Schemă modestă pentru cocsari

Schemă modestă pentru cocsari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Combinatului a comunicat sindicatelor care este noul program de plecări voluntare de care vor beneficia  angajaţii de la Uzina Cocso-Chimică. Trebuie spus din capul locului că această nouă formulă nu este tocmai ce s-ar fi aşteptat cocsarii. Asta pentru că beneficiile suplimentare faţă de vechea schemă nu sunt cu mult mai mari.

Mai exact, sumele fixe pe care le-au primit cei care au cerut până acum plecarea din Combinat vor rămâne aceleaşi. Elementul de noutate este acela că s-a schimbat întrucâtva distribuirea salariilor compensatorii pe care le vor primi cei care părăsesc UCC, dar şi acela că noii angajaţi vor beneficia de această dată de plăţi compensatorii.

Altfel spus,  cei cu o vechime în muncă de până la cinci ani vor primi timp de opt luni salariul brut şi o sumă fixă de 10.000 de lei.

Cei cu o vechime cuprinsă între 5 şi 10 ani vor primi timp de 10 luni salariul.

Cei care au lucrat  între 10 şi 15 ani vor încasa salariul timp de un an.

Angajaţii cu o vechime de la 15 la 20 de ani urmează să încaseze 15 salarii.

Pentru salariaţii cu o vechime de 20-25 de ani, salariul va fi primit în continuare timp de 18 luni, cei cu 25-30 de ani vechime urmează să primească lefurile 21 de luni, iar cei care au peste 30 de ani vechime vor primi salariu timp de 24 de luni.

Cu excepţia primei categorii, toţi ceilalţi vor primi şi sume fixe cuprinse între 20.000 şi 25.000 lei, în funcţie de vechime şi de salariul primit de-a lungul vremii, ne-au comunicat surse sindicale.

Conducerea companiei a confirmat aceste aspecte, fără să ofere însă detalii despre această schemă. "ArcelorMittal Galaţi confirmă lansarea noului program de plecări voluntare destinat doar angajaţilor de la Uzina Cocso Chimică. Cei care decid voluntar să plece din companie vor primi pachete financiare compensatorii mai mari decât cele din programele anterioare. Angajaţii din acest sector care aleg să rămână în Combinat vor fi recalificaţi şi redistribuiţi în alte segmente de producţie", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului.

Sindicatele sunt nemulţumite

Reprezentanţii salariaţilor se arată nemulţumiţi faţă de schema propusă de către administraţie. Preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, s-a declarat dezamăgit de formula propusă de către patronat, spunând că plecările voluntare înseamnă, implicit, reducerea numărului de locuri de muncă, iar sindicatul pe care îl reprezintă nu poate admite acest lucru.

Un mesaj similar a prezentat şi Nelu Macovei, reprezentantul FSS Metarom, care a spus, la rândul său, că este nemulţumit de felul în care arată schema şi, ca lider de sindicat de la UCC, va încerca să facă în aşa fel încât salariaţii care rămân pe platformă să ocupe noi locuri de muncă în care să îşi folosească experienţa şi pregătirea profesională.

Şomaj tehnic -  din 11 mai

Ieri au apărut informaţii noi şi în ce priveşte aplicarea măsurii de şomaj tehnic de câte 10 zile, pentru toţi angajaţii. Potrivit sindicaliştilor, măsura se va aplica începând cu 11 mai. Administraţia a mai comunicat sindicatelor că angajaţii vor sta acasă, prin rotaţie câte 10, 5 sau trei zile şi că pentru cei din schimbul de zi există şi posibilitatea reducerii săptămânii de lucru la 4 zile.

Citit 1864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.