Legea IMM-urilor intră luni în dezbaterea Parlamentului

Legea IMM-urilor intră luni în dezbaterea Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatele din CNIPMMR solicită introducerea unor măsuri reale de sprijin pentru micile întreprinderi


Un pachetul de măsuri privind IMM-urile a fost propus de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), din care fac parte şi patronatele gălăţene, pentru a fi introdus în „Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, care urmează să intre, luni, în dezbaterea Parlamentului. În fapt, patronatele sunt nemulţumite de faptul că proiectul iniţial al legii, negociat între Guvern şi mediul de afaceri inclusiv la nivelul Comisiei de Dialog Social, a fost ulterior „periat” şi multe dintre măsurile la care se aşteptau întreprinzătorii au fost eliminate.

„Revenim cu un nou set de cereri, cu speranţa că, în Parlament, vom găsi mai multă înţelegere decât la Guvern. Noi am făcut câte o întâmpinare la proiectul de lege la fiecare parlamentar şi sperăm ca propunerile noastre să aibă ecou”, ne-a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al CNIPMMR.

Printre măsurile propuse de patronate se numără înfiinţarea în cadrul programului privind politica de coeziune a unui fond special de micro-finanţare pentru IMM-uri, asigurarea unor servicii de consultanţă sau acces la programele de cercetare, realizarea inclusiv a unor clustere inovative pentru fiecare regiune a ţării.

De asemenea, patronatele mai propun măsuri de încurajare a firmelor nou înfiinţate, reducerea fiscalităţii şi a costurilor cu forţa de muncă pentru microîntreprinderi, facilităţi pentru angajarea tinerilor, şomerilor sau a altor categorii defavorizate, programe suport pentru firmele care investesc cel puţin 15 la sută din cifra de afaceri în activităţi de cercetare-inovare, scutiri la plata impozitului pe profitul reinvestit.

În ce măsură politicienii vor fi de acord cu propunerile oamenilor de afaceri, rămâne de văzut.

Citit 1566 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.