Siderurgiştii de la Solidaritatea au pichetat Prefectura

Siderurgiştii de la Solidaritatea au pichetat Prefectura
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aşa cum au promis încă de săptămâna trecută, reprezentanţii sindicatului Solidaritatea au pornit acţiunile de protest prin intermediul cărora intenţionează să atragă atenţia autorităţilor în legătură cu situaţia de la ArcelorMital şi doresc să-i împiedice pe reprezentanţii companiei să închidă Uzina Cocso-Chimică.

Startul nu a fost însă unul tocmai promiţător, pentru că la apelul sindicaliştilor de a participa ieri, 1 iunie, la pichetarea sediului Prefecturii nu au răspuns mai mult de 40 de oameni.

Chiar dacă au fost puţini, aceştia au reuşit cu ajutorul unei staţii şi a unor boxe să fie cât mai zgomotoşi, iar spusele lor să ajungă la urechile tuturor celor care au trecut ieri prin faţa Palatului Administrativ.

"Aceasta este doar una dintre acţiunile noastre, pentru că vrem să organizăm proteste la Combinat, în oraş, oriunde putem, cel puţin odată pe săptămână. Am ales ziua de astăzi pentru că astăzi ar fi trebuit să înceapă manevrele de oprire la una dintre bateriile de cocsificare. Nu putem sta cu mâinile în sân. Se ştie că dacă se închide Combinatul sau se reduce la o mică făbricuţă înseamnă moartea Galaţiului", le-a spus preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber, participanţilor la protest.

Aceştia au aprobat spusele liderului în timp ce fluierau şi agitau pancarte pe care scriseseră "Guvernanţi, dacă oţel nu e, nici buget nu e. Dacă buget nu e, atunci voi ce mai împărţiţi?", sau "Mittal Lakshmi şi hoarda lui pun siderurgia-n cui".

La o oră după începerea protestului, o delegaţie a protestatarilor a fost primită în sediul Prefecturii de către subprefectul Cosmin Păun. Discuţiile cu acesta au durat mai bine de o oră, iar la final, liderul sindicatului Solidaritatea a expus cele discutate cu reprezentanţii guvernului în teritoriu:

"Am cerut Prefecturii să transmită o notificare către combinat prin care să îi atenţioneze să oprească toate procedurile de închidere a cocseriei pentru că acest lucru nu este prevăzut în contractul de privatizare. Am mai cerut organizarea şi medierea unei întâlniri între cei din conducerea companiei şi noi, reprezentanţii sindicatului Solidaritatea, sub patronajul Prefecturii, pentru a fi identificate toate problemele care ne-ar putea ajuta să ieşim din acest impas".

Dincolo de acestea, Tiber a ameninţat că va ataca la Tribunal şi la Registrul Comerţului hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor de închidere a Uzinei Cocso-Chimice, spunând că această decizie este ilegală.

Citit 1353 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.