Legea IMM-urilor intră luni în dezbaterea Parlamentului

Legea IMM-urilor intră luni în dezbaterea Parlamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patronatele din CNIPMMR solicită introducerea unor măsuri reale de sprijin pentru micile întreprinderi


Un pachetul de măsuri privind IMM-urile a fost propus de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), din care fac parte şi patronatele gălăţene, pentru a fi introdus în „Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii”, care urmează să intre, luni, în dezbaterea Parlamentului. În fapt, patronatele sunt nemulţumite de faptul că proiectul iniţial al legii, negociat între Guvern şi mediul de afaceri inclusiv la nivelul Comisiei de Dialog Social, a fost ulterior „periat” şi multe dintre măsurile la care se aşteptau întreprinzătorii au fost eliminate.
„Revenim cu un nou set de cereri, cu speranţa că, în Parlament, vom găsi mai multă înţelegere decât la Guvern. Noi am făcut câte o întâmpinare la proiectul de lege la fiecare parlamentar şi sperăm ca propunerile noastre să aibă ecou”, ne-a declarat preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, Marian Filimon, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al CNIPMMR.
Printre măsurile propuse de patronate se numără înfiinţarea în cadrul programului privind politica de coeziune a unui fond special de micro-finanţare pentru IMM-uri, asigurarea unor servicii de consultanţă sau acces la programele de cercetare, realizarea inclusiv a unor clustere inovative pentru fiecare regiune a ţării.
De asemenea, patronatele mai propun măsuri de încurajare a firmelor nou înfiinţate, reducerea fiscalităţii şi a costurilor cu forţa de muncă pentru microîntreprinderi, facilităţi pentru angajarea tinerilor, şomerilor sau a altor categorii defavorizate, programe suport pentru firmele care investesc cel puţin 15 la sută din cifra de afaceri în activităţi de cercetare-inovare, scutiri la plata impozitului pe profitul reinvestit.
În ce măsură politicienii vor fi de acord cu propunerile oamenilor de afaceri, rămâne de văzut.

Citit 1449 ori Ultima modificare Joi, 23 Ianuarie 2014 18:25

4 comentarii

 • postat de un galatean
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 11:53
  5.13.162.***
  Nemţii de la Stabilus angajează 100 de oameni la Braşov

  Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus Ro­mânia, filiala locală a grupului german cu acelaşi nume, va an­gaja în acest an aproximativ 100 de oameni în fabrica de com­ponente auto din Braşov, ajungând astfel la 600 de angajaţi.

  Compania caută personal în producţie, montaj, logistică, dezvoltare produs şi vânzări.

  Felicitari celor din Brasov! Exemplu de urmat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 11:43
  5.13.162.***
  Americanii de la Garmin vor să angajeze încă 40 de oameni la Cluj

  Garmin Cluj, divizia locală de software a gigantului american Garmin cu venituri globale de peste 2,7 mld. dolari, ar putea angaja în acest an 40 de ingineri de IT, în baza noilor contracte pentru industria auto. În prezent compania are 130 de angajaţi, în condiţiile în care anul trecut Garmin a înregistrat o creştere de 30% a personalului.

  „Estimăm că vom recruta încă 10-20 de ingineri de IT în acest an. În cazul în care vom semna noi contracte în industria auto este posibil să angajăm mai mulţi ingineri de IT, în jur de 30-40 de oameni“, a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Barz, director general al Garmin Cluj.

  Se poate in orasele din Transilvania, in Galati oare cand ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de comangigi
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 09:06
  193.231.148.***
  Ar fi si momentul. Multe propuneri de proiecte de finantare europeana vizeaza intarirea relatiei dintre IMM-uri si sectorul de cercetare din insitute de cercetare si unitati de invatamant superior. Exista deja furnizorii de servicii de cercetare si de inovare in tehnologii care asteapta revizuirea Legii 346/2004 și îmbunatatirea ei in acest sens. Cercetarea trebuie finantata cu scopul vadit de a fi utilizata de beneficiarii din productie. Si pentru IMM-uri faptul ca ofera o sansa de diversificare a produselor sau iesirea pe piata cu produse si tehnologii noi este o mare binefacere pentru acestia. Aceasta asteapta si Uniunea Europeana de la Romania, ca fondurile cheltuite in cercetare sa se evidentieze pe piata. Competitivitatea pe piata va depinde foarte mult de realatia IMM-urii firme de cercetare, dezvoltare, inovare. Este un prim pas intr-o economie de piata romaneasca destul de fragilă dar existenta si viabila. Cred ca va fi borna zero de pornire a dezvoltarii acestei tari pe noile coordonate adevarate ale economiei de piata competitive.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Platitor de taxe
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 07:51
  92.80.179.***
  Nu se va intampla nimic nici in Parlament pentru simplul motiv ca nu serveste niciunui interes imediat gusatilor si burtosilor de acolo. Ei traiesc doar din smenuri si spagi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.