Ce BENEFICII au siderurgiştii care părăsesc combinatul, în cadrul noilor plecări voluntare

Ce BENEFICII au siderurgiştii care părăsesc combinatul, în cadrul noilor plecări voluntare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După cum v-am informat, conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal a lansat, la sfârşitul lunii iunie, o schemă de plecări voluntare adresată salariaţilor aflaţi foarte aproape de vârsta de pensionare. Programul a fost deschis numai pentru angajaţii care îndeplineau deja condiţiile de pensionare sau care vor fi în această situaţie până pe 31 decembrie 2015.

Astfel, încă 219 siderurgişti vor pleca în etapa a doua a plecărilor voluntare din combinatul siderurgic ArcelorMittal prevăzute prin Programul de prepensionare. Plecările se vor desfăşura pe parcursul lunii septembrie după ce, în luna august, 146 de angajaţi au intrat în acest program. Astfel, în total, vor părăsi Combinatul 365 de salariaţi.

Salariaţii care, în urma analizării dosarelor depuse, au fost admişi pentru a fi incluşi în acest program vor primi o sumă netă de 22.000 de lei, precum şi un număr de salarii care reprezintă diferenţa - în luni - între data plecării din societate şi data pensionării, dar nu mai mult de 12 salarii.

Citit 3148 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 20:56

7 comentarii

 • postat de ADI
  Marți, 09 Septembrie 2014 17:42
  5.13.202.***
  IN COMBINAT MAI SANT 6600 MUNCITORI.....//// 1600-ANGAJATII TESA SI FUNCTII DE CONDUCERE ,IAR CEILANTI MAI SI MUNCESC///
  0
  1
  Raportează
 • postat de evazionistilor
  Duminică, 07 Septembrie 2014 10:49
  93.118.196.***
  firma asta da niste salariii de iti vine sa iti dai cu tesla in co.aie
  1
  3
  Raportează
 • postat de jetuitorul trompetist care da pe goarna si taragot
  Vineri, 05 Septembrie 2014 22:19
  93.118.196.***
  dle Dorian viitorul straniu care il prezinti tu ,adica productia va creste si va scadea nr angajatilor, dar salariile angajatilor cum vor fi ?ca de restul stiu bine ca-i vrajeala, dar salariul tau colosal cum va fi atunci bai purtatorule de kkt sau rahat?
  0
  3
  Raportează
 • postat de sfarsitul combinatului se apropie
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 20:52
  83.103.238.***
  Pentru ce sa ne distrugem sanatatea in combinat? Pentru 250 euro lunar? Apoi cand va imbolnaviti va dau cu sutul si gata cu voi. Ati muncit pt ei si cu ce v-ati ales?! Sanatate distrusa, stres, familii distruse, oameni fara viitor, batjocura, moarte pt ca au fost multi din combinat care s-au sinucis din cauza problemelor de la munca si implicit cele de familie si sociale.
  3
  16
  Raportează
 • postat de sfarsitul combinatului se apropie
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 20:46
  83.103.238.***
  Cand e pe inchidere se dau oamenii afara ca sa nu fie un impact social major atunci si sa fie dati afara brusc 6000 de oameni. Incetisor asa....
  1
  15
  Raportează
 • postat de adi
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 18:42
  79.116.96.***
  Dar nimeni nu a precizat ca numarul angajatilor de la firme a crfescut, cei care isi desfasoara actifitatea pe platforma, mai ales lucrari de mentenanta , macaragii casre au aproape 70 de ani si pot sa te omoare oricand cu manevrele lor care le fac cu macaraua, de ex la LTG 2, probleme cu care m-am confruntat de curand, cine stie pe ce macarale au lucrat in tinerete.. etc, in fine , sunt multi angajati de la firme care au preluat din mentenanta si care calificarea lor lasa foarte mult de dorit.. si lucrarile lor de asemenea...adica personalul lipsa de la AMG, se compenseaza prin firme...si sunt foarte multe lucruri de discutat pe aceasta tema..per ansamblu in combinat tot lucreaza in jur de 9000- 10000 de oameni cu firme cu tot. Daca se va pune problema inchiderii combinatului se poate face mult mai usor datorita acestor fragmentari prin firme...
  1
  8
  Raportează
 • postat de SICA
  Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:47
  5.13.171.***
  Numărul de angajaţi din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi ar putea continua să scadă, conducerea analizând, în prezent, fiecare loc de muncă, a anunţat directorul de comunicare al companiei, Dorian Dumitrescu.  'Numărul de angajaţi ar putea continua să scadă, pentru că avem în prezent un proiect care analizează fiecare loc de muncă, încărcarea fiecărui om, pe echipe de producţie, TESA, tot. Iar concluzia de până acum arată că încă se mai poate să reducem numărul de salariaţi. Vom avea în viitor un fenomen straniu - va creşte producţia şi va scădea numărul de angajaţi, spre deosebire de anii de dinainte de privatizare, când creştea numărul salariaţilor şi scădea producţia', a declarat Dumitrescu.

  De la cei peste 30.000 de angajaţi, câţi avea combinatul înainte de privatizare, în prezent, după plecarea recentă a celor 365 de muncitori prin programul de prepensionare, combinatul mai are doar 6.600, diferenţa reprezentând-o siderurgiştii care au plecat, în ultimii 13 ani, prin diverse programe de autodisponibilizare. Cei 6.600 de muncitori rămaşi în combinat fac, teoretic, munca celor care au renunţat la joburi. Sindicatele avertizează de ani de zile deja că un volum crescut de muncă pe fiecare angajat ar putea ridica probleme de securitate în muncă, deoarece un muncitor obosit este predispus accidentelor de muncă.

  Compania susţine însă că nu există un astfel de pericol.

  'Nu, nu există un astfel de pericol, pentru că în paralel dezvoltăm proiecte foarte mari pentru protecţia muncii. De exemplu, folosim un tip de schele care salvează vieţi, schele cu standarde de calitate vest europene, cum puţine companii din România deţin acum. Au fost luate şi alte măsuri în domeniul securităţii muncii, precum 'linia vieţii' sau achiziţionarea de echipamente de protecţie la nivel internaţional. Toate acestea şi-au arătat efectele în timp, căci numărul de accidente pe mia de angajaţi a scăzut foarte mult, cu excepţia regretabilă a acestui an, când am avut două evenimente nefericite. Dar nu trebuie uitat că în afară de acest an, am avut trei ani consecutivi în care nu a existat niciun accident mortal de muncă, ceea ce reprezintă rezultatul unui efort foarte mare făcut în ultimii cinci-şapte ani pe linia securităţii în muncă, care acum începe să-şi arate efectele', a precizat Dorian Dumitrescu.
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.