Ce bănci acordă credite Prima Casă. Doar plăţi în lei, în această sesiune

Ce bănci acordă credite Prima Casă. Doar plăţi în lei, în această sesiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Apartament cu bani peşin şi-ar putea cumpăra gălăţenii bogaţi. Totuşi, aceştia investesc arareori în apartamente vechi sau aproape vechi cu două sau trei camere. Ai bani, îţi cumperi, de regulă casă sau apartament mare, cu vedere bună şi condiţii de lux! Aşa că cei mai mulţi dintre găplăţeni îşi vor cumpăra apartament, de acum încolo, tot cu credit Prima Casă.

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a distribuit băncilor garanţiile pentru noua etapă a programului Prima Casă, în valoare de 1,2 miliarde lei, nouatea pentru această etapă fiind acordarea de credite doar în lei. În plus, din suma totală, 70 de milioane vor fi destinate cumpărării de apartamente ANL.

Cel mai mare plafon pentru acordarea de credite de tip Prima Casă – în noua etapă a programului desfăşurat de Guvern – a ajuns la Banca Comercială Română (BCR). Instituţia va putea acorda nu mai puţin de 220 de milioane de lei. Pe următoarele locuri sunt Banca Română de Dezvoltare (BRD) care va dispune de 180 de milioane de lei şi Banca Transilvania, care va putea acorda credite în valoare de 105 milioane de lei.

Condiţiile de creditare sunt ceva mai aspre decât în etapele precedente.

Citit 3498 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2013 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.