Disponibilizări colective la Commet Tecuci

Disponibilizări colective la Commet Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 200 de oameni (din 232) vor pleca acasă, cu salarii compensatorii * Este posibil, însă, ca ei să fie reangajaţi, dacă societatea va avea din nou comenzi *

Acţionarul majoritar al Commet Tecuci, Uzinsider SA Bucureşti, a decis, în Adunarea Generală a Acţionarilor, să închidă temporar activitatea societăţii tecucene. Începând cu data de 4 mai vor pleca acasă 200 de angajaţi (din 232), disponibilizaţii urmând să primească salarii compensatorii.

Explicaţia dată de acţionari pentru această decizie este aceea că societatea a rămas fără comenzi, după ce în primul trimestru al acestui an societatea de la Tecuci a finalizat şi ultima comandă pe care a avut-o către un client din municipiul Galaţi. Se pare că probleme sunt destul de complicate la societate, deoarece există restanţe şi în privinţa plăţii salariilor.

Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, în cazul disponibilizărilor colective, fiecare salariat va primi trei salarii compensatorii reprezentând contravaloarea a trei salarii de bază.

„Potrivit declaraţiilor făcute în timpul AGA, acţionarul majoritar va cheltui circa un milion de lei noi pentru plata salariilor compensatorii ale tuturor celor 200 de angajaţi pe care îi va da în şomaj, cât şi pentru plata salariilor restante pentru toţi cei 232 de muncitori”, au declarat surse sindicale de la Commet Tecuci.

Iulian Ţocu, directorul Commet Tecuci, a confirmat concedierea colectivă a muncitorilor, însă a declarat că intenţiile acţionarului majoritar, Uzinexport Bucureşti, sunt foarte bune şi nu se doreşte închiderea definitivă a fabricii. De remarcat că Uzinexport a plătit luna aceasta toate datoriile istorice pe care Commet Tecuci le avea la bugetele statului.

Amintim că în prezent circa 200 de muncitori de la Commet Tecuci sunt în şomaj tehnic, cu plata a 75 la sută din salariu, măsură pe care administraţia fabricii a pus-o în practică de pe 1 aprilie şi este valabilă până pe 30 aprilie.

Citit 1200 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.