Ce COMISIOANE reţin băncile din România din BANII intraţi în contul unui client
Foto: Foto: zf.ro

Ce COMISIOANE reţin băncile din România din BANII intraţi în contul unui client
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teoretic, o bancă ar trebui să fie mulţu­mită când intră lichiditate în conturile pe care le administrează, însă goana după venituri îi determină pe bancheri să bage practic mâna în înca­sările clienţilor, relatează zf.ro.

Sumele pe care clienţii le lasă la bănci variază între 1 leu şi 7 lei în momentul în care le intră în conturi între 500 şi 50.000 de lei. Cei care încasează peste 50.000 de lei trebuie să cedeze până la 22,5 lei în funcţie de bancă. Toate aceste taxe pot fi consultate în poza acestui articol.

Citit 2589 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 15:41

4 comentarii

 • postat de Atenție la INDICII BANCARI și promoții cu dobândă avantajoasă, toate sunt variabile.
  Joi, 17 Iulie 2014 10:20
  92.86.89.***
  Atenție și la dobânzile promoționale la credite sau depozite ce sunt formidabil de avantajoase, nu ține mult, atât cât banca își rezolvă problema și apoi intri în ''normal''. Întrebi funcționara de ce s-a schimbat dobânda? Păi asta-i politica bănci, ia mata formularele și citește, vezi asteriscul ăla scris mic pagina a 13-a? Ei de aia, dobânda se modifică la aprecierea bănci funcție de niște variabile numite INDICI BANCARI....normal că nu ai auzit de ele, EURIBOR, ROBOR, LIBOR, ROBID și multe altele inventate de bancă. Tastați ,,indici bancari'' și te îngrozești la care se adaugă taxe de gestionare a contului, altă variabilă numai de bancă știută.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Eu de jos, în loc de credite performante a se citi CREDITE NEPERFORMANTE..
  Joi, 17 Iulie 2014 06:46
  92.86.89.***
  A se citi în loc de credite performante, CREDITE NEPERFORMANTE. Scuze, corectorul calculatorului nu acceptă să scriu ,,credite neperformante'', a fost o luptă cu tastatura să scriu. Pentru cei ce au depuneri, cam la un an maximum se schimbă termenii depunerilor, verificați, posibil să scoateți mai puțin decât depuneți. A pățit-o vecinul meu. Nu a mai aflat, a murit. Fiul lui a aflat după deces.
  0
  8
  Raportează
 • postat de Comisioanele astea sunt la fraierii care intră, comisioanele ascunse duduieeeee !!! Au și imaginație.
  Miercuri, 16 Iulie 2014 17:33
  92.86.89.***
  Au comisioane la vedere pentru fraierul de client și o mulțime de comisioane ascunse funcție de interesele băncii, introduse sau scoase funcție de pierderile băncilor ce trebuie acoperite tot de fraierul de client, că nu or plăti angajații băncilor, creditele performante fiind în creștere, deci trebuie acoperite. Te doare și capul câte comisioane inventează, comision de gestiune, de risc, de calcul și recalcul, risc, pararisc și tot așa, să iasă banul de la fraier ce le trece pragul.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Banca Nationala a Ungariei vrea sa dicteze bancilor taxele si comisioanele
  Miercuri, 16 Iulie 2014 16:43
  5.13.159.***
  Banca Nationala a Ungariei face planuri pentru a reglementa taxele si comisioanele bancare. In aceste conditii, autoritatea de supraveghere a sectorului bancar va putea implementa in mai putin de un an de la crearea unui sistem transparent de dobanzi un concept de conturi bancare si servicii atasate acestora care sa poata fi usor comparate de clienti, potrivit ZF.
  Urmatorul obiectiv al bancii centrale este sa creeze pachete de servicii de cont transparente, croite dupa obiceiurile bancare ale clientilor. Primul pas va fi identificarea principalelor tipuri de pachete de cont bancar, urmate de colectarea datelor cu privire la taxele bancare, iar autoritatile iau in calcul chiar crearea unui indicator care ar putea servi ca baza pentru compararea costului total al conturilor bancare, similar cu dobanda anuala efectiva pentru credite. Autoritatea de supraveghere financiara spera ca recomandarile facute ii vor determina pe furnizorii de servicii financiare sa faca gama de servicii legate de conturi si costurile practicate pentru acestea mai transparente, a spus oficialul bancii centrale. Scopul este ca fiecare banca sa ofere cinci sau sase tipuri clasice de pachete de cont pe care clientul le poate compara usor cu cele ale altor banci.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.