Cu o zi înainte de Ziua Marinei, Şantierul Damen lansează încă o navă

Cu o zi înainte de Ziua Marinei, Şantierul Damen lansează încă o navă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şantierul Naval Damen Galaţi lansează astăzi o navă de aprovizionare pentru platformă de foraj marin * Este vorba despre ultima navă dintr-o serie de şase care au fost comandate Grupului Damen de către armatorii norvegieni ce conduc compania "World Wide Supply" (WWS)


La ce foloseşte nava

Potrivit unui comunicat de presă al companiei Damen, destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri (combustibil, apă potabilă, saramură, ciment, barită, noroi de foraj, prăjini de foraj etc) şi a echipajelor de pe platformele de foraj marin şi de pe platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din oceanele şi mările lumii. De asemenea, pe punte, nava poate transporta şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Totodată, mai susţin constructorii, nava va fi dotată cu echipamente pentru depoluare marină. "Nava are asigurată propulsia cu două propulsoare azimutale Schottel şi va opera ca o navă cu «poziţionare dinamică DP2» atunci când va desfăşura operaţiuni de descărcare / încărcare în jurul platformelor de foraj marin sau de exploatare a hidrocarburilor marine. Construirea în Galaţi a unei astfel de nave de aprovizionare reprezintă încă un semnal clar că Şantierul Naval Damen Galaţi este capabil să construiască orice tip de navă tehnică la standarde de construcţie superioare, se arată în comunicatul Damen.

Ultima dintr-o comandă de şase nave

Nava pe care pe care Damen o lansează cu o zi înainte de Ziua Marinei este ultima din seria celor şase nave PSV construite pentru compania WWS, Norvegia. La construcţia ei au participat şi alte şantiere din cadrul grupului Damen, dar şi parteneri tradiţionali ai companiei. "Nava a fost construită în colaborare cu Şantierul Naval Damen Gorinchem - Olanda, de asemenea membru al Grupului Damen. Şantierul din Gorinchem a asigurat proiectarea şi principalele echipamente, nava fiind construită şi finalizată la Galaţi, cu ajutorul unor companii specializate: pentru izolaţii, tapiţerii şi mobilier – Helmers, filiala locală Galaţi; pentru echipamentele şi instalaţiile electrice - Eekels România Galaţi; pentru vopsitorie şi conservare – Danubiana, Kepher şi Den Breejen Romănia, iar pentru sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie - Johnson Control cu sprijinul De Haan filiala Galaţi. De asemenea, pentru lucrări de mai mică anvergură îşi aduc aportul şi companiile Maritime Interior - tubulatură şi izolaţii şi Dokival – lucrări curăţenie", mai precizează comunicatul.

Caracteristicile principale ale navei

* Lungime totală - 80,10 m

* Lăţime - 16,20 m

* Pescaj - 6,15 m

* Greutate maximă pe punte - 1.400 t

* Echipaj + pasageri - 16 + 6 persoane

* Viteză - 13,7 noduri

 

Citit 3032 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.