Etichete pentru… energie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă schemă de etichetare bazată pe clasa de eficienţă energetică a fost votată de Parlamentul European. Astfel, clasificarea se va face pe o scară de la A++ la G şi va fi valabilă pe o perioadă cuprinsă între trei şi cinci ani.

Etichetarea energetică ajută consumatorii în a-şi evalua costurile de energie atunci când achiziţionează produse electrice de uz casnic, precum frigidere, maşini de spălat rufe sau haine, uscătoare sau cuptoare.

Producătorii sunt obligaţi să indice consumul energetic, indiferent dacă produsele sunt “mai eficiente” (verde) sau “mai puţin eficiente” (roşu) din punct de vedere energetic. În viitor, etichetarea se va aplica şi produselor consumatoare de energie pentru uz comercial şi industrial, cum ar fi camerele frigorifice sau vitrinele frigorifice.

În plus,  etichetarea energetică se va aplica şi produselor cu impact energetic, inclusiv produselor de construcţie, care au o influenţă directă sau indirectă semnificativă asupra consumului de energie şi, după caz, de alte resurse esenţiale în faza de utilizare.

Noile prevederi stipulează că inclusiv în campaniile publicitare trebuie oferite utilizatorilor finali informaţiile necesare referitoare la consumul de energie sau la economisirea de energie.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.