Peste 400 de oameni au părăsit ArcelorMittal Galaţi la ultima schemă de plecări voluntare

Peste 400 de oameni au părăsit ArcelorMittal Galaţi la ultima schemă de plecări voluntare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai recentă schemă de plecări voluntare din Combinat a redus numărul angajaţilor ArcelorMittal Galaţi la aproximativ 7.200. "Vă pot spune că la această schemă am primit în jur de 450 de cereri, pe care le-am acceptat în proporţie de peste 95 la sută. Dintre aceştia, peste 90 la sută au plecat deja, iar ultimii vor pleca până la începutul anului viitor. În general, este vorba despre probleme medicale", a declarat directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo.

Acesta susţine că în ultimii doi ani s-au făcut eforturi pentru relocarea unor angajaţi care lucrau în poziţii desfiinţate. "Am înregistrat în această perioadă un succes rezonabil: aproximativ 400 de muncitori au fost redistribuiţi către alte locuri din Combinat sau chiar către firme cu care noi avem contracte", a mai spus Bruno Ribo.

Conducerea Combinatului afirmă că recent încheiata schemă de plecări este, foarte probabil, ultima. "ArcelorMittal Galaţi nu previzionează o scădere semnificativă a numărului de angajaţi pe termen scurt ori mediu. De asemenea, pentru anii următori, organizarea de noi scheme de separare voluntară este improbabilă", se spune într-un comunicat de presă.

Citit 3736 ori Ultima modificare Duminică, 04 August 2013 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.