FSS Metarom caută, la Luxemburg, soluţii pentru reabilitarea metalurgiei

FSS Metarom caută, la Luxemburg, soluţii pentru reabilitarea metalurgiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute, la Luxemburg a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai salariaţilor din ArcelorMittal din întreaga Europă. La această întâlnire au luat parte şi membri ai echipei de conducere a FSS Metarom de la Galaţi, care au precizat că s-a pus la punct un acord-cadru la nivel european care stabileşte obiectivele principale ale sindicatelor în condiţiile în care nu sunt elemente care să confirme o îmbunătăţire a situaţiei din metalurgia europeană.

Potrivit liderului FSS Metarom Galaţi, Adrian Adăscăliţei, printre aceste obiective se numără acţiuni menite să ducă la menţinerea locurilor de muncă şi să se elimine concedierile colective, să se realizeze compensări ale pierderilor salariale, să se profite de perioadele de reducere a producţiei pentru întreţinerea şi reparaţia utilajelor, astfel încât să se menţină capacităţile de producţie.

În plus, sindicalistul a mai precizat că o echipă de negociatori, formată la nivel european,  va fi în contact cu cei din administraţiile unităţilor siderurgice, inclusiv la Galaţi şi va face lobby pe lângă autorităţile europene pentru găsirea unor soluţii care să ducă la eliminarea importurilor din afara spaţiului european.

Citit 1964 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.