Galaţi, dar mă gândesc să plec de aici. Nimeni nu îşi dă nici un interes. Până nu se aduc investitori, nu o să se facă nimic în Galaţi. Cu toate relaţiile şi cu toţi miniştrii şi senatorii pe care îi avem la Bucureşti, nu se va schimba nimic”.

Virgil Crângan, 34 de ani: „Este un lucru bun că au început să lucreze, că se fac străzile. Nu am idee cum se fac licitaţiile la aceste lucrări, dar contează că se fac. E de văzut dacă o să dureze şi dacă sunt de calitate aceste lucrări”.

Rodica Vrabie, 53 de ani: „E bine că se face ceva acum, spre deosebire de alţi ani. Am văzut că au început şi amenajarea parcurilor. Nu ştiu cât vor rezista lucrările, dar bănuiesc că există şi o garanţie când se face o lucrare. Nu ştiu ce firme câştigă de obicei aceste lucrări publice, dar bănuiesc că sunt câştigătoare acele firme care pot face mai ieftin. Puţin, parcă s-a schimbat ceva în oraş. În mare, până acum, sunt mulţumită.”

Citit 1218 ori Ultima modificare Marți, 16 Iulie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.