Termen-limită pentru declaraţia privind impozitul pe profit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plătitorii de impozit pe profit au obligaţia să completeze şi să depună, până pe 15 aprilie, pentru anul fiscal 2008, declaraţia privind impozitul pe profit.

Formularul se depune pe hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, cu codificarea informaţiei prin cod de bare.

Programul de asistenţă poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (www.mfinante.ro/ANAF-Asistenţă Contribuabili - Programe utile sau

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/programeutile/programe11.htm.

Programul de asistenţă este distribuit contribuabililor gratuit de către unităţile fiscale. Pentru municipiul Galaţi programul se găseşte la DGFP Galaţi, str. Brăilei nr. 33, et. 2, camerele 207, 209, 210, 212.

Contribuabilii cu certificat digital pot transmite electronic formularul pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul ANAF.

În cazul asocierilor fără personalitate juridică, pentru impozitul pe profit datorat de către persoanele juridice străine, persoanele fizice nerezidente, precum şi de către persoanele fizice rezidente şi reţinut de persoana juridică responsabilă, nu se completează şi nu se depune declaraţia anuală de impozit pe profit.

Neîndeplinirea la termen a obligaţiei de declarare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală.

Citit 1150 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.