Scenariu de coşmar la APATERM: La iarnă, GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!

Scenariu de coşmar la APATERM: La iarnă, GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Soluţiile prezentate de autorităţi pentru evitarea intrării în faliment a Apaterm sunt nesustenabile


Marţi, la Prefectură, se va discuta pe larg situaţia în care se află societatea ce ar trebui să încălzească peste 61.000 de apartamente din Galaţi. Potrivit documentelor, prezente deja pe site-ul Prefecturii Galaţi, situaţia este una de-a dreptul dezastruoasă, existând în acest moment posibilitatea reală ca Galaţiul să rămână în frig.

Dacă Electrocentrale moare, adio căldură!

Cei de la Apaterm au informat Prefectura că situaţia este una de-a dreptul scăpată de sub control, unica soluţie pentru a da căldură la iarnă fiind reprezentată de "mila" pe care Romgaz ar trebui să o arate Electrocentrale, pentru ca aceasta din urmă să nu îşi pună lacăt pe activitate. "SC Apaterm SA Galaţi, societate captivă în relaţia cu producătorul local de energie termică Electrocentrale Galaţi SA, va fi cu siguranţă pusă în situaţia de a intra în faliment ca efect al încetării activităţii producătorului. În aceste condiţii, la nivelul municipiului Galaţi nu se va mai putea asigura pe perioada de iarnă 2014-2015 încălzirea populaţiei", se arată în informarea trimisă către Prefectură.

Lanţul dezastrului

Ce ar însemna falimentul Apaterm? Răspunsul este dat chiar de reprezentanţii societăţii. "Deşi este o societate comercială cu acţionar unic Consiliul Local Galaţi, odată cu intrarea în faliment va fi administrată de lichidator; creanţele rămase nerecuperate de la clienţii societăţii, în valoare de aprox 170.000.000 lei, vor fi puse în executare, efectele unei asemenea acţiuni fiind extrem de dureroase asupra celor circa 700 de asociaţii care formează peste 95 la sută din portofoliul de clienţi ai societăţii. Dacă ţinem cont de faptul că, la acest moment, Apaterm deţine 2.374 de sentinţe definitive şi are în diverse stadii de judecată 2.794 de dosare, la care se adaugă circa 250 de debitori cedaţi către societate în contul datoriilor înregistrate de asociaţiile de proprietari, punerea în execuţie a acestora până la atragerea răspunderii membrilor asociaţiilor de proprietari reprezintă un adevărat scenariu de coşmar social, care s-ar putea desfăşura pe raza municipiului Galaţi, cu toate efectele care derivă din acesta: economice, sociale şi politice", se arată în raportul Apaterm postat pe site-ul Prefecturii. Dezastrul politic ar veni tocmai în preajma alegerilor prezidenţiale.

Centralele pe gaz, o altă bombă

Potrivit aceleiaşi surse, în acest moment, infrastructura Galaţiului nu poate suporta trecerea pe încălzirea pe gaz a tuturor apartamentelor racordate la sistemul public. "Pentru montarea a 60.000 de centrale sunt necesare cel puţin 360.000 zile de muncă/om (60.000 centrale * 2 zile * 3 oameni). La o cerere atât de mare de forţă de muncă şi material, coroborată cu capacitatea reală de sustenabilitate a costului şi cu oferta de profil de pe piaţa locală a muncii, este previzibil că vor fi distribuite şi centrale de calitate îndoielnică (posibil chiar second-hand) şi va fi utilizat pentru realizarea lucrărilor personal fără calificarea necesară. Consecinţa posibilă a acestui aspect este punerea în funcţiune a unor instalaţii a căror calitate şi execuţie îi pun în risc nu numai pe utilizatorii direcţi, ci şi pe cei din locuinţele învecinate", mai susţin cei de la Apaterm.

De asemenea, Apaterm recunoaşte faptul că trecerea la un astfel de sistem nu este deloc sustenabilă din punct de vedere tehnic. "Consecinţa punerii în funcţiune a acestor centrale, dacă instalaţia de transport şi distribuţie nu a fost dimensionată pentru suplimentarea consumatorilor până la acest nivel, este riscul neasigurării celor mai buni parametri în activitatea de alimentare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor, atât cei vechi (casnici şi industriali), cât şi a celor nou intraţi în sistem. Acest lucru a fost sesizat în 2008 şi de firma  „Global Energy Services”, care a realizat „Strategia de dezvoltare a sistemului centralizat de distribuţie a energiei termice în municipiul Galaţi”. De altfel „Chimenerg Invest”, cea care a actualizat în 2013 „Stategia locală de alimentare cu energie termică a municipiului Galaţi” nici  nu a luat în calcul montarea centralelor termice de apartament ca variantă alternativă la S.A.C.E.T. (sistemul centralizat - n.r.)", mai adaugă Apaterm.

Nici cei care primesc ajutoare nu vor fi scutiţi de coşmar. Practic, Primăria nu le va putea asigura căldura nici acestora.  "Sub semnul întrebării se pune inclusiv posibilitatea montării de centrale în cele 15.000 de locuinţe ai căror titulari sunt beneficiari de ajutoare de căldură şi care, chiar dacă vor primi subvenţie pentru achiziţia centralei termice, nu vor dispune de diferenţa necesară până la concurenţa costului total al lucrării de circa 2.000 euro. Consecinţa imediată a acestui aspect este acela că aceste locuinţe nu vor beneficia de încălzire în sezonul rece, situaţie cu un grad mare de risc în ceea ce priveşte sănătatea celor din aceste locuinţe, în categoria cărora regăsim bătrâni, bolnavi, şomeri, familii cu mulţi copii", recunosc cei de la Apaterm.

Promisiuni către gălăţeni

După prezentarea acestui scenariului dezastruos, conducerea Apaterm ţine, totuşi, să menţioneze că gălăţenii... nu ar avea de ce să îşi facă griji. "Considerăm că, la acest moment, administratorul special şi conducerea societăţii au o strategie clară şi o viziune concretă privind continuarea activităţii, pentru a asigura atât plata ratelor asumate prin planul de reorganizare, cât şi a continua furnizarea agentului termic în municipiul Galaţi", se arată în comunicarea semnată de administratorul special, Didi Dumitru.

Citit 6578 ori Ultima modificare Luni, 25 August 2014 17:51

24 comentarii

 • postat de io
  Miercuri, 17 Septembrie 2014 17:29
  95.77.196.***
  De 25 de ani votați numai și numai pe cei mai mari bandiți .
  Acum v-o trase și primarele plimbăreț.
  Eu ce să vă zic .
  Închinați O OO-DĂĂĂĂĂĂĂĂĂ Pontălăului galactic.
  Poate vă dă ceva ,niscaiva TAXE ceva IMPOZITE.
  Un milion locuri de muncă.
  Voi băgați votul , că doar ați văzut ,vor să dea foc la țară.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Papusarul
  Miercuri, 27 August 2014 00:44
  95.76.16.***
  Fotbalistu Marius Stan - management defectuos al Galatiului ... Hai sa facem o gramada de sarbatori si sa ramanem fara caldura la iarna ... In loc sa arunce banii pe geam si artificii se puteau utiliza in alte scopuri ... Marius Stan sa iti traiasca familia pe terenul de fotbal ca pe noi ne distrugi incet incet si poate ne vinzi la un Adamescu sa fie treaba buna ... rusine !!1
  1
  4
  Raportează
 • postat de Belphegor
  Marți, 26 August 2014 23:16
  84.117.45.***
  Stimata Redactie

  Doresc sa va atrag atentia ca acest articol , face PUBLICITATE MASCATA Apatermului si modului ultra centralizat de incalzire a orasului.

  Macar din bun simt puteati sa ii puneti , jos in colt un (P).

  Ca sa nu mai adaug amenintarile politice de tipul : " Dezastru politic in preajma alegerilor prezidentiale", ce transforma jurnalul dumneavoastra intr-unul , PERICULOS DE PARTIZAN.

  Rolul si rostul unei societati comerciale , prestatoare de servicii publice din subordinea Municipiului Galati, este sa munceasca in folosul urbei , nu sa faca aprecieri politice, pe care dumneavoastra sa le gazduiti ........functie de interesele celor ce va impun aceasta.

  Decenta domnilor ........mai multa decenta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  2
  8
  Raportează
 • postat de Mai bine să mori în picioare, decât o viaţă în genunchi!
  Marți, 26 August 2014 22:11
  5.13.215.***
  A plecat Marius Stanica de la munca nu mai are cine sa va dea replica.
  2
  5
  Raportează
 • postat de asociatia 759, micro 14, apa calda 44,25 lei metru cub...trai neneaca in Romania
  Marți, 26 August 2014 16:25
  5.13.193.***
  asociatia 759, apa calda luna iulie 2014 - 44,25 lei SA TRAITI BINE
  3
  3
  Raportează
 • postat de pri MOLARU
  Marți, 26 August 2014 14:02
  94.176.183.***
  Generosule , poti sa iei si tu putina caldura de la vecini , din partea lor de mijloc-fata . Ai grija sa nu te ineci , dar nu ar fi mare paguba , un tont arogant mai putin .
  9
  12
  Raportează
 • postat de generosul
  Marți, 26 August 2014 13:13
  194.145.238.***
  Din solidaritate cu galatenii care sunt bransati abuziv la apaterm, ofer caldura gratuit de la centrala mea de apartament pentru care o sa platesc si taxa de poluare pe care o vrea pontanacul.

  In fiecare dimineata promit sa deschid fereastra cate 15 minute, astfel incat galatenii care mor de frig, sa prinda si ei unu-doua grade de la mine!
  15
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 26 August 2014 11:47
  213.218.53.***
  si in concluzie:

  cu Apaterm falimentar azi-maine la un ApaCanal falimentar maine o sa avem o transformare

  Dintr-un oras cu oameni nespalati (fara apa calda) si bolnavi (raciti cronic, fara caldura) o sa ajungem la un oras fara apa la WC !

  si uite asa vom avea cireasa de pe tort, sau mai bine zis bomboana pe coliva acestui oras sat-electrificat cu (colac peste pupaza) canalizare praf - sparta nefunctionala si care pute in gropi peste tot
  13
  13
  Raportează
 • postat de CETATEANUL SARAC
  Marți, 26 August 2014 11:36
  79.116.105.***
  daca ar fi corecti si nu ar fura si incarca facturile cetatenilor, ar fi f bine sa functioneze si sistemul centralizat! in aceste conditii trebuie desfiintat intermediarul adica apaterm si sa rmamana distribuitorul direct! cu conditia sa fie serios si cu mare responsabilitate!
  deasemini desfiintarea asociatiilor de locatari care s-a dovedit ca fura banii prin toate mijkloacele ocultae! si infiintarea unui serviciu financiar contabil la nivel de institutie care sa preia activitatea contabila a asociatiilor! LA NIVEL DE SCARA SA FIE UN SEF DE SCARA CARE SA ASIGURE TOATE INFORMATIILE LA NIVEL DE SCARA! ASA ESTE CE-L MAI CORECT SA SCAPAM DE HOTII!!
  17
  15
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 26 August 2014 11:36
  213.218.53.***
  ACEST LUCRU "Ce ar însemna falimentul Apaterm? Răspunsul este dat chiar de reprezentanţii societăţii. "Deşi este o societate comercială cu acţionar unic Consiliul Local Galaţi, odată cu intrarea în faliment va fi administrată de lichidator; creanţele rămase nerecuperate de la clienţii societăţii, în valoare de aprox 170.000.000 lei, vor fi puse în executare, efectele unei asemenea acţiuni fiind extrem de dureroase asupra celor circa 700 de asociaţii care formează peste 95 la sută din portofoliul de clienţi ai societăţii."

  DEMONSTREAZA INCOMPETENTA CRASA a conducatorilor orasului Galati de la Revolutie incoace !

  Rand pe rand, an de an, mandat de mandat, toti consilierii , primarii AU FOST NISTE IDIOTI DE PROPORTII !

  In primul rand masura ABERANTA prin care o asociatie care avea datorii NU ERA DECUPLATA de la APaterm pe perioada iernii (ca legea etc.. ca ordonanta cutare etc.. . - tara prostilor cu legi idioate) si in plus PRIMARIA NU A FACUT NICIODATA NICI-UN PAS de a controla si a repara situatia Asociatiilor de proprietari !
  Au fost zeci si sute de cereri de ajutor pentru tot felul de furturi, si primaria nu a facut nimic.

  Abia cand Apaterm este de facto falimentara au trecut la Conventiile individuale de plata, lucru care trebuia pus in practica de mult.


  Acum ca Apaterm ar da faliment, ar fi un lucru GRAV pentru ca exista zeci de scoli, licee, spitale, institutii ale statului care NU AU CENTRALE DE INCALZIRE PROPRII si pana se aloca bani (care nu exista), pana cand se incep lucrarile, pana cand se fac licitatiile de fapt, dureaza si cu siguranta iarna asta nu o sa fie !!!

  Apoi un lucru grav pentru ca Centralele de apartament sunt bune (cine zice ca sunt bombe cu ceas este un tampit, sau ca sistemul nu face fata, la fel, un tampit) doar ca nu poti pune intr-o situatie brusca de cheltuieli peste orice posibilitati a peste jumate din galateni de a face o investitie care nu si-o permit.
  Nici firmele nu au logistica pentru acoperi toata cererea.

  Si asta este un lucru grav. Dar apoi si moartea Electrocentrale ESTE UN LUCRU SI MAI GRAV !
  Sute de angajati platiti cat de cat decenti (ar trebui sa ne intelegem ca 1000 lei nu este salariu decent ci 1000 euro ! si in Romania trebuie sa ajunga la asa ceva !!) vor deveni someri si o alta fabrica "a statului" pusa pe butuci de incompetenta crasa a celor care ne conduc, numiti politic.


  Cred ca prostii din Primaria Galati ar trebui sa puna presiune pe Apacanal si sa faca CONVENTII DE PLATA INDIVIDUALE si la APacanal FARA A FI NEVOITI SA AI BRANSAMENT INDIVIUDUAL (nici la APaterm nu ai bransament individual dar se poate face o conventie de plata azi !!! deci restul este minciuna !)

  pentru ca ce se intampla azi la Apaterm se va intampla maine la Apa Canal.
  20
  17
  Raportează
 • postat de fumaritul
  Marți, 26 August 2014 10:30
  82.208.137.***
  21
  6
  Raportează
 • postat de bio-GAZ
  Marți, 26 August 2014 10:28
  94.176.183.***
  No mai freca-ti mai balosilor , cine vrea sa se debranseze de la Apaterm o poate face in termenii legali . Si nu mai jubilati asa caci daca ati gandi putin o sa vedeti caci cu apx. 300 lei Apaterm a reusit sa va incalzeasca o sufragerie , un dormitor , o bucatarie , un hol , si ceva terasa sa nu va inghete muraturile . Va inselati amarnic daca credeti ca o sa gasiti ceva mai ieftin . Nu mai puneti botul la toti retarzii , care au interese comerciale prin diferite firme , daca aveti bani , folositii in alte scopuri .
  37
  7
  Raportează
 • postat de popo
  Marți, 26 August 2014 09:41
  213.233.85.***
  Cit timp , pe de o parte , se subliniaza imposibilitatea functionarii financiare a sistemului centralizat si pe de alta parte se refuza aprobarea debransarilor de la sistemul centralizat , a ne pune problema ca se poate/nu se poate sa se renunte la sistemul centralizat si sa se monteze 60000 centrale pare o utopie.
  Primul pas , este sa se faca liberalizarea pietei , adica sa se debranseze cine doreste , cine nu poate sa platesca .
  Mai precis , sa se renunte la "zona unitara" sau la costurile actuale de debransare . Normal , ar fi ca primaria sa ofere ea costurile de debransare .
  6
  24
  Raportează
 • postat de Deontologul neremunerat
  Marți, 26 August 2014 09:36
  95.76.32.***
  E bine, bine, e foarte bine, param pa pampa param pam pam... observ cu voiosie ca i-au dat voie celui care nu a fost trimis la Apaterm s-o faca pe managerul (dupa spusele edilului, nu inventeaza nimeni nimic) sa garaie ceva. Probabil sunt in concediu, asa cum au fost mereu, subalternele lui sefe si bietul Costache (angajat de.. v, mila) gafaie precum trenul sa mai minta putin galatenii. Ca poate le mai iese ceva. Auzi vericule, ce i-au pus in gura gangavului Didi Ospataru, zis si Didi Dumitru, ridicat la rang de comunicator, de autorul articolului. "Considerăm că, la acest moment, administratorul special şi conducerea societăţii au o strategie clară şi o viziune concretă privind continuarea activităţii, pentru a asigura atât plata ratelor asumate prin planul de reorganizare, cât şi a continua furnizarea agentului termic în municipiul Galaţi". Da? Care-i aia? R: Simplu, sa umflam nota de plata! E bine, bine, e foarte bine, param pa pampa param pam pam!
  5
  36
  Raportează
 • postat de julien
  Marți, 26 August 2014 09:07
  5.13.214.***
  apatermul a fost o vaca de muls pentru psd,dar se pare ca aceasta vaca va fi inlocuita cu un magar.
  14
  35
  Raportează
 • postat de Ajutorul pentru încălzire se poate face și pe energie electrică și este mai ieftin prin calorifer electric cu ulei.
  Marți, 26 August 2014 08:42
  92.86.88.***
  Ajutorul pentru încălzire se poate acorda și pe energie electrică și a fost mai eficient la bătrâna mea vecină ce a stat cu robineții termostatici închiși toată Iarna și cu caloriferul electric pe ulei cu 12 elemenți la maximum, plus TV nonstop, frigider.....față de noi cu calorifere și-n frig, bătrâna vecină făcea economie de 1-1,5 milioane lei vechi/lună.
  6
  26
  Raportează
 • postat de S
  Marți, 26 August 2014 08:35
  5.13.158.***
  Va bateti joc de oameni. Din moment ce li se pun piedici oamenilor sa se debranseze, este clara dorinta de a mai baga niste bani in Apaterm. O sa primim caldura cu portia si o sa platim din plin ca pe un lux. Cine este Apatermul sa-si dea cu parerea in privinta gazului? Apatermul nu poate gestiona caldura orasului si acum fac pe inteligentii cu gazul?
  Daca trebuie redimensionata reteaua de gaz, ce mai stati? Treceti la treaba! Sunt cateva zeci de firme in Galati care fac instalatii de gaz, nu mintiti ca nu aveti timp. Voi vreti doar sa mai aruncati pe geam niste bani publici pentru functionarea Apaterm si in final sa mai scurgeti si direct de la oameni bani pt. ceva ce oricum nu primesc in parametri.
  LASATI POPULATIA SA SE DEBRANSEZE!
  6
  35
  Raportează
 • postat de cetatean
  Marți, 26 August 2014 08:24
  109.102.62.***
  In acest caz lasati populatia care isi permite sa-si monteze centrale de apartament captiva in acele zone unitare sa se debranseze.
  In ceea ce priveste capacitatea de distributie a gazelor lasatii pe cei de la GDF sa se pronunte. Atata timp cat ei nu reclama nimic in acest sens de ce trebuie sa sufere atata lume din cauza unor presupuneri?
  3
  29
  Raportează
 • postat de tirighina
  Marți, 26 August 2014 08:03
  92.80.191.***
  Suedezii de la Usitall se angajau (in 2012) sa construiasca o centrala care sa utilizeze deseurile din groapa de gunoi in fix... DOI ani. Adica o puteau termina in 2014. Dar nu cotizau nimic (neamuri proaste, bre...). Asa ca cap de minge (cacofonia e intentionata) le-a dat un mare flit. Acum e prea tarziu.
  3
  35
  Raportează
 • postat de Bombo
  Marți, 26 August 2014 07:47
  62.210.74.***
  Nu inteleg anuntul primarului de acum cateva zile cand spunea ca se vor pompa iarasi niste bani pentru reabilitarea de puncte termince.Care e rostul acestor modernizari? Se ingroasa motivul de a nu mai permite debransarile de la reteaua Apaterm? E o logica ce sfideaza in primul rand cetateanul de rand.Hai sa mai prostim lumea cu niste modernizari ca tot da faliment firma.Probabil se doreste sa se mai sifoneze niste bani cat se mai poate, folosind acest pretext.
  3
  35
  Raportează
 • postat de Стенка Раэин
  Marți, 26 August 2014 07:46
  5.13.130.***
  Ar fi cumplit. Sute de administratori de asociatii nu ar mai avea de unde sa fure.
  5
  48
  Raportează
 • postat de dan.d
  Marți, 26 August 2014 06:52
  78.97.254.***
  Un cosmar este ca aceasta capusa intermediara, (care preia energia termica la un pret si o livreaza la aproape dublu), numita Apaterm inca mai exista. Un cosmar este ca ea este intesata cu fel de fel de lipitori de afise, neamuri (proaste), amante, pile, relatii, neveste, fini, cumetri, etc.. Un cosmar este ca leprele de la varf care conduc aceasta capusa au salarii mai mari decat ale unui ministru, ori, la ce stiinta de carte sau competente au, daca i-ai da afara si i-ai pune in privat, nici la maturat pe jos nu ar fi primiti. Un cosmar sunt absolut toate jigodiile de politruci care au condus si conduc acesata urbe de 25 de ani incoace.
  Acum, cand cele doua vaci de muls pentru partide, Electrocentrale si Apaterm au ajuns sa subcombe, uite ca leprelor de politicieni chipurile le pasa. Dar pana acum ce grija au avut golanii astia??
  2
  43
  Raportează
 • postat de IC
  Marți, 26 August 2014 06:23
  5.13.217.***
  Fiecare cetatean si institutie are dreptul la opinii . Nu inteleg de ce se arata ingrijorati cei de la Apaterm de :"Pentru montarea a 60.000 de centrale sunt necesare cel puţin 360.000 zile de muncă/om (60.000 centrale * 2 zile * 3 oameni). La o cerere atât de mare de forţă de muncă şi material, coroborată cu capacitatea reală de sustenabilitate a costului şi cu oferta de profil de pe piaţa locală a muncii, este previzibil că vor fi distribuite şi centrale de calitate îndoielnică (posibil chiar second-hand) şi va fi utilizat pentru realizarea lucrărilor personal fără calificarea necesară. Consecinţa posibilă a acestui aspect este punerea în funcţiune a unor instalaţii a căror calitate şi execuţie îi pun în risc nu numai pe utilizatorii direcţi, ci şi pe cei din locuinţele învecinate" de "Consecinţa punerii în funcţiune a acestor centrale, dacă instalaţia de transport şi distribuţie nu a fost dimensionată pentru suplimentarea consumatorilor până la acest nivel, este riscul neasigurării celor mai buni parametri în activitatea de alimentare cu gaze naturale a tuturor consumatorilor, atât cei vechi (casnici şi industriali), cât şi a celor nou intraţi în sistem"si de "Sub semnul întrebării se pune inclusiv posibilitatea montării de centrale în cele 15.000 de locuinţe ai căror titulari sunt beneficiari de ajutoare de căldură şi care, chiar dacă vor primi subvenţie pentru achiziţia centralei termice, nu vor dispune de diferenţa necesară până la concurenţa costului total al lucrării de circa 2.000 euro. Consecinţa imediată a acestui aspect este acela că aceste locuinţe nu vor beneficia de încălzire în sezonul rece, situaţie cu un grad mare de risc în ceea ce priveşte sănătatea celor din aceste locuinţe, în categoria cărora regăsim bătrâni, bolnavi, şomeri, familii cu mulţi copii" cred ca alte institutii si societati ar trebui sa se pronunte in aceste probleme. Prima institutie ar trebui sa die Consiliul Local care ,data fiind situatia , sa sisteze orice finantare din bugetul local sau central ,indreptata spre Apaterm si sa treaca de urgenta la montarea de centrale in institutiile de interes social ,scoli ,gradinite ,spitale etc .Alta institutie care ar trebui sa se pronunte este GDF SUEZ Energy România societate care in mod sigur are o strategie pentru aceasta situatie ,de altfel la Galati ar putea fi pusa ipotetic doar problema retelei in interiorul orasului si doar partial , pana la Combinat si CET exiata capacitate de transport neutilizata care poate sa acopere multe orase precum Galatiul .Este de remarcat grija pentru locuitorii cu probleme sociali ai celor 15000 de apartamente ,intrebarea este de ce nu i-a doborat grija fata de acestia atunci cand au tot sporit pretul la Gcal ,fac referinta la adaosul Apaterm la acest pret ,adaos care nu ar trebui sa nu aiba nici o legatura cu scumpirea gazelor iar pentru acoperirea scumpirii energiei electrice trebuia sa se preocupe de reducerea altor cheltuieli ,or fi auzit de productivitatea muncii? Oricum si cu centrale si fara centrale ,o parte a galatenilor nu mai au posibilitatea sa plateasca intretinerea in Galati ,cel mult au sa aiba centrale de apartament si gazele taiate.Cat despre imposibilitate acoperirii tehnice a montarii celor 60000 centrale nu ma pronunt ,stiu sigur ca baietii stau la cotitura , abia asteapta o asa cerere si posibilitatea sa creasca preturile.Concluzie ,nu va ingrijorati tovarasi , partidul trebuie sa castige fotoliul de presedinte ,sa aiba toata puterea , asa ca cel putin anul acesta va gasi solutia de functionare a sistemului pagubos(doar paridul are Guvernul ,Parlamentul si candidatul care are posibilitatea sa umble la pusculita electorala pe spinarea contribuabililor ) .
  5
  28
  Raportează
 • postat de Dati desteptarea
  Marți, 26 August 2014 00:54
  5.13.144.***
  Am fost pe 12 august la Apaterm sa-mi depun o cerere pentru debransare,si aproape toti de acolo mi-au sarit in cap ca pana pe 14 august trebuia sa am deja aprobat avizul si ca de ocupati ce sunt ,la anul ma pot debransa.Poate nenea Didi,ii sugereaza protectorului sau,don Stan sa reia decizia aia care a fost valabila iarna trecuta,ca debransarea sa se efectueze la fel si anul asta (adica non stop,inclusiv iarna),pentru ca cei care isi pot instala centrale termice(tehnic si financiar),sa scape de acest cosmar intitulat Apaterm.Nu mai fac comentarii ce bani s-au vanturat pe acolo,ca acolo au acum 1300 de aciuati,comparativ cu vreo 300 pe vremea raposatului,ca-n vreme de criza tanti Stratulat ridica salariu de 290 milioane vechi lunar,plus niste premii anuale pe care punea labuta,de parca ar fi fost Einstein,amante,copii,cumetri si cunostinte angajate pe criterii de pile samd.Treaba este destul de urata,dar nu vad o rezolvare,decat daca ambii mastodonti vor fi privatizati de un singur patron,si ar mai fi fost solutia daca aparea al doilea furnizor de energie termica in zona,respectiv centrala bazata pe gunoi menajer,dar careia i s-a dat cu piciorul,pentru ca ne conduc niste ageamii.
  4
  58
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.