Câţi BANI a încasat FISCUL gălăţean în luna noiembrie

Câţi BANI a încasat FISCUL gălăţean în luna noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Suma este cu aproape 7 la sută mai mare decât planul de încasări fixat iniţial


Nivelul încasărilor bugetare la nivelul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a fost, în luna noiembrie, de aproape 906 milioane de lei, din care 299 milioane de lei au fost pe partea de activitate vamală, iar 607 milioane de lei au fost din activităţile de ordin fiscal. Suma colectată a fost cu 6,92 la sută faţă de programul de încasări stabilit iniţial la nivelul ANAF.

Topul regional al încasărilor

Cele mai bune rezultate pe activitatea fiscală s-au înregistrat, în noiembrie, în judeţul Brăila, cu încasări de 65,5 milioane de lei, cu 8,88 la sută mai mult decât sumele planificate iniţial. De asemenea, la nivelul judeţului Galaţi s-a ajuns la încasări de 125,68 milioane de lei, cu 5,98 la sută mai mult faţă de programul fixat. Cel mai mari sume s-au încasat, totuşi, în judeţul Constanţa, respectiv 222,95 milioane de lei, sumă care a fost însă cu 3,7 la sută mai mică decât era de aşteptat. Încasări sub programul fixat s-au mai făcut în Buzău, unde s-au colectat 76,58 milioane de lei, cu 2,35 la sută mai puţin faţă de programul fixat iniţial şi la Tulcea, unde s-au colectat 45,83 milioane de lei, cu 3,5 la sută sub ţinta programului ANAF. În ceea ce priveşte judeţul Vrancea, încasările au fost de 59 milioane de lei, foarte aproape de plafonul stabilit.

Activitate vamală intensă

Strict pe partea de activitate vamală, la nivelul DGRFP Galaţi s-au colectat 373,1 milioane de lei, cu aproape 25 la sută mai mult decât era stabilit prin programul de încasări! „Apreciem încă o dată aportul structurilor vamale în realizarea programului de încasări din luna noiembrie”, a subliniat directorul general al DGRFP Galaţi, Eugen Ciorici, care a precizat că aşteaptă o implicare mai mare din partea judeţelor care au rămas în urmă la planul de încasări, cu trimitere directă la AJFP Buzău şi AJFP Tulcea. "Așteptările de la nivel central în ceea ce priveşte activitatea DGRFP Galaţi sunt din cele mai ridicate şi nu putem nicidecum să coborâm ştacheta", a mai declarat directorul DGRFP Galaţi.

Locul doi la nivel naţional

Cu tot cu încasările pe luna noiembrie, per total, de la începutul anului, la nivelul DGRFP Galaţi s-au colectat la bugetul general consolidat al statului aproape 10,4 miliarde de lei, cu trei la sută mai mult faţă de programul stabilit anterior. Contribuţia organelor fiscale din regiune a fost de 6,9 miliarde de lei, în timp ce 3,5 miliarde de lei a reprezentat aportul activităţilor vamale. Cu aceste rezultate, DGRFP Galaţi se menţine, ca valori nominale, pe locul doi la nivel naţional.

Citit 1269 ori Ultima modificare Duminică, 07 Decembrie 2014 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.