Voluntari din toată lumea, la Galaţi/ Afaceri în beneficiul comunităţii

Voluntari din toată lumea, la Galaţi/ Afaceri în beneficiul comunităţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal şi Junior Achievement Romania au deschis Şcoala de vară „Solidarity Holidays project”, dedicată antreprenoriatului social

La această săptămână, 32 de elevi de liceu din judeţul Galaţi vor avea acces la informaţii practice despre cum să transforme o idee de antreprenoriat social într-o oportunitate pentru ei şi pentru cei din jur, cum să conceapă un plan de marketing şi cum să gestioneze investiţiile într-o afacere care să aducă beneficii comunităţii lor.

Acest lucru este posibil graţie Şcolii de vară „Solidarity Holidays project”, organizată de ArcelorMittal şi Junior Achievement România, o organizaţie neguvernamentală orientată spre dezvoltarea în rândul tinerilor a competenţelor în domeniul afacerilor.

"Elevii vor lucra în echipe pentru realizarea unei teme practice: ei vor identifica câte o zonă din oraş pe care să o valorifice printr-o idee de antreprenoriat social. La finalul săptămânii, echipele îşi vor prezenta ideile dezvoltate, iar cele mai bune vor fi premiate în cadrul unei ceremonii programate pe 18 iulie", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Pe lângă sesiunile de pregătire practică, agenda Şcolii de vară include experienţe multiculturele şi de responsabilitate socială, împărtăşite de consultanţii voluntari ai ArcelorMittal din ţări precum: Africa de Sud, Belgia, Brazilia, Canada, India, Kazahstan, Luxemburg, SUA şi Ucraina. De asemenea, tinerii vor lua parte la o acţiune de întreţinere a unui cămin de bătrâni din oraş, împreună cu voluntarii ArcelorMittal şi cu trainerii.

După cum precizează organizatorii, Şcoala de vară vine în continuarea programului Social Enterprise - un program pan-european axat pe antreprenoriatului social, derulat pe parcursul anului şcolar, cu participarea a peste 1.300 de elevi şi profesori din judeţul Galaţi. În cadrul programului, participanţii au dezvoltat planuri de proiecte sociale cu ajutorul activităţilor practice şi a studiilor de caz puse la dispoziţie de Junior Achievement şi cu sprijinul consultanţilor voluntari ArcelorMittal. Elevii gălăţeni au propus soluţii creative de business, care să aducă beneficii oraşului lor, precum reabilitarea patrimoniului cultural - istoric, ecologizarea străzilor sau amenajarea unei baze sportive.

Citit 2312 ori Ultima modificare Luni, 14 Iulie 2014 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.