O nouă escrocherie pe Internet la adresa clienţilor Raiffeisen

O nouă escrocherie pe Internet la adresa clienţilor Raiffeisen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Escrocii vă oferă, chipurile, posibilitatea să câştigaţi un Porsche sau 50.000 de euro * De fapt, ei vor să vă fure banii din cont! *

Raiffeisen Bank atrage atenţia că din 27 aprilie a fost lansat un nou atac de tip „phishing” asupra clienţilor săi. De data aceasta, oamenii sunt ademeniţi prin premii consistente, contând în 50.000 euro sau într-un automobil de lux marca Porsche. Scopul real: tâlharii vor să afle detalii despre contul dumneavoastră bancar şi să vi-l golească.

Metoda folosită de hoţi este simplă. Ei trimit e-mail-uri cu nemiluita la toate conturile de mail posibile. E ceea ce numim spamming.

Textul mesajului este următorul: „Raiffeisen Bank va organiza în data de 1 mai 2009 o tombolă cu premii substanţiale pentru clienţii săi. La tombola se va putea înscrie orice client, extragerea fiind cât se poate de transparentă şi acordând oricui dreptul de a participa. Pentru a putea participa la tombolă, clienţii sunt obligaţi sa aive (N.R.: limba română, băieţi!) Raiffeisen Online Banking. Cei care vor lua parte la această extragere vor avea şansa de a câştiga multe premii, şi mai ales premiile mari - un Porsche Cayman S sau suma de 50.000 EUR. Pentru a vă înscrie completaţi formularul de înscriere ataşat la acest email”.

La mesaj este ataşat şi un link, care te duce într-o pseudo-pagină a Raiffeisen Bank. În realitate, este o clonă a acesteia.

Acolo, pentru a fi „înscris la concurs”, ţi se cer date precum: nume şi prenume, user internet banking şi, desigur, parolele. Dacă eşti neinformat şi „pui botul”, atunci sunt sută la sută şanse să pierzi toţi banii din cont.

Departamentul de Comunicare al băncii amintite ne-a transmis că la mijloc este o mare escrocherie. „Raiffeisen Bank nu trimite sub niciun pretext pe e-mail sau SMS mesaje de verificare sau de alertare conţinând formulare, programe ataşate sau redirecţionari către site-uri care să solicite date personale sau informaţii confidenţiale. Aceste tipuri de mesaje vin de la adrese de mail contrafăcute sau inexistente cu scopul de a fura informaţii confidenţiale în scop de fraudă”.

„Cea mai sigură măsura de prevenire a unei posibile fraude este să nu daţi curs solicitărilor dintr-un asemenea mesaj. Clienţii care primesc astfel de mesaje sunt rugaţi să contacteze de urgenţă Raiffeisen Bank,la numerele de telefon:  021.306.55.55, 021.306.55.56 (numere cu tarif normal, apelabile non-stop din orice reţea), sau prin e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. În cazul în care sesizarea se face sub forma de e-mail vă rugăm să trimiteţi mesajul ca ataşament pentru a se putea vedea şi header-ul mesajului”.

„Avem sesizări privind astfel de mesaje atât de la clienţii Raiffeisen Bank, cât şi de la persoane care nu sunt clienţi ai băncii. Deoarece ne confruntăm din ce în ce mai des cu astfel de mesaje false, vă asigurăm că Raiffeisen Bank are pregătit un set de măsuri rapide pentru blocarea acestor tentative de fraudă, intervenind prompt pentru limitarea efectelor şi dezactivarea cât mai rapidă a acestor site-uri. Puteţi urmări site-ul băncii pentru a vedea alertele privind raportarea unor atacuri de phishing”.

„Vă rugăm să nu răspundeţi niciunei solicitari de a divulga parola, codul PIN, numărul de card!!”, se afirmă în comunicatul transmis de Raiffeisen Bank.

Aşadar, atenţie mare! Păziţi-vă conturile, că hoţii de-abia aşteaptă să vi le golească.

Explicaţie foto: Raiffeisen Bank este din nou atacata de hackeri

Citit 1942 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.