Analiză VL/ Apaterm, FALIMENTATĂ de managementul dezastruos

Analiză VL/ Apaterm, FALIMENTATĂ de managementul dezastruos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În ultimii 12 ani, preţul gigacaloriei pentru populaţie a crescut de aproape patru ori * Din 2002 încoace, datoriile şi penalităţile gălăţenilor către Apaterm s-au majorat de peste cinci ori


Dezastrul ce paşte sistemul public de încălzire şi alimentare cu apă caldă poate fi privit, per ansamblu, ca rezultatul deciziilor proaste luate de conducerile succesive ce s-au perindat pe la cârma Apaterm, dar şi ca efect al faptului că, în toiul crizei economice, atunci când puterea de cumpărare a scăzut masiv, preţul gigacaloriei pentru cetăţenii Galaţiului a crescut exponenţial.
Potrivit datelor furnizate de Apaterm, în anul 2002, de exemplu, preţul gigacaloriei pentru populaţie era de 67,23 de lei. La începutul crizei, mai exact în anul 2008, preţul pe care gălăţeanul de rând îl plătea pentru gigacalorie ajunsese deja la 120 de lei. În 2012, cu toate că şomajul a crescut, puterea de cumpărare a scăzut, iar oraşul a stat mai mult în frig, preţul a ajuns la 214,64 de lei. În ultimii doi ani, respectiv în 2013 şi în 2014, preţul s-a stabilizat la 247,30 de lei.
Datoriile populaţiei către Apaterm au crescut şi ele exponenţial, odată cu mărirea preţurilor. Astfel, în anul 2002, populaţia avea de plătit către societate 25,65 de milioane de lei, la care se adăugau penalităţi în valoare de 5,37 milioane de lei. Comparativ, în anul imediat următor, în 2003, odată cu creşterea preţului gigacaloriei de la 67,23 de lei la 80 de lei, datoriile populaţiei s-au dublat, ajungând la 50,95 milioane de lei, iar penalităţile au ajuns la 13,22 milioane de lei. În 2007, în comparaţie cu anul 2006, la Galaţi, nivelul datoriilor populaţiei a scăzut de la 62,86 de milioane de lei la 56,60 de milioane de lei. Pe de altă parte, pentru prima dată în istorie, nivelul penalităţilor a crescut peste nivelul datoriei de bază. Astfel, în 2007, numai penalităţile se ridicau la 57,52 de milioane de lei.
Motivul scăderii debitului populaţiei ţine mai mult de psihicul colectiv decât de puterea de cumpărare a gălăţenilor. Practic, gălăţenii s-au dus să-şi plătească datoriile la întreţinere deoarece începuseră procesele împotriva celor cu datorii uriaşe, iar oamenii s-au temut să nu rămână fără case. Dar nici măcar frica de a rămâne pe drumuri nu a mai fost suficientă în anii următori pentru a-i determina pe gălăţeni să-şi plătească încălzirea. Motivul a fost unul relativ simplu. Practic, preţul gigacaloriei s-a dublat în mai puţin de 48 de luni. Dacă în 2007, o familie plătea pentru gigacalorie 120 de lei, deja aproape dublu faţă de 2002, în 2010, aceeaşi familie ajunsese să plătească 148,77 de lei, pentru ca în 2011 preţul să ajungă la 214,64 de lei.
În 2011, nivelul datoriei populaţiei a atins un nou maxim istoric. Gălăţenii aveau de plată către Apaterm în acel moment nu mai puţin de 75,95 de milioane de lei, iar penalităţile ajunseseră şi ele la 75,98 de milioane de lei. Începând cu anul 2012, preţul gigacaloriei la Galaţi s-a stabilizat la 247,30 de lei, adică de 3,67 de ori mai mare comparativ cu anul 2002. În 2012, datoria populaţiei ajunsese deja la 88,37 de milioane de lei, în timp ce penalităţile au ajuns şi ele la suma de 81,33 de milioane de lei. În 2013, datoria a crescut până la 88,56 milioane de lei, în timp ce, la începutul anului 2014, populaţia mai avea de plătit 81,32 de milioane de lei către societate.
Una dintre cauzele creşterii datoriei populaţiei au fost promisiunile constante ale clasei politice gălăţene, care în fiecare campanie electorală a susţinut că va şterge toate penalităţile. O altă cauză a dezastrului de la Apaterm a fost şi aceea că, în momentul în care Apaterm şi Apă-Canal s-au despărţit, Apaterm a fost societatea care a preluat datoriile istorice. Cea de-a treia cauză a fost decizia celor care au condus societatea de a dubla practic preţul gigacaloriei în plină criză, în condiţiile în care şomajul a crescut, iar populaţia a rămas practic fără putere de cumpărare.

Cât costă gigacaloria în alte oraşe

Preţul gigacaloriei la Galaţi, respectiv 247,30 de lei este unul mediu, dacă îl comparăm cu preţul gigacaloriei din celelalte oraşe mari. La Bucureşti, spre exemplu, în ultimul sezon friguros, populaţia a scos din buzunar 169 de lei pentru gigacalorie, în condiţiile în care societatea care furnizează căldură în Capitală, RADET, asigură alimentarea cu agent termic pentru nu mai puţin de 566.000 de apartamente. La Galaţi, Apaterm asigură căldura în doar 63.000 de apartamente. Pe de altă parte, Primăria Capitalei subvenţionează o mare parte din preţul gigacaloriei, având în vedere că oficialii RADET suţin faptul că preţul de producţie şi distribuţie se ridică la 337 de lei pentru fiecare gigacalorie.
La Brăila, preţul gigacaloriei nu mai reprezintă o problemă pentru populaţie, având în vedere că în oraşul vecin practic s-a renunţat de tot la sistemul centralizat.
Gălăţenii stau însă mult mai bine în comparaţie cu locuitorii Constanţei, având în vedere că pe malul mării un cetăţean racordat la sistemul public de încălzire scoate din buzunar nu mai puţin de 358 de lei. La Timişoara, unde compania locală de distribuţie a agentului termic alimentează peste 72.000 de apartamente, preţul gigacaloriei este de de 252 de lei, un preţ apropiat de cel practicat la Oradea, unde gigacaloria costă 256 de lei.
O gigacalorie ieftină găsim, paradoxal, într-un oraş relativ bogat, respectiv la Cluj. În inima Ardealului, acolo unde mai sunt racordate doar 32.000 de apartamente, preţul unei gigacalorii este de 165 de lei. Craiovenii plătesc şi ei destul de puţin în comparaţie cu gălăţenii, având în vedere că în Bănie o gigacalorie costă 115 lei. Cel mai mic preţ pentru căldura centralizată din România o plătesc cei care locuiesc în Vatra Dornei. Aici, cei racordaţi la sistem scot din buzunar doar 108 lei pentru o gigacalorie. Potrivit datelor oficiale, în România există aproximativ 1.410.000 de apartamente racordate la sistemul public de încălzire.

Galaţiul, împotriva curentului

Cel mai probabil, Apaterm va dispărea cu desăvârşire, Primăria încurajându-i practic pe gălăţeni să treacă la centrale de apartament. Calculul este unul corect, până la un punct însă. În Uniunea Europeană, trendul general este de a se trece complet la încălzirea centralizată, considerându-se că centralele de apartament poluează mediul foarte puternic. Un exemplu elocvent ar fi cel al Ungariei, care a interzis cu desăvârşire centralele de apartament.
Practic, din cauza rău-platnicilor, a politicienilor care au promis mereu anularea datoriilor şi penalităţilor, dar şi a incapacităţii Apaterm de a produce căldură şi apă caldă într-un mod eficient, gălăţenii vor fi nevoiţi să aleagă din nou răul cel mai mic.

Vezi şi: APATERM duce lupte grele cu DATORNICII: Sentinţă definitivă, abia după opt ani de PROCESE

Citit 3843 ori Ultima modificare Joi, 17 Iulie 2014 18:37

21 comentarii

 • postat de Efectul dominoului.
  Sâmbătă, 19 Iulie 2014 19:01
  92.86.68.***
  Cam ăsta-i capitalismul, principiul dominoului....pică consumatorul, pică distribuitorul, pică producătorul și totul din cauza lipsei de bani a populației ce nu au locuri de muncă pentru că ''s-au dizolvat'' în 24 de ani de ''succesuri'' repetate an de an cu sârguință devastatoare cu trei Președinți și 50 de guverne cu a lor mmmmaaaaaaaareeeee administrație bugetară, porcul gras cum a spus comparativ odinioară un ''specialist''. Beleaua este că nu s-a terminat....vremuri grele vin. Începem cu Iarna și apoi ,,cine scapă, scapă'', vorba lui Ponta.
  0
  5
  Raportează
 • postat de стенка раэин
  Vineri, 18 Iulie 2014 22:54
  5.13.238.***
  Cubasa, taci naibii, că nici acum nu ştii câte blocuri sunt in oraş!
  10
  4
  Raportează
 • postat de UN ZIARIST(SI NU NUMAI ) ........ CARE ARE SANSE SA AJUNGA ....... CITITOR!!!!!!!!!!!!!!
  Vineri, 18 Iulie 2014 22:27
  84.117.45.***
  Intr-o dimineata prafuita si uricioasa de targ galatean , ma opreste un pusti de vreo zece ani, cu un maldar de ziare (foi cunoscute , de.......) si ma roaga sa-l imbogatesc cu niste gologani pe maculatura-i de sub brat.

  Ma execut prompt, mangaind cetateanul in devenire pe bostanel si intreb plat ochisorii smecheri : " Ce ai vrea tu puiule sa te faci cand vei fi mare ?" La care "puiul " imi raspunde pe nerasuflate - ziarist , nene !!!!!!!!!! .

  Ma uit lung dupa el, apoi plec gandind ca probabil multi din cei care cu un orgoliu caraghios , astazi iti imping in ochi legitimatiile de ziaristi , ar face bine sa ia locul pustiului in strada.
  ..............................................................................................................................................................................................................

  Am apelat la acest preambul spre a-i putea explica a mia oara autorului acestei ......."pareri" deghizata in articol ca :

  - daca doreste sa informeze corect cititorii nu-i suficient doar
  - sa imite o clanta stricata.
  - sa instige postaci needucati si dezinformati.
  - sa emita judecati de valoare , fara a fi in stare sa citeasca un buget ori un bilant.

  - daca l-ar fi interesat si realitatea, nu numai scuipaturile si "sangele pe pereti":
  - ar fi cerut si parerea unor fosti manageri. Manageri , meseriasi am spus nu ospatari ca acum.
  - lor le-ar fi cerut pareri , nu conducerii actuale a APATERM , care-i principala falimentatoare.
  - ar fi luat de la Finante sau de la Primarie Bilanturile fiecarui an si ar fi vazut pe vremea carui Director, s-au facut datoriile cele mai mari si ce rol a avul Primaria si C.L. -ul in asta.


  Asa ca dragi postaci , nu va mai mirati, fiti mai rezervati cereti date , cifre nu vorbe si mai ales NU MAI INJURATI FARA ROST .


  Sa ne explice ziaristii in mod profesionist , fundamentat acum , sau sa taca,

  Oricum Primarul si Directorul actual sunt muti prin fisa postului.

  Cam asta-i Domnule Ziarist . Te rog inca o data , ca de altfel si pe colegii tai , sa abandonati acest subiect pana nu dovediti ca sunteti capabili sa-l pregatiti temeinic.

  NU DE ALTA DAR DACA VETI CONTINUA " VISUL FRUMOS " DE-A ZIARISTICA , VINE PUSTIUL DIN STRADA SI VA IA LOCUL.

  IAR VOUA ........PE CUVANT, CA NU VA CUMPAR NICI UN ZIAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  3
  18
  Raportează
 • postat de PC
  Vineri, 18 Iulie 2014 22:22
  89.136.2.***
  Pretul gcal cu centrala de apartament este 140 lei fata de APATERM 247 lei. Ca pretul gcal in sistem centralizat sa ajunga la 140 , va trebui subventionat. La Bucuresti si Cluj e subventionat, au de unde. Sistemul centralizat e rentabil in tara numai in zonele fara gaze , daca CET produce apa calda din gaze nu are cum sa produca gcal sub 140 lei , chiar si in varianta cu cogenerare , datorita distantei mari fata de oras si a instalatiilor de schimb de caldura intermediare.
  5
  3
  Raportează
 • postat de mata
  Vineri, 18 Iulie 2014 21:18
  5.13.133.***
  nu va mai certati. e clar de mult .apaterm si alte societati legate de primarie si consilii judetene sau locale au un singur rol: acela de a aduce bani pentru partid si sa plateasca membri de partid ce au avut merite, adica au decartat , cu functii si salarii platite din banii obstii din impozite si taxe.
  6
  4
  Raportează
 • postat de anti-psd
  Vineri, 18 Iulie 2014 20:48
  5.13.170.***
  PENTRU IC:Nu fi suparat ca niste cre tini ti-au dat minus.Cre tinii nu-s in stare sa se documenteze sa vada daca ai sau nu dreptate.Adevarul e ca Gcal pleaca de la CET Galati cu aprox 185 ron si trece dupa Apaterm cu 335 ron.Deci intermediarul, capusa dubleaza pretul doar pentru ca o distribuie.
  7
  4
  Raportează
 • postat de daca e vag toata lumea e multumita
  Vineri, 18 Iulie 2014 20:47
  5.13.168.***
  Lasati probabilitatile si intrebati daca la iarna orasul va avea caldura, daca la unele asociatii, blocuri caldura va fi inchisa si publicati pe urma raspunsul cu ghilimele.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Georgel
  Vineri, 18 Iulie 2014 20:41
  89.136.0.***
  ”În Uniunea Europeană, trendul general este de a se trece complet la încălzirea centralizată, considerându-se că centralele de apartament poluează mediul foarte puternic. Un exemplu elocvent ar fi cel al Ungariei, care a interzis cu desăvârşire centralele de apartament.”

  Gogorița 1: În țările de frunte ale UE (dintre care Ungaria nu face parte) există doar centrale de bloc, cel mult sisteme centralizate de cvartal, în nici un caz sisteme centralizate la nivel de oraș, modă care a venit la noi din fostul URSS.

  Gogorița 2: Trendul actual din aceste țări UE nu este acela de extinde aceste sisteme vechi, ci de a le înlocui radical cu încălzirea electrică generalizată, în mod special prin elemente de încălzire electrică înglobate în pardoseală și apa caldă obținută din boilere electrice de apartament.

  Gogorița 3: Oferta de pe piața românească cuprinde centrale de apartament concepute, fabricate și livrate exclusiv din aceleași țări de frunte din UE. Ungaria nu poate interzice importul unor astfel de produse deoarece acele centrale nu se montează doar la bloc ci și la locuințe individuale la curte.

  Concluzia: Viața Liberă e un ziar local care a însemnat ceva cândva, în prezent aflat în totală derivă.
  4
  3
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 18 Iulie 2014 17:37
  5.13.209.***
  @Justitiarul . Ai dreptate ,pretul Gcal cu care este facturata energia termica ,de catre CET la Apaterm ,este aprobat de ANRE . Problema este ca pretul Gcal facturat de Apaterm la populatie este dublat de adaosul Apaterm-ului.
  8
  6
  Raportează
 • postat de Marks
  Vineri, 18 Iulie 2014 16:57
  5.13.195.***
  Apaterm e in plus deoarece tine niste politruci pe salarii incepand cu directorii ( vezi cazul Cubasa care si-a adus rudele si si-a dat prime de miliarde pe langa salariul de zeci de milioane + secretara , sofer si cheltuieli de protocol) si continuand pama la portar. Aproape toti au fost angajati de-a lungul timpului ca rasplata politica. Apaterm e un intermediar care creste pretul intre Electrocentrale si consumator. Totusi centralele de apartament ( ideale ar fi cele de scara insa n-ai sa vezi asta la romani) elimina un traseu de conducte care trebuie intretinute si care pierd si energie.
  Deci la revedere domnilor comunisti, pardon PSD-isti si ca un sfat cautati taica o munca cinstita nu mai pretindeti de la stat pentru 3 afise care le lipiti si o prosteala de campanie. Daca ati lucrat la stat prea multi ani si nu mai sunteti in stare sa munciti normal stati linistiti ca va da statul ajutor social.
  12
  7
  Raportează
 • postat de Deontologul neremunerat
  Vineri, 18 Iulie 2014 12:47
  95.76.32.***
  Minciuna crasa si dezinformare totala... si in randul comentatorilor care n-au habar de nimic, dar isi dau cu parerea, ca sa se vada si ei scrisi pe perete, cat si in randul comentatorului VLG, un tip dezamagitor. Ii sta mai bine pe front ca tot face cursuri peste cursuri. Vinovatii mai trebuie cautati. Pe langa institutia Primar si Consiliul Local, cautati linia a II a pe frontul intreprinderii, unde unii directori au salarii imense de multi ani incoace, iar altii au cate doua salarii, impotriva prevederilor legale. Liviule, m-ai dezamagit, administratia nu e de tine, frontul da, poate vei fi mai bun pe acolo!
  3
  17
  Raportează
 • postat de Lori
  Vineri, 18 Iulie 2014 12:13
  89.122.34.***
  Pai banii risipiti de managerii minune nu ar trebui luati tot de la ei?!!
  6
  9
  Raportează
 • postat de JUSTITIARUL
  Vineri, 18 Iulie 2014 11:31
  82.208.137.***
  Minciuni si batere de campi de la un capat la altul.
  Nu Apaterm stabileste pretul Gigacaloriei (pe care nici nu o produce). Electrocentrale propune un pret, ANRE il aproba, iar Consiliul Local isi da ,,binecuvantarea".
  E greu sa fii ziarist, nu-i asa?
  1
  10
  Raportează
 • postat de b- OUL
  Vineri, 18 Iulie 2014 10:52
  94.176.183.***
  N-o mai manariti atat , Apatermul nu va disparea in urmatorii 3 ani caci populatia are nevoiei de caldura iarna . Mai bine cei in drept in frunte cu fotbalistul , sa gaseasca solutii caci iarna este aproape . Dupa investitii , din banii nostri , de miliarde de euro , de ce sa nu folosim acest sistem ? Decat sa cheltuim 80 milioane lei pe o centrala , mai bine ne cumparam cate o masina , nu ? Si , domnilor redactori , explicati oamenilor ca pretul la giga este reglementat national ca pret de productie , iar la Apaterm nu ramane aproape nimic .
  11
  11
  Raportează
 • postat de corleone
  Vineri, 18 Iulie 2014 09:54
  5.13.134.***
  Responsabilitatea este a Consiliului Local/Primar care s-au dovedit impostori /hoti si prosti.Aceasta stare s-a transmis de la mandat la mandat,fara a exista o raspundere,asa cum prevede legea.In prezent Stan Marius se comporta ca un papagal,mimind ca vrea un management performant ,cu baieti care au cumparat o diploma de S.H.,fara nici o experinta,pusi pe furat pentru care sunt platiti.
  APATERM este sub incidenta Legii 85/2006 care are prevederi clare,dar ne aplicate de Ad.Judicia si Ad.special,a caror preocupare este sa acopere hotiile directorilor,numiti de PSD,a C.A. si mandatatului AGA.,respectiv art.20 lit b raportat la art.138,care ar deveni buni de plata ,preluind pasivul.
  Aceste hotii sunt cocolosite de Curtea de Conturi si ANAF/Antifrauda care ,daca ar inspecta activitatea ,inclusiv a cenzorilor din ultimii 20 ani ,ar genera multe dosare penale.Dar toate institutiile de forta sunt OARBE.
  Solutia este simpla micsorarea pretului combustibilului la Electrocentrale,trecinduse la unul inferior,modernizarea turbinelor tehnologic,fapt ce va conduce la scaderea pretului pe gigacalorie.Greu de inteles pentru INFRACTORII PRIMARIEI condusi de o gasca de imbecili,care ne servesc CONCERTE...
  Aceasta stare de hotie /prostie este functionala in toate societatile unde C.L.
  si C.J Galati este actionar .Sa auzim de bine.
  2
  16
  Raportează
 • postat de ozy
  Vineri, 18 Iulie 2014 09:44
  194.145.238.***
  Locuintele colective s-au inventat pentru a scadea costul locuirii. Una dintre caile reducerii costului era tocmai incalzirea centralizata.
  Din pacate, incalzirea centralizata are sens numai daca agentul termic este gratis (cand functiona SIDEX-ul, producea suficient abur tehnologic sa alimenteze atat reteaua de termoficare cat si serele).
  Numai ca, intre timp, aburul tehnologic (gratuit anterior), a devenit materie prima care se cumpara contra cost. Sistemul centralizat nu-si mai are rostul in contextul dat, pentru ca produce pierderi uriase.

  Asadar, APATERM nu avea nici o sansa sa reziste, cata vreme functiona pe vechea schema de producere a agentului termic. E o problema tehnica si nu una politica sau de management.

  Daca s-ar fi orientat pe descentralizare si ar fi investit in minicentrale zonale pe baza de energie verde (solar, biomasa, etc.), probabil ca ar fi reusit cumva sa produca suficient de ieftin incat sa se mentina dar altfel, nu.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 18 Iulie 2014 09:19
  213.218.53.***
  - " Primăria încurajându-i practic pe gălăţeni să treacă la centrale de apartament. " O MARE MINCIUNA - sunt sute de galateni care vor sa isi puna, dar nu sunt lasati

  - "În Uniunea Europeană, trendul general este de a se trece complet la încălzirea centralizată, considerându-se că centralele de apartament poluează mediul foarte puternic" O MARE MINCIUNA - parca gazul era cel mai putin poluant combustibil fosil !

  de unde scoateti minciunile acestea ???
  3
  8
  Raportează
 • postat de dana
  Vineri, 18 Iulie 2014 08:41
  5.13.160.***
  de ce au salarii nesimtite directorii? iau banii pt partide ? duca-se la naiba cu cele partide care lucreaza in defavoarea galateanului ,sa iesim la vot si sa le stricam voturile ,votind pe toti sa nu mai faca ei magarii ,un Vlad Tepes sai traga in teapa pe toti hotii
  1
  10
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 18 Iulie 2014 05:35
  5.13.209.***
  I) Incep cu,citez:" În Uniunea Europeană, trendul general este de a se trece complet la încălzirea centralizată, considerându-se că centralele de apartament poluează mediul foarte puternic" si comentez ,concluzie complet gresita si evident nevalabila in cazul Galatiului ,din urmatoarele motive : 1) pentru a incalzi la aceiasi cantitate de agent termic ,necesar incalzirii celor 63000 apartamente este necesara aceiasi cantitate de caldura "A" cedata de arderea gazului( sau pacura -mult mai poluanta ) CET cu utilajele din secolul trecut si sovietice ,o produce cu un randamemt cu cca 30 % mai mic decat centralele de apartament de ultima ora ,deci polueaza cu cel putin 30% mai mult :2) CT consuma cu 40% mai mult gaz pentru acoperirea piederilor de pe reteaua de aductiune si distributie iar de aici inca 40% poluare in plus ;3) CT consuma cu 30% (minim potrivit ORDIN 343 /2010 ANRSC0 pentru incalzirea inutila si nedorita de nimeni, a subsolurilor ,iarasi 30% poluare suplimentara :4) In cazul incalzirii centrale se utilizeaza mult mai multa energie electrica pentru functionarea pompelor ,energie care partial se obtine , produsa partial si prin arderea combustibililor ,carbune ,pacura ,gaz etc Concuzionand , se poate aprecia ca poluare data de tandemul CT-Apaterm este cu cca 100% mai mare decat in cazul centralelor de apartament ( poate fi redus acest procent in cazul cand se pai practica cogenerarea ,in pretul Gcal furnizat de CT nu prea se vede ) iar in cazul centralelor de scara ,bloc ar fi si mai mare diferenta . 4) Trecand pe centrale de apartament dispar din start cheltuielile Apatem care atarna greu in pretul Gcal , cheltuieli care ar trebui luate la mana de organele statului .
  II) O meteahna a capitalismului nostru de cumetrie ,din pacate aproape generalizata la societatile din administrarea statului si a administratiilor locale ,este aceia de a acoperi pierderile prin marirea facturilor beneficiarilor ,in cazul de fata s-a crescut in prostie pretul la Gcal fara a lua masuri de acoperire a cresterilor de pret la combustibil si energie prin economii la alte capitole de cheltuieli ,de reducere a pierderilor ,ba din contra. Ca sa fiu mai calar ,am la indemana cel mai reprezentativ exemplu , CFR-ul calatori si marfa ,aceste au sporit preturile pana au alungat aproape toti clientii .
  Ca sa nu o mai lungesc ,incalzirea si prepararea apei calde cu centrala de apartament il cost pe cetatean cu peste 50% mai putin ,evident ca ar fi si mai mare diferenta daca nu ar fi haiducescul-comunist ORDIN 343/2010 .
  2
  13
  Raportează
 • postat de didi apatermistu
  Vineri, 18 Iulie 2014 05:32
  151.46.188.***
  Nu a fost management dezastruos ci mai grav. Apaterm a fost falimentat cu buna stiinta. Directorii au fost numiti politic, adica din psd si pc, adica partidul cel mai votat de prosti iar acesti directorasi doar au executat niste ordine . Acele ordine erau sa umple pusculita de partid si sa-si infiltreze oamenii in societate. In pretul platit la gigacalorie in atatia ani , cota parte se gasesc si in caramizile din casa lui durbaca, nica, in conturile lor, in conturile partidelor si asa mai departe. Voi trebuie doar sa-i votati constiincios ca de fiecare data , puteti sa votati si contra ca ei tot acolo vor fi.
  4
  28
  Raportează
 • postat de Roman
  Vineri, 18 Iulie 2014 03:49
  86.124.204.***
  Cu siguranta nici APATERM si nici LECTROCENTRALE nu vor disparea DACA...ar fi un pic de chibzuinta ...banii veniti de la guvern ptr subventii trimisi direct la Romgaz.....veriga in plus Asociatia nu are ce cauta in ecuatia asta....RESTRUCTURAREA Apaterm si Electrocentrale adica 30 de salariati TESA restul muncitori.. cam 450 de muncitori in total la cele 2 intreprinderi....fara 8 directori care au cate 700... 8oo milioane salariul anual...daca nu si mai mult..atentie SINAN MUSTAFA ..ce criteriu de performanta au directorii astia de iau M ..de conducere????cheama DNA ..SA vedem si noi cine a devalizat si ce afaceri sau facut in orasul asta ..plus 2 primari de tinichea care au supervizat APATERM...si au spalat banii..restul vorbe-n vant.
  3
  18
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.