Ce spun edilii localităţilor inundate despre asigurările obligatorii de locuinţă
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Ce spun edilii localităţilor inundate despre asigurările obligatorii de locuinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Virgil Doca, primar Valea Mărului – "Din informaţiile pe care le am, în comuna Valea Mărului sunt cele mai multe case asigurate din mediul rural, în jur de 900. Sunt două firme cu care cetăţenii au încheiat poliţe de asigurare a locuinţei. Una dintre ele a fost promptă, a venit imediat în comună şi a evaluat pagubele, în schimb, de reprezentanţii celeilalte a trebuit să trag eu, să insist. Reprezentanţii uneia dintre firme au dat asigurări că, după data de 10 octombrie, vor începe să despăgubească oamenii".

Vasile Cârjeu, primar Corod – "Maximum 10 la sută dintre cei afectaţi de inundaţii au asigurare obligatorie a locuinţelor. Unii beneficiază deja de despăgubiri. Problema este la cei care au case pe malul pârâului Corozel. Oamenii nu au putut încheia poliţe de asigurare pentru că se află într-o zonă cu risc. Au casele acolo de zeci de ani, nu de acum. Ce le putem face? Nu le putem demola locuinţele. În total, maximum 40 la sută dintre cetăţeni au casele asigurate. Noi nu am aplicat sancţiuni pentru că nu au bani. Ei abia reuşesc să supravieţuiască, să-şi plătească taxele, impozitele. Au pensii de 300 de lei".

Ştefan Drugan, primar Cudalbi – "Au venit din partea firmelor de asigurări, dar nu li se prea despăgubesc. Sunt oamenii nemulţumiţi. Unii nici nu s-au deranjat să vină în localităţi pentru a vedea despre ce este vorba. Ne-au pus nouă formulare pe masă, să evaluăm noi. Dar ce suntem, firmă de asigurare? În total, nu sunt prea mulţi asiguraţi în comună: cam 30-40 la sută au asigurări. Dacă firmele vor reacţiona tot în stilul acesta, oamenii chiar nu vor mai încheia nicio poliţă. Voi urmări ce se va întâmpla cu oamenii din comună, dacă primesc despăgubiri sau nu".

Florin Han, viceprimar Costache Negri – "Dintre cei afectaţi, aproximativ 50 la sută au asigurare obligatorie. În total, sunt mai puţin de 40 la sută cu asigurări. Asta cu amendatul de către primării este o chestiune de spălat pe mâini. Să îi amendeze alţii. Nu putem amenda nişte oameni care nu au nici măcar bani de pâine. Nu au resurse financiare. Nu este vorba despre rea voinţă".

Citit 1845 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2013 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.