Cu o zi înainte de Ziua Marinei, Şantierul Damen lansează încă o navă

Cu o zi înainte de Ziua Marinei, Şantierul Damen lansează încă o navă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şantierul Naval Damen Galaţi lansează astăzi o navă de aprovizionare pentru platformă de foraj marin * Este vorba despre ultima navă dintr-o serie de şase care au fost comandate Grupului Damen de către armatorii norvegieni ce conduc compania "World Wide Supply" (WWS)


La ce foloseşte nava

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Damen, destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri (combustibil, apă potabilă, saramură, ciment, barită, noroi de foraj, prăjini de foraj etc) şi a echipajelor de pe platformele de foraj marin şi de pe platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din oceanele şi mările lumii. De asemenea, pe punte, nava poate transporta şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată, mai susţin constructorii, nava va fi dotată cu echipamente pentru depoluare marină. "Nava are asigurată propulsia cu două propulsoare azimutale Schottel şi va opera ca o navă cu «poziţionare dinamică DP2» atunci când va desfăşura operaţiuni de descărcare / încărcare în jurul platformelor de foraj marin sau de exploatare a hidrocarburilor marine. Construirea în Galaţi a unei astfel de nave de aprovizionare reprezintă încă un semnal clar că Şantierul Naval Damen Galaţi este capabil să construiască orice tip de navă tehnică la standarde de construcţie superioare, se arată în comunicatul Damen.

Ultima dintr-o comandă de şase nave

Nava pe care pe care Damen o lansează cu o zi înainte de Ziua Marinei este ultima din seria celor şase nave PSV construite pentru compania WWS, Norvegia. La construcţia ei au participat şi alte şantiere din cadrul grupului Damen, dar şi parteneri tradiţionali ai companiei. "Nava a fost construită în colaborare cu Şantierul Naval Damen Gorinchem - Olanda, de asemenea membru al Grupului Damen. Şantierul din Gorinchem a asigurat proiectarea şi principalele echipamente, nava fiind construită şi finalizată la Galaţi, cu ajutorul unor companii specializate: pentru izolaţii, tapiţerii şi mobilier – Helmers, filiala locală Galaţi; pentru echipamentele şi instalaţiile electrice - Eekels România Galaţi; pentru vopsitorie şi conservare – Danubiana, Kepher şi Den Breejen Romănia, iar pentru sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie - Johnson Control cu sprijinul De Haan filiala Galaţi. De asemenea, pentru lucrări de mai mică anvergură îşi aduc aportul şi companiile Maritime Interior - tubulatură şi izolaţii şi Dokival – lucrări curăţenie", mai precizează comunicatul.

Caracteristicile principale ale navei

* Lungime totală - 80,10 m

* Lăţime - 16,20 m

* Pescaj - 6,15 m

* Greutate maximă pe punte - 1.400 t

* Echipaj + pasageri - 16 + 6 persoane

* Viteză - 13,7 noduri

 

Citit 2965 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 17:35

10 comentarii

 • postat de ARCELORUPTINCURMITTAL COMP. CARE SE ARDE IN C.U.R PT A PUNE IN PLUS 10 LEI LA SALARIUL DE KKT AL MUNCITORILOR
  Luni, 19 August 2013 11:40
  93.118.196.***
  si noi muncim dar mergem pe pierdere din cauza energiei ,cica e scumpa ,asa spune Ribo cap de fonta ,dar voi nu consumati energie?si totusi mergeti in castig ,oare cine minte?
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfi
  Joi, 15 August 2013 19:11
  5.13.165.***
  ioana.....un orgasm este un eveniment pt tine...in damen in schimb se munceste fato...
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru
  Miercuri, 14 August 2013 13:35
  86.124.200.***
  Cu cine te certi tu, mai frate?
  Tu nu vezi ca urinezi contra vântului?
  Mai lasa-ne mai cu frustrarile tale de trei parale. Serios, esti cu capul, nene!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ZIARE DE DOI BANI
  Miercuri, 14 August 2013 13:34
  5.13.222.***
  STIRE: vaca face lapte, gaina face oua, fabrica de conserve face conserve, santierul naval face nave, viata libera face propaganda, un tigan o tiganie, un roman o romanie
  0
  0
  Raportează
 • postat de ziare de doi bani
  Miercuri, 14 August 2013 13:28
  5.13.222.***
  detectorul meu de nepotism indica grade mari - de peste 90% in damen lumea de prin prejur nu a depasit conditia de maimuta comunista careia i se opreste apa calda la comanda dictatorului cu grade democratice precum experimentul lui pavlov maimuta ce nu are simtul realitatii vede gandacul elefant TRAIASCA NEPOTISMUL TRAFICUL DE INFLUENTA SI PROSTII. Prostul este element majoritar in galati el chiar se inmulteste vizibil naste puii vii si ii hraneste cu lapte. Unii pui ce detin arta asocierii ajung pe cai banuite sa faca propaganda slugarnica in ziarele de doi bani de prin preajma
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Miercuri, 14 August 2013 13:20
  95.76.34.***
  alfi sau elfi.....relax! Stai la dublufund in continuare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de alfi
  Miercuri, 14 August 2013 10:26
  5.13.165.***
  pentru ioana.laura n. si presa de doi bani:
  panaramelor ce sunteti! panarame! nulitati si javre!
  vreti evenimente!
  dupa ce ca in orasul asta infect nu se misca nimic voi indrazniti sa catalogati lansarea unei nave de o mare complexitate ca fiind stire de doi bani! rusine!
  mergeti si munciti panaramelor in santier sa vedeti cum se face o nava si apoi sa va dati voi cu parerile voastre de cacat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ioana
  Miercuri, 14 August 2013 09:39
  95.76.34.***
  Stire de doi lei! Au lansat o scoica la Damen!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laura N.
  Miercuri, 14 August 2013 08:54
  94.177.145.***
  @presa de doi bani E un comunicat de presa, maestre. Si e normal sa ne mandrim cu realizarile oricarei companii care inca misca din orasul nostru. Du-te si citeste Cancan, daca ai nevoie de entertainment, prietene.
  0
  0
  Raportează
 • postat de presa de doi bani
  Miercuri, 14 August 2013 06:38
  5.13.222.***
  mare stire de ziar s-a lansat o nava, dar ce dracu poate sa faca un santier, inca odata presa din zona arata neprofesionalism cui dracu ii trebe stirea asta? daca se pastreaza proportia nea ion din colt a lansat o barca comanda pentru vecinul lui ghoerghe pescar inrait
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.