Ce cred gălăţenii despre societăţile de stat care intră în faliment

Ce cred gălăţenii despre societăţile de stat care intră în faliment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

I-am întrebat pe gălăţeni ce părere au despre faptul că cele mai multe societăţi de stat au intrat în faliment. Oamenii sunt de părere că neglijenţa şi furtul sunt principalii factori care au generat dezastrul economic.

Antonel Buhoci, 64 de ani, pensionar : „Eu am lucrat ca gestionar, dar înainte nu exista aşa ceva. Îţi era frică să iei ceva din întreprindere. Legea se respecta, era aspră, nu ca acum. Am avut patru colegi care au făcut puşcărie din acest motiv. Politicul îşi bagă coada peste tot. Suntem conduşi politic şi tot politic se acţionează. Nici nu mai contează pe cine votezi pentru că iese tot cine vor cei mari să iasă. Ei au planurile făcute de înainte, numai că le pun în practică după alegeri. Există controale undeva? Şi dacă există, de ce se permite ca societăţile de stat să ajungă în asemenea hal? Înainte erau controale financiare, iar poliţia îşi făcea treaba. Erai verificat, trebuia să respecţi legea. Dacă nu, ajungeai la puşcărie. Acum, în schimb, fiecare a luat cum a vrut, ce a vrut, a făcut ce l-a tăiat capul, iar de răspuns în faţa legii… Cam rar”.

Nicuţa Caval, 55 de ani, pensionară – „Este vorba despre neglijenţă şi, poate, mâna băgată până la cot. Ar fi trebuit ca autorităţile, în general, să ia măsuri. Din cauză că nu s-au luat am ajuns vai de capul nostru. Alţii au prea mult, iar alţii nu au aproape deloc. Noi nu avem nicio putere. Ni s-a demonstrat în timp acest lucru. Sunt foarte dezamăgită de situaţia economică actuală şi de tot ce se întâmplă la noi. Voi pleca în afara ţării, în curând, şi nu ştiu dacă mă mai întorc”.

Domnul Anton, 69 de ani, pensionar – „Peştele de la cap se împute. Aşa se întâmplă peste tot. Cine vrea să vadă, vede. Cine nu vrea, nu vede”.

Citit 1393 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.