STRATEGIE pe termen lung - Model 3D pentru DEZVOLTAREA PORTULUI Galaţi

STRATEGIE pe termen lung - Model 3D pentru DEZVOLTAREA PORTULUI Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Modernizarea infrastructurii, modalităţi de atragere a unor investitori şi iniţierea unor noi fluxuri de marfă se numără printre obiectivele proiectului ce vizează realizarea unei „Strategii de Dezvoltare a Portului Galaţi”.

Proiectul, în valoare de aproape 441.000 de euro, finanţat prin POST Transporturi, este iniţiat de Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi şi urmează să se deruleze pe o perioadă de un an. „Marile porturi au şi o economie locală dezvoltată în spatele lor. Prin urmare, prin acest proiect ne-am propus să identificăm oportunităţile de dezvoltare a activităţilor portuare, în strânsă legătură cu oportunităţile de dezvoltare a activităţilor economice în zona municipiului Galaţi”, a declarat directorul general al APDM Galaţi, Luigi Ciubrei, în cadrul conferinţei de la lansare a proiectului desfăşurată, ieri, în prezenţa unor reprezentanţi ai administraţiei publice, operatorilor portuari şi ai altor instituţii, care, într-un fel sau altul, au legătură cu transporturile pe Dunăre.

Portul Galaţi este inclus în reţeaua centrală de transport europeană (TEN-T), are un rol central şi în cadrul Master Planului pe Transporturi realizat ministerul de resort, iar strategia de dezvoltare urmează să identifice căile de integrare a Galaţiului în fluxurile intermodale (naval-rutier-feroviar) de mărfuri şi de pasageri. La finalul realizării acestei strategii, APDM Galaţi va aveau un portofoliu de proiecte pe termen mediu şi lung, se vor identifica sursele de finanţare şi potenţialii parteneri. Nu va lipsi nici un model 3D al viitorului port Galaţi, aşa cum ar trebui să arate el ca urmare a punerii în practică a acestei strategii. Primul pas în cadrul proiectului va fi realizarea unui studiu de piaţă, iar strategia de dezvoltare va fi urmată de realizarea unui plan strategic, drept bază a programelor de investiţii.

Citeşte şi: PORTUL Galaţi va fi „resuscitat” cu 68 milioane de euro

 

Citit 2730 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.