PAGUBE uriaşe la ELECTRICA, din cauza HOŢILOR

PAGUBE uriaşe la ELECTRICA, din cauza HOŢILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Electrica, filiala Galaţi, a înregistrat pierderi uriaşe ca urmare a furturilor masive ce au loc în judeţ. Astfel, potrivit unor surse oficiale din cadrul companiei, doar în primul semestru al acestui an pagubele sunt cifrate la peste 1,5 milioane de lei. Potrivit aceloraşi surse, cele mai mari probleme s-au înregistrat în zona municipiului Galaţi, cât şi la Smârdan, Nicoreşti, Pechea, Şiviţa, Jorăşti şi Cernicari (Tecuci).

Conform celor de la Electrica, aceste pierderi sunt greu sau chiar imposibil de recuperat, deşi furturile sunt semnalate către Poliţie. "Cele mai multe cazuri rămân cu autori necunoscuţi", susţin oficialii SDEE Electrica.

Numai în primul semestru al acestui an au fost doborâţi 20 de stâlpi de beton din liniile electrice aeriene, s-au sustras conductoare active din oţel-aluminiu, console metalice şi au fost deteriorate cinci transformatoare de medie şi de joasă tensiune. Pe lângă prejudiciile considerabile aduse SDEE Galaţi, aceste furturi pot cauza şi incidente grave cu impact major asupra vieţii, sănătăţii sau bunurilor consumatorilor. Prin modificarea sau sustragerea de componente din reţelele de distribuţie a energiei electrice, se expun, în orice moment, pericolelor de electrocutare, atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătatea acestor instalaţii. În acelaşi timp, consumatorii sunt afectaţi direct prin perturbarea sau chiar întreruperea alimentării cu energie electrică.

Citit 3334 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.